€ 699,- bij bol Plaza België

Roborock S5 MAX Wit Review

23 november 2020, laatste update op 23 november 2020, 596 views Rapporteer

Absoluut topapparaat, zeker voor de prijs. In de prijsklasse tot 400 euro is dit volgens vele testen een van de beste robot stofzuigers

Pluspunten

• Prima kwaliteit
  • Voelt stevig aan
  • Doet exact wat wordt beloofd
  • Dweilen verrassend goed
  • Makkelijke app

Minpunten

• Herkent stoelen met dun metalen frame niet goed

Eerste robot stofzuiger in mijn bezit en inmiddels 2 weken lang goed kunnen testen. Zelden zo blij geweest met een aankoop. Wij buiten hardlopen, hij binnen schoonmaken. Voorheen 2 uur in het weekend kwijt aan stofzuigen en dweilen, hij doet het binnen een halfuur als wij van huis zijn. Wat een topapparaat.

Op 11/11 als deal gekocht op "singles day" via AliExpress voor €273,-. Levering vanuit Polen en op 14/11 werd het apparaat al geleverd. Voordat het apparaat kwam net het huis schoongemaakt, maar toch even snel de nieuwe stofzuiger aangezet voor een eerste test. De hoeveelheid stof die werd verzameld op 7m2 in die eerste test was verbazingwekkend, zeker gezien ik net vrij intensief het kleed op de knieën had zitten schoonmaken.
Bij het overschakelen van laminaatvloer naar vloerkleed hoor je dat de stofzuiger automatisch harder gaat zuigen door de ingebouwde vloerkleed herkenning. Ik vermoed dat hij met name op het kleed veel stof heeft opgepikt.

Bij een tweede test bleef het apparaat helaas vastzitten tussen 2 eetkamerstoelen met een zeer dun metalen frame. Eerst ging hij nog dapper over het horizontale gedeelte van de poten en leek het prima te gaan, maar uiteindelijk bleef hij tussen 2 stoelen vastzitten. Het "probleem" is dat de lidar op ongeveer 10cm hoogte de omgeving scant en dus niet kabels e.d. die op de grond liggen zal zien. (De nieuwste en veel duurdere modellen robotstofzuigers kunnen dit wel al een stuk beter). Als het apparaat aangaat, dan zorg ik dat de 2 los slingerende kabels in het huis opgeborgen zijn en de stoelen op tafel staan en dan is er geen enkel probleem. Verder gaat hij keurig om tafelpoten en poten van het bed heen.

Het dweilen geeft ook een verbazingwekkend goed resultaat en de vloer is snel weer droog doordat er weinig water wordt gebruikt. (met het reservoir kun je met gemak een dikke 100m2 dweilen op de hoogste instelling).

Het aanmaken van de plattegrond gaat vanzelf tijdens het schoonmaken. In de app wel even de functie 'map saving (beta)' aanzetten om de plattegrond te kunnen onthouden. Het opdelen van de plattegrond in verschillende kamers is daarna een fluitje van een cent en hoeft maar 1x te gebeuren als je het goed doet. Als alles ingesteld is, dan is het heel gemakkelijk om per kamer, per zone of alles te laten schoonmaken.
Verder werkt de app top (Roborock app) en heel intuïtief. De stofzuiger geeft ook pushnotificaties van status updates zoals bijvoorbeeld dat hij vastzit, niet kan docken en klaar is met schoonmaken.

Op bijgevoegde afbeeldingen zie je de kamerindeling, met in het paarse vlak een "no-mopping-zone" (vloerkleed) en in het rode vlak een "no-go-area"https://tweakers.net/i/8JTOeJa2VZMoWOBeyExnqFNaQPM=/m/1477076/1KH5Vg3zzuSrV7KY1OFn9LEPJGe1oTD4RV2Vfdn1oaK62FfUvJ
De meest recentelijke schoonmaaksessie heb ik ook bijgevoegd.https://tweakers.net/i/HwReHbdRltsiWeAQW8zB_nWLCL4=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/1477076/1KH5Vg3HBCbQ3w9HNT4pZ1Q0HfoXPmuxZoELvgcS4kftNVdlcW?f=620xauto

Erg tevreden met de Roborock S5 Max en zou hem zeker aanbevelen! Duurdere varianten kunnen ongetwijfeld meer en zullen nog beter zijn, maar als je deze met een actie koopt rond de €300,- (en er zijn veel acties met dit apparaat!) dan doe je hier zeker geen miskoop aan!

Heb jij ook een Roborock S5 MAX Wit?