€ 698,- bij bol Plaza

Apple iPhone 12 Pro 256GB Grijs Review

wjn
22 november 2020, laatste update op 24 november 2020, 724 views Rapporteer Product gekocht

Apple iPhone 12 Pro 256GB Grijs

Van Windows Mobile (Lumia 950) naar Android (Samsung's S10e 256GB) naar deze iPhone 12 Pro 256GB.

Apps hoeven niet allerlei toestemmingen te hebben om te kunnen werken, alleen noodzakelijke zoals locatie.

Er zit geen NL swipe toetsenbord bij IOS!
Geen 5G bij dual sim gebruik!

Pluspunten

• Design
  • Face ID
  • Default Privacy

Minpunten

• Geen NL swipe toetsenbord
  • Geen adapter e.d. meegeleverd
  • Standaard USB-C kabel
  • Geen 5G bij dual simcard

3 van 5 sterren (Voldoende)

Android heb ik een jaar de tijd gegeven om aan te wennen. Ook met Microsoft Launcher (alphabetische lijst voor apps) nooit echt aan kunnen wennen.

De iPhone werkt na enkele dagen gebruik veel natuurlijker, logischer. Apps hoeven niet allerlei toestemmingen te hebben om te kunnen werken, alleen noodzakelijke zoals locatie bij bijvoorbeeld Waze.

Face ID werkt voor mij sneller dan de vingerafdrukscanner (door een snellere telefoon, hoewel de S10e ook een redelijk topmodel was).

Accuduur de eerste paar dagen beter als met de S10e. Ik heb weinig schermverbruik, daarom ook weinig batterijverbruik. ('s avonds nog 80% over, S10e zat meestal rond de 60%).

Voor de overstappers van een Android telefoon en niet genoemd in de Tweakers review:
Er zit geen NL swipe toetsenbord bij IOS.
Er zijn wel alternatieven, maar die vereisen dan weer volledige data deling.

Grootste (bekend) nadeel:
Voor deze prijs had ik meer accessoires verwacht. Komende van Android moest ik alles aanschaffen. 4 koeriers langs geweest, weg is je zogenaamd milieuvoordeel. Apple had best een Android-upgrade set kunnen uitbrengen, in bijvoorbeeld Frankrijk worden immers ook oordoppen meegeleverd. Dus het kan wel.

Geen 5G bij dual sim gebruik!
Featureset en Prijs krijgen daarom een "slecht" als beoordeling.

Bereik is beter dan met de Samsung S10e, maar niet 100%.

Heb jij ook een Apple iPhone 12 Pro 256GB Grijs?

Beiden hebben dan geen 5G of slechts één SIM niet?
Beiden niet.

De exacte melding is:
"5G is niet beschikbaat in de modus 'Dubbele simkaart'"

Ik vermoed dat ze intern de antennes verdelen over beide simkaarten.

Als ik één van beide abonnementen uitschakel, dan heb ik wel 5G mogelijkheid.

[Reactie gewijzigd door wjn op 25 juli 2024 15:41]