Hitachi Travelstar 7K60 60GB , 60GB Review

6 juni 2007, laatste update op 6 juni 2007, 1.176 views Rapporteer

Deze schijf heb ik gekocht ter vervanging van mijn 4200rpm schijfje dat werd meegeleverd met mijn laptop. Na 1.5 jaar gebruik van mijn laptop begon ik me meer en meer te storen aan het feit dat bij ongeveer elke bewerking die ik wilde doen ik op de harde schijf moest wachten. Daarom heb ik toch maar besloten op zoek te gaan naar een nieuwe harde schijf.

Na het lezen van een aantal reviews viel bij mij de keuze op deze schijf en ik ben er tot op heden zeer tevreden mee. Ondanks dat ik een grote toename in snelheid waarneem is het geluidsniveau en de warmteproductie niet significant toegenomen.

Na het installeren van de nieuwe harde schijf hoef ik nu eigenlijk nooit meer lang te wachten op het openen van programma's dit ondanks het feit dat ik mijn systeem nog weleens erg zwaar wil gebruiken. Niets dan lof dus voor deze schijf, het enige minpuntje wat ik aan moet tekenen is dat er in het begin van het gebruik een lichte tik in de schijf zat, dit is echter na een paar dagen gebruik weggegaan en ik heb nu nergens meer last van.

Pluspunten

• snelheid

Minpunten

• geen

Heb jij ook een Hitachi Travelstar 7K60 60GB , 60GB?

Ik zou dit toch maar goed in de gaten houden als ik jou was.
Want dat kan volgens mij nooit goed zijn misschien een paar zware applicaties achter elkaar laten draaien en kijken of je het dan weer hoort .

Want het kan nu weg zijn maar kan wel degelijk terug op treden.
Want nu heb je nog garantie en straks niet meer. ;)
ik weet dat tikken niet goed is voor een harde schijf, maar ik heb er niet heel veel aandacht aan geschonken, het kan ook best ergens anders aan liggen, het blijft een laptop en daar zit alles toch wat anders in elkaar dan bij een desktop en er kunnen dan ook veel meer dingen zijn die het tikken veroorzaken (bijvoorbeeld een hoge fragmentatie).
'k heb zelf de 7k100 in mijn asus m6900ne (had hiervoor de 7k60) en hij maakt ongeveer evenveel lawaai als de 7k60. Wat wel ff handig om te weten is dat de 7k60 het in een Acer travelmate het erg erg stil doet en in een asus m6 dus beduident harder. Ligt dus ook erg veel aan de behuizing van je laptop hoeveel geluid deze schijf produceerd.
ik denk niet dat het aan iets anders zou kunnen liggen dan aan de behuizing, het is niet zo dat hij in de ene laptop minder toeren draait ofzo...