Edifier R1280T Bruin Review
10 november 2020, laatste update op 10 november 2020, 1.040 views
Rapporteer
Product gekocht
Behoorlijk teleurgesteld, helaas het zoveelste setje dat alleen maar harde bass lijkt te kunnen doen zonder nuance op normaal/zacht volume. Op hoog volume iets betere toonverdeling, en buren wakker. Geen aanrader als je iets redelijks voor bij de computer wilt.
Pluspunten
- Goede constructie
- netjes verpakt met alle kabels
- Mooi afgewerkt
Minpunten
- Geen hoge tonen te bekennen
- volume reset bij aan/uit zetten
- bass/treble controle doet niet genoeg
- Doos geeft niet aan welke kleur je krijgt
- Geen mogelijkheid om input te kiezen
2 van 5 sterren (Slecht)
Verpakking en geleverd in de doos:
De luidsprekers waren netjes verpakt met beschermend materiaal rondom tegen krassen en deuken.
De verpakking bevat alle benodigde kabels van redelijke kwaliteit, samen met een handleiding en basale afstandsbediening (niet geprobeerd, zo ver kwam ik niet voor ze weer in de doos gingen).Design, finish en bouwkwaliteit
Mooi ontwerp, al is dat natuurlijk persoonlijke voorkeur, voelt degelijk genoeg aan, de knoppen en aansluitingen voelen solide. Er zaten een paar kleine lijmrestjes op de rand van de woofer, maar niks wat afdoet aan de verdere bouwkwaliteit. Er zitten al schuimrubberen voetjes onder om krassen te voorkomen en een beetje te isoleren, alles lijkt netjes in orde.Bediening
Volumeknop reset bij aan/uit zetten, voor mij volkomen onacceptabel. Als ik ze aan zet wil ik graag gelijk op mijn standaard volume zitten, bass/treble knoppen blijven wel op hun plek, maar hebben naar mijn smaak niet genoeg te zeggen, vrij mild verschil als je beide helemaal tegen elkaar in draait.
Afstandsbediening doet volume omhoog en omlaag, en heeft een mute knop, wat handig kan zijn. Helaas zit de aan/uit knop zelf aan de achterkant van de machine, en heeft een vertraging van zeker 2 seconden. Snel aan/ uit zetten als ze netjes op hun plek staan is er dan niet bij.Geluidsweergave
Ik zal even beginnen met muzieksmaak, dat maakt namelijk behoorlijk uit. Ik luister normaal graag naar 60's tot 80's, brede smaak van fleetwood mac of blue oyster cult tot iron maiden, deep purple of rush. Ik heb dus veel behoefte aan mooi klinkende gitaren en krachtige stemweergave, minder aan harde bass.
Ariana Grande of Inez (een snelle greep uit trending) klonken wel goed, niks noemenswaardigs, maar geen klachten. Maar wie van Stevie Nicks of Geddy Lee wilt genieten zit hier verkeerd. Ik heb beiden vergeleken en de bovenste helft van de stem leek bij de edifiers helaas gewoon te verdwijnen, waardoor het geheel nogal dof en afgekapt klonk.
Hier de reden waarom ze de dag na aanschaf gelijk retour gaan. Voor €88,95 verwacht je natuurlijk niet alles, maar toch wel een stuk meer dan wat je hier krijgt. Als je muziek bij een huisfeestje wilt hebben kunnen deze speakers best, maar voor achter de pc was dit niet wat ik er van had verwacht. Ik zou deze dan ook op zich nog wel aanraden als compact setje voor kamervullende muziek, maar dat is het wel zo'n beetje.
Op normaal tot laag volume achter de pc klinkt alles modderig zonder echte hoge tonen of goede bass, daarvoor moeten ze een stuk harder dan je eigenlijk zou willen, voor de bass althans. Redelijke weergave van hoge tonen heb ik niet kunnen krijgen, zelfs niet door de EQ van mijn geluidskaart in te zetten. (getest tegen 2 andere stereo sets, kabels verwisseld e.d.)
Al met al nogal jammer, op papier is dit een erg mooi aanbod, maar in de praktijk zijn ze niet voor iedereen. Ze presteren redelijk op hoog volume, maar dat is ook niet alles.