€ 429,- bij ergowerken

Contour Design RollerMouse Red Wireless Review

yulunga
22 november 2020, laatste update op 26 april 2023, 353 views Product gekocht

Contour Design RollerMouse Red Wireless

Ik werk sinds de corona full time thuis en begon langzaamaan licht last te krijgen van mijn handen. Na een tijdje overgestapt te zijn naar een trackball, kreeg ik de mogelijkheid om deze rollermouse met een aantrekkelijke korting via mijn werkgever te kopen. Mooie upgrade en werkt prettig.

Pluspunten

• Degelijke kwaliteit
  • Extra instelbare knoppen
  • Draadloos
  • Batterijduur goed
  • Je kunt beide handen gebruiken voor de bediening

Minpunten

• Hoge prijs
  • Software niet altijd 100% stabiel

Het is even wennen om de rollermuis te gebruiken. Maar zodra je je standaard muis buiten bereik legt en alleen deze rollermuis kunt gebruikers moet je wel. Na een kleine week moet ik zeggen dat ik erg te spreken ben over deze muis.

Omdat hij voor je toetsenbord ligt, kun je hem zowel met je linker en rechter hand bedienen. Ikzelf ben rechtshandig maar ik denk dat deze ook net zo makkelijk geschikt is voor linkshandig en. Bedienen gaat zeer intuïtief en ik merk dat ik beide handen net zo makkelijk gebruik. Daarnaast is het zo dat de knoppen allemaal individueel ingesteld kunnen worden per programma. Kost even tijd maar het zorgt er voor dat standaard handelingen als back/forward/double click/copy/paste allemaal onder 1 toets click kunnen zitten.

Ik weet het, de muis is een dure aankoop. Maar op dit moment denk ik dat het de moeite waard is. Laten we zien hoe dit zich de komende periode ontwikkelt.

update april 2023:
toch besloten om de rollermouse weer van de hand te doen. Ik ben inmiddels overgestapt op het gebruik van een split keyboard. Dat, in combinatie met de rollermuis werkt niet ideaal. Als je met je handen op het toetsenbord zit, dan is het een grote beweging om naar de muis te gaan. Dus ik ben weer terug gegaan naar een trackbal die dichter binnen bereik is en minder armbeweging nodig heeft.

Heb jij ook een Contour Design RollerMouse Red Wireless?

Jaartje verder en ik ben ook op zoek naar een muis-vervanger. Gebruik je de rollerbar nog steeds? Bevalt deze na een jaar nog?
Jaartje verder en ik gebruik deze muis dagelijks voor mijn werk, en het werkt voor mij erg intuitief. Dus ik kan hem zeker aanraden.

De opmerking die ik had over de software, geldt overigens nog steeds. Deze bevat de mogelijkheid om per programma in te stellen hoe de muisknoppen reageren. Daar had ik te veel problemen mee en het werkte steeds niet. Uiteindelijk toch gekozen voor een standaard profiel wat voor alle programma's hetzelfde werkt. En dat doet het goed.
....helaas 1 jaar verder en in dat jaar geen update in de software gehad.