Nintendo GameCube Paars Review

Iconlast
22 juli 2010, laatste update op 22 juli 2010, 1.944 views

Nintendo GameCube Paars

De Aanschaf De Gamecube, de vorige generatie van de spelcomputers. Ik was benieuwd en ik vond het wel spannend omdat het zo klein en compact was, en toch gewoon een leuk was om toendertijd aan te schaffen. Volgens mij had ik hem in 2003 ergens aangeschaft voor 200 euro maar de prijs weet ik niet meer precies. Ik ben in ieder verliefd geworden op de Gamecube. En dat gaat nooit meer over ik gebruik hem nog steeds en het is een geniale aankoop geweest. Waar heb ik mijn Gamecube gebruikt Mijn Gamecube heb ik eerst gebruikt in combinatie met mijn 32" Grundig televisie CRT. Met 2 controllers in de kelder. Heerlijk ook al is het beeld niet helemaal perfect maar goed ik kon er op gamen en hij heeft daar 7 jaartjes gestaan .

Pluspunten

• Onverwoestbaar in mijn ogen
  • Multiplayer games
  • Klein en compact
  • Heerlijke controls
  • Lichtgewicht
  • Geen nare defecten
  • Spellen

Minpunten

• Alleen scart aansluiting.

De Aanschaf

De Gamecube, de vorige [6e] generatie van de spelcomputers. Ik was benieuwd en ik vond het wel spannend omdat het zo klein en compact was, en toch gewoon een leuk was om toendertijd aan te schaffen.

Waar heb ik mijn Gamecube gebruikt

Mijn Gamecube heb ik eerst gebruikt in combinatie met mijn 32" Grundig televisie CRT. Met 2 controllers in de kelder. Heerlijk ook al is het beeld niet helemaal perfect maar goed ik kon er op gamen en hij heeft daar 7 jaartjes gestaan :).

Ik heb hem ook gebruikt in het ziekenhuis wat heerlijk was om even te ontspannen na een zware operatie, maar de afstand was te groot dus mijn Gamecube viel van de tafel. Ik helemaal schelden natuurlijk maar er was niets aan de hand want hij deed het gewoon perfect alleen het klepje ging automtisch omhoog. Moet er nu iets opzetten anders kan ik niets spelen :P.

Ik gebruik hem nu even boven op een LCD tv omdat ik alleen thuis ben en ik moet zeggen ik ben nog meer verliefd geworden op de Gamecube. Na het werk even lekker smashen of timesplitters spelen :)

Fotos komen later aangezien ik nog niet thuis ben

Must have spellen

The Legend ofZelda Twilight Princess
Metal Gear Solid Twin Snakes
Eternal Darkness
Luigi's Mansion

Mocht ik nog wat vergeten kun je aliijd reageren.

Spellen van de Gamecube en de Wii

Persoonlijk vind ik de spellen die voor de Gamecube gemaakt zijn veel beter dan die van de Wii, de Wii is leuk met de controller omdat je zo vrij kan bewegen enzo maar dat is dan ook het enige ik bedoel de spellen zijn saai en minder uitdagend dan die van de Gamecube bijvoorbeeld Super Smash Melee en de nieuwe Smash. In Melee kan je veel sneller bewegen in de lucht en kan je veel beter met de controls omgaan dan met de Wii. Maar goed iedereen heeft daar een persoonlijke mening over.

Gamecube HD

Ze zouden een Gamecube HD moeten maken met HDMI aansluiting dat zou geniaal zijn.

Heb jij ook een Nintendo GameCube Paars?

Anoniem: 178962 22 juli 2010 21:08
Wat zo geniaal is aan de Gamecube is dat het een complete flop was, maar deze flop heeft er op termijn voor gezorgd dat Nintendo wederom heerser is in de gameindustrie.

Toen de Gamecube uit kwam zat deze op een vrij hoog prijspunt, vergelijkbaar met andere consoles van toen en daarvoor (de SNES bijvoorbeeld was vrijwel onbetaalbaar, vergelijkbaar met de PS3 ten tijden van de release).

Helaas bood de Gamecube niet de vernieuwing waar veel mensen op zaten te wachten en waren de concurrenten in de markt te sterk. Hierdoor flopte de Gamecube compleet. Na flink wat bakken verlies te hebben geleden heeft Nintendo een enorme do or die actie gedaan en met een enorm succes.

Het prijspunt hebben ze omlaag gebracht naar onder de 200 euro. Vanaf dat moment vlogen de Gamecubes de winkel uit en kon Nintendo de enorme verliezen terugbrengen.

Bij de release van de Wii wist Nintendo dat 200 euro (of daar rondom) het prijspunt was waar de consument gevoelig voor was. In plaats van een poging te wagen om qua hardware mee te gaan met Microsoft en Sony hebben ze de Gamecube hardware goedkoper gemaakt om te produceren en in een nieuw jasje gestopt.

Het prijspunt bleek geniaal en binnen no time had Nintendo de hele markt weer in handen. Sony was compleet genaaid met een veel te dure console en Microsoft kwam flink onder druk te staan productiekosten en daardoor de consumentenprijs te verlagen.

De rest weten we :)
Ik herinner me nog wel dat de GameCube op gegeven moment nog maar 99 euro waren.

nieuws: Prijsdaling vertienvoudigt aantal verkochte GameCubes

Naar mijn mening is de GameCube de beste console ooit. Hij is mooi, handig (handvat, snelle installatie), en heeft een paar van de beste spellen ooit op z'n systeem draaien. Waaronder de hardcore racegame F-Zero GX. :D Vooral vet met een Logitech Force Feedback stuur.

[Reactie gewijzigd door ElektroNeko op 23 juli 2024 22:04]

Gamecube review ?

En ten tijde dat de GC uitkwam was er nog geen eens USB 1.0 laatstaan HDMI.

Imho had je deze review niet hoeven te plaatsen. Of je moet nog met een Gameboy review komen. Of ga je dan ook aangeven dat er geen usb poort opzit ;) :D
Errr... Gamecube is uitgekomen in 2001, USB 2.0 in 2000 ;)

Wat de review betreft, niet zo zeer een review maar een ode aan de Gamecube, niets mis mee overigens!

Je zou je lijstje must-have games nog even in je review kunnen zetten, geeft het iets meer body :)

Verder een foto'tje en wat screenshots mischien...?

[Reactie gewijzigd door walterg op 23 juli 2024 22:04]

Hey,

Ja een lijstje klinkt goed zal ik doen :)

En fotos en screenshots doe ik vanavond aangezien ik op werk zit. :)
Wahaha ik had niets te doen en ik dacht er is geen review over de Gamecube dus laat ik dat is doen :')

En ik weet dat er geen usb 1.0 bestond of HDMI maar het zou wel geniaal zijn als ze een remake van de Gamecube zouden uitvoeren :P

Gameboy heb ik nooit gehad :P
Een remake van de Gamecube? Je kunt de spellen spelen op de Wii, nog wel op gamecube controllers en je kunt je oude memorycard erin douwen. Waarom ook alweer een remake? Voor de HDMI hoef je het te doen, aangezien zelfs zijn opvolger niet HD kan. :+
Gewoon het hele uiterlijk en binnenkant veranderen maar het wel als cube houden. Gewoon betere onderdelen en dan als naam gamecube 2. Draait spellen van de gewone gamecube en hd spellen van de gamecube 2.
Denk niet dat ze dat zullen doen, Nintendo is innovatief.
Zelf vind ik nintendo niet erg bijzonder meer. Ze blijven maar met de wii en de ds. Iets nieuws zou niet erg moeten zijn.
dubbele post sorry

[Reactie gewijzigd door Iconlast op 23 juli 2024 22:04]

Negatieve eigenschappen:
Alleen scart aansluiting.
Het is maar wat je negatief noemt.
Voor niet HD TVs is scard met RGB aansluiting (dus niet de compositie video signalen gebruiken) de beste oplossing.

Een GameCube HD zal er nooit komen, want dan moet je alle spellen upscalen, wat er erg lelijk uitziet.
De PS3 kan ook PSone/PS2 spellen 'upscalen' naar HD, en dit is spuuglelijk, want je hebt mega grote pixels op je HD scherm.

Wel grappig een review over de GameCube die nu zo'n 9 jaar oud is.
Dat begrijp ik al heb ik de PS3 met ps 1 en ps 2 spellen nog nooit gespeeld. Maar voor die tijd was het wel goed :)
Je kan de Gamecube niet afkraken op het niet hebben van HDMI.

Dat is hetzelfde als het afkraken van een NES omdat deze geen HDMI heeft.

In die tijd (2002) was die technologie er nog niet (of misschien net in de kinderschoenen). :)
Nee klopt dat wou ik ook niet haha :)
Er bestaat wel een (heel moeilijk aan te komen) component video kabel die niet in Nederland is uitgekomen. Dit zou iets betere beeldkwaliteit moeten leveren dan SCART ;)
Mijn (in België) gekochte GameCube heeft anders wel gewoon een aansluiting voor component. Nintendo heeft deze aansluiting later wel weggelaten om de prijs te kunnen drukken.Je kon wel Nintendo bellen en dan ruilde men je nieuwe GC om voor een ouder model.

De kabels zijn op internet makkelijk te vinden. Leuke was ook dat je tijdens het starten van een game de A-knop oid moest ingedrukt houden om de game in progressive mode te starten :)

Veel lol beleefd aan mijn Cube!
aaaahhhh ik vind het wel schattig dat je er verliefd op bent...
Ik heb toch liever een vrouw ;) (beetje pesterij)

Ik heb er net een aangeschaft via marktplaats zijn er spellen die ik gespeeld moet hebben voordat ik doodga ?:P
Wahaha een vrouw heb ik ook gelukkig ;) [nee niet getrouwd :P]

Super Smash Brothers Melee Timesplitters 2 omdat die zo uitdagend is, nog steeds niet uitgespeeld trouwens :P Metroid Prime, Eternal Darkness, Viewtiful Joe.The Legend of Zelda: Twilight Princess, Metal Gear Solid: The Twin Snakes

Ligt eraan waarvan je houd.... :)

[Reactie gewijzigd door Iconlast op 23 juli 2024 22:04]

luigi's mansion? Mario sunshine
De GC is idd een heel toffe console! Twas weer wat anders dan de PS2 en Xbox

Maar dan ook weer ik gebruikte de Cube ook alleen maar voor wat Smash bros. Melee
In mijn opinie de beste spel ooit gemaakt voor GC!!!

Smash On!!!!
Anoniem: 212318 22 juli 2010 14:09
Inderdaad erg goed non-nonsense console voor een goed prijs (destijds).

maar volgens mij vergeet je Mario Kart, Mario Golf en Pikmin nog in je lijst :).

En die component kabel heb ik destijds ook gehad, bood wel iets betere kwaliteit maar verwacht er niet teveel van
Ja dat zij inderdaad goede titels om ook in de lijst te zetten vanaaf :)

Thnx voor alle reacties dit was mijn eerste review :)
D'r is geloof ik een aansluiting/mod voor HDMI. Nog nooit de onderkant van je GC bekeken?
nou ik ben benieuwd naar hoe je dat voor mekaar gaat krijgen, hdmi op je cube