Teufel Ultima 40 Mk2 (Zwart) Review
Erg mooi uitziende speakers, dubbele woofers een mooie midrange driver en dan nog een tweeter.
Flinke jonge met een hoogte van 108 cm.
Het totaal geluidsbeeld is erg goed, duidelijke bassen, en erg mooi hoog ook. Mediumgebied kon tikkeltje luider meedoen. uitstekende kwaliteit voor de prijs.
Pluspunten
- alles bij elkaar mooi geluidsbeeld
- dynamiek
- uiterlijk
- mooi hoog en laag, blijft erg luid ook zo
Minpunten
- middengebied is goed, maar kon tikkeltje luider meekomen met de rest
Zeer tevreden met de kwaliteit en uiterlijk van deze speakers, en daarmee ook met de prijs. Het is erg prettig luisteren, wordt niet vermoeiend. Lage tonen zijn erg goed, misschien niet supergedetailleerd vergeleken met high-end maar wel erg prettig. Alleen de allerlaagste tonen, zoals met een echte contrabas worden minder sterk weergegeven. Dan heb ik het over een detail hoor. Er zit volop genoeg bas in voor verweg de meeste soorten muziek. Naar mijn idee had het middengebied ietsje pietsje meer naar voor mogen komen, maar het hoog is alweer perfect en wordt niet irritant of vervormd bij hoge volumes. Deze speakers zijn heel erg goed allround, dynamiek is er ook volop. Zowel op lage volumes en op zeer hoog volumes blijft het geluid erg mooi. Je kan er echt mee knallen zeg maar. De gevoeligheid is erg hoog, mijn 60 watt versterker (audiolab) stuurt ze gemakkelijk aan. Heb het volume nog niet open gehad, dat gaat veel te hard, al bij de helft.
Het zijn flinke jongens ook met ongeveer 108 cm hoogte.
Ik heb ze proberen te vervangen door kleinere speakers, maar niet te klein. Eerst de klipsch rb81 geprobeerd, en dat ging totaal niet. Het hele midden en laaggebied werd slecht weergegeven met deze klipsch, het was bijna niet aan te horen terwijl het toch flinke boekenkastspeakers zijn van 50 cm.
Ik heb sinds een paar dagen de Teufel theater 500s binnen en deze zijn verbazingwekkend goed, ook in vergelijking met de ultima 40 mk2. Ze kunnen dan wel net niet zo diep in de bas, maar de bas die wel wordt weergegeven is toch indrukwekkend goed voor net geen 50cm hoge speakers EN in vergelijking met de vloerstaanders. De bassen worden superstrak weergegeven, prachtig mooi; ik was er ondersteboven van. Maar ook van het totaal beeld van de 500s-jes. Het mediumgebied blijft bij deze echt niets achter en ook het hoog is even indrukwekkend. Alles is mooi, strak, in evenwicht. Ze lijken wat minder gevoelig, de versterker moet verder open voor hetzelfde geluidsnivo als de ultima´s. Ik heb ze beide aangesloten staan en kan mooi vergelijken.
De ultima s zijn vooral indrukwekkend in het totaalbeeld, met een mooi laag en hoog, de 500s is erg indrukkend wekkend door de superstrakke bassen en het mooie midden. Ik kan ze echt prima gebruiken als stereospeakers ter vervanging van grote vloerstaanders.