€ 41,54 bij Proshop.nl
  2. Gebruikersreviews

Sharkoon USB 3.0 Type C Combo Adapter Grijs Review

Henkieschmenkie
18 november 2020, laatste update op 18 november 2020, 378 views Product geleend

Sharkoon USB 3.0 Type C Combo Adapter Grijs

Niet heel overtuigd. Hoewel het dockje er mooi uitziet en hij over het algemeen doet wat hij belooft, schort er wel wat aan de afwerking. Ook is een groot minpunt dat hij niet lekker werkt met USB-C-poorten achter een Thunderbolt-controller uit de Intel 7000-reeks.

Pluspunten

• Mooi, strak ontwerp
  • Goed poortaanbod voor prijs
  • Tot 100W Power Delivery passthrough

Minpunten

• Geen antislipvoetjes
  • Serienummersticker vervaagt heel snel
  • USB-C-kabel onprettig kort
  • Blijf niet stabiel liggen

2 van 5 sterren (Slecht)
Beetje matig. Doet wel wat het beloof maar niet heel overtuigend. USB-C-kabel is te kort, geen antislipvoetjes dus bij het minste of geringste vliegt dat ding over tafel. De serienummersticker vervaagt ook bijzonder makkelijk, ook logisch aangezien die de tafel raakt en bij beweging daarover schuift. Verder moet je hem niet willen gebruiken op een Thunderbolt-USB-C-poort achter een controller uit de Intel 7000-reeks. Het probleem is dat bij het verbinden van een beeldscherm dat automatisch wordt ingeschakeld (belangrijk detail, op Linux met handmatig inschakelen is er geen probleem) de laptop vrijwel of helemaal bevriest tot het scherm weer wordt verwijderd of softwarematig wordt uitgeschakeld (door "Alleen computerscherm" te selecteren op Windows). Dit getest met:
  • Lenovo ThinkPad P1 Gen 2, 2x USB-C achter Intel JHL7540: probleem
  • HP Zbook Studio G5, 2x USB-C achter Intel JHL7540: probleem
  • Lenovo ThinkPad P53, 2x USB-C achter Intel JHL7540, 1x niet-Thunderbolt USB-C: probleem bij Thunderbolt, werkt bij niet-Thunderbolt prima
  • Lenovo ThinkPad P50, 1x USB-C achter Intel DSL6340: werkt prima
  • HP EliteBook 840 G5, 1x USB-C achter Intel JHL6340: werkt prima
Verder is het net jammer dat er geen antislipvoetjes onder zitten, daarmee krast vroeg of laat het metaal over het oppervlak waar 'ie op ligt. Ook gebruikt dit ding slechts HBR2 DisplayPort Alternate Mode, wat voor een maximumresolutie van 2560x1600@60Hz zorgt, maar voor de prijs is dat dan weer helemaal niet zo gek.

Heb jij ook een Sharkoon USB 3.0 Type C Combo Adapter Grijs?

Misschien een domme vraag, maar hoe zie ik in windows of ik iets uit die Intel 7000 reeks heb?
Ik kan met de andere dingen die je noemt, leven, maar het moet wel gewoon wérken. Ik heb een Lenovo Thinnkpad T14 Gen 2.
Wat ik daar zelf voor gebruik is linux-hardware.org/. Als je daar door probes van de Thinkpad T14 Gen 2 gaat, zou je onder Devices Thunderbolt-apparaten moeten zien. Niet bij alle probes, soms is de controller uitgeschakeld. Succes!
Tried, failed (issue alhier beschreven). Kan ook niet teveel sleutelen, laptop van mijn werk. Thanks anyway!

[Reactie gewijzigd door 0siris op 25 juli 2024 07:58]

Ik bedoel door de bestaande database van probes gaan, niet zelf een probe uitvoeren.

Weet wel dat ten tijde van schrijven de 7000-reeks de nieuwste Thunderbolt-controllers op de markt waren, de 8000-reeks bestaat tegenwoordig ook en daar heb ik hem niet mee getest.

En wat je daar ziet, is dat er bij deze machines geen sprake meer is van een discrete Thunderbolt-controller, maar dat die ingebouwd zit in de SoC. Om te weten of het werkt, zul je het dus toch echt zelf moeten proberen.

[Reactie gewijzigd door Henkieschmenkie op 25 juli 2024 07:58]