€ 159,- bij bol Plaza

Beyerdynamic DT 770 PRO 80 Ohm (Grijs, Zwart) Review

Wim De Winter
10 november 2020, laatste update op 10 november 2020, 262 views Rapporteer Product gekocht

Beyerdynamic DT 770 PRO 80 Ohm (Grijs, Zwart)

Zocht een upgrade voor mijn Sennheiser HD428. Man, wat een verschil, héérlijk!

Pluspunten

• geluid
  • bouwkwaliteit
  • geluidsisolatie
  • comfort

Minpunten

• geen

Ik zocht een upgrade voor mijn Sennheiser HD428 die me al een tiental jaren prima dienen. Dit instapmodel van Sennheiser doet wat het moet doen; muziek, films, ... vanop mijn laptop afspelen als ik mijn huisgenoten niet wil storen. Maar ik wou stilaan iets met een beetje meer body, meer ruimtelijkheid, meer detail. En dat heb ik gevonden in deze DT770 PRO. In de winkel hebben ze me aangeraden om voor het 80 Ohm model te kiezen omdat ik ze enkel thuis wil gebruiken in combinatie met mijn Marantz MCR603 (Melody Media, Zwart); ik vreesde dat de 250 Ohm te veel zou zijn voor mijn setup.

En wat een openbaring! Wat een detail, ik hoor zaken in opnames die ik nog nooit gehoord heb! Het is een andere ervaring dan "gewoon" luisteren (met boxen). Ik mis soms een deel van de ruimtelijkheid, het fysiek voelen van de muziek, maar toch ... Heerlijk geluid, ik blijf het herhalen.

Ik heb in de winkel (BAX Antwerpen) nog enkele andere koptelefoons geprobeerd, maar die vond ik allemaal te scherp van geluid in de hoge tonen. Deze DT770 heeft een heerlijk warm geluid zonder overdreven bas of te scherpe hoge tonen. Bovendien biedt deze koptelefoon voldoende geluidsisolatie voor thuisgebruik.

En dan de afwerking en de bouwkwaliteit. De oorkleppen zijn van zacht fluweel en zeer ruim. De kabel is zeer stevig en de behuizing lijkt me ook "build to last".

Geluid is heel subjectief, dus als je twijfelt, bij BAX kan je ze thuis proberen en terugbrengen als ze niet zouden voldoen. Maar ze zullen voldoen, geloof me!

Heb jij ook een Beyerdynamic DT 770 PRO 80 Ohm (Grijs, Zwart)?