G.Skill Trident Z F4-3600C15D-16GTZ Review

23 november 2020, laatste update op 24 november 2020, 286 views Rapporteer

Deze sticks zijn een perfecte match als je het maximale uit je Ryzen zen2/3 systeem wilt halen. 100% aanbevolen als je ze kan vinden voor een goede prijs (eind 2020 ca 125 euro). Ik heb 2 setjes in gebruik voor dual rank performance.

Pluspunten

• (relatief) goedkoop voor (125 euro)
  • temperatuur blijft laag door goede heat spreaders
  • enorme rek in de timings
  • heeft temperatuur sensor
  • relatief laag basisvoltage bij XMP (1.35v)

Minpunten

• je kunt je snijden aan de heat spreaders bij t installeren

Ik heb een setje in september 2020 aangeschaft, en nog een setje ca 2 maand later. Draai ze nu (effectief dual rank) op een Asus Strix b550-f bordje.

CAS en tRFC schalen mooi op met voltage. Heb ze nu op rond de 1.5v stabiel draaien op 3800Mt voor dagelijks gebruik. De heat spreaders werken goed, temperatuur blijft onder de 45 graden (ja, deze hebben dus temperatuur sensoren!)

Zoals de andere reviews ook al melden kunnen deze sticks met hele strakke timings op hogere frequenties draaien. Momenteel heb ik ze ingesteld op 14-8-15-11-29-40 op gesynchroniseerde IF/MC van 1900Mhz. Dan wel in gear down mode T1 (gebruikelijker met 4 sticks, met 2 sticks is dat vaak niet eens nodig). Zie voor exacte info & timings bijgesloten screenhots.

Update: nu stabiel met nog iets strakkere timings op 1.56v (max temp 46c). karhu 10k% en TM5 @anta777 extreme pass. Aida latency zou nu lager moeten zijn (rond de 61ns), ik gok een issue met mijn huidige bios.

Heb jij ook een G.Skill Trident Z F4-3600C15D-16GTZ?

Fijn dat je je voormalige timings hebt laten staan. Hierdoor zag ik dat je tRDWR had geruild voor tCWL. Het kwartje viel bij mij, en ik kon door mijn tRDWR met 1 te verhogen mijn tCWL met 2 verlagen. Geen idee of dit hiermee te maken heeft maar tWR was voorheen niet stabiel op 10, en na het verhogen van tRDWR wel. Ik dacht dat ik klaar was met tweaken maar dankzij deze screens heb ik nog net dat beetje extra winst kunnen maken. Dus mijn dank hiervoor.