Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Huawei Watch GT 2 Pro Grijs (Grijs)

Prijs
Specificaties Android, iOS compatibel en 52g - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
prijs volgen
Bekijk alle reviews

Huawei Watch GT 2 Pro Grijs (Grijs) Review

+3
Kiswum 9 november 2020, laatste update op 14 april 2021, 11.110 views Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.

Huawei Watch GT 2 Pro Grijs (Grijs)

De Huawei GT 2 Pro is een degelijke en fraaie smartwatch. Doordat er geen Wear OS op draait, kan de accu het twee weken volhouden. Installeren van apps of contactloos betalen is helaas niet mogelijk. De focus is gelegd op sportieve activiteiten en die komen samen in de Gezondheid app.

Pluspunten

  • Prima accuduur van 7-14 dagen
  • Draadloos laden
  • Hoogwaardig materiaal (titanium en saffierglas)
  • Zeer veel verschillende sportactiviteiten
  • Waterdichtheid is in orde
  • Universele bandjes zijn goed(koop) verkrijgbaar

Minpunten

  • AOD wijzerplaat is niet hetzelfde als de standaard wijzerplaten
  • Niet geschikt om dagenlang stand-alone te gebruiken
  • Ontwaken van het scherm vereist een duidelijke beweging van je arm
  • Veel opties niet mogelijk onder iOS
  • Bekende apps installeren is niet mogelijk
  • Contactloos betalen is niet mogelijk

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 3
Compatibiliteit Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Mobiliteit en accuduur Score: 5
Ergonomie Score: 5
Huawei is vooral bekend van haar smartphones en als fabrikant van telefonie-/data netwerken zoals 4G en 5G. Daarnaast maakt het bedrijf veel verschillende apparaten waaronder laptops, headsets en smartwatches. Met de Huawei Watch GT 2-serie hebben zij in diverse prijsklassen een variant beschikbaar. In deze review worden de Watch GT 2e en Watch GT 2 Pro besproken.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/Banner.png


Smartwatches zijn er in veel verschillende vormen en gedaantes. Wat maakt een smartwatch een horloge en wat maakt het tot een slim apparaat? Vooral in het begin van deze trend (rond 2013) was het voor veel fabrikanten lastig om te bepalen hoe zij mee konden doen met dat nieuwe fenomeen. Voor mijn gevoel worstelen fabrikanten nog steeds met deze gedachten. Sommige vinden het namelijk fantastisch dat hun smartwatch nu maar liefst twee dagen meegaat! Hierdoor denk ik dat het ene merk focust op het "smart" gedeelte en de ander juist op het "watch" gedeelte.

Voor consumenten is er veel keuze, maar als je moet kiezen tussen een horloge waarop je apps kunt installeren en ook nog minimaal een midweek mee rond kunt lopen, dan kun je nergens terecht.

De consument kan daardoor kiezen uit de volgende twee opties:
  • Een horloge met veel apps - een horloge met Wear OS of Apple Watch OS.
  • Een horloge met een accuduur van > 4 dagen - een horloge waarvan de fabrikant gebruik maakt van een eigen OS en voor-geïnstalleerde features.
Uiteraard zijn er ook nog smartbands en fitnesstrackers. Daarbij moet je vooral denken aan accessoires of bandjes met een display voor de tijd en een stappenteller. Wat mij betreft valt dat onder een andere categorie en verdiend het een goede belichting met een eigen review.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_141653-Small.jpg

Toen ik in 2013 een overzicht maakte van verschillende smartwatches, was Huawei nog niet (publiekelijk) bezig met smartwatches. Enkele jaren later brachten zij alsnog hun eerste smartwatch uit. In 2015 gaf Huawei nog de voorkeur aan Wear OS (voorheen Android Wear). Eind 2018 zijn zij daar vanaf gestapt en dat is een goede zet geweest (vooral met de huidige politiek in gedachten). Met de Watch GT serie geeft Huawei aan dat het mogelijk moet zijn om tot 14 dagen met 1 acculading te overbruggen en dat is onmogelijk met Wear OS.
De accuduur is goed, maar kan Huawei de belofte van 14 dagen waarmaken? Meer daarover is te lezen in deze review.

Ik wil bij deze Huawei bedanken voor het uitlenen van de Huawei Watch GT 2e en Huawei Watch GT 2 Pro smartwatches.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Inhoud.pngOm de review sneller te laten laden, is er gebruik gemaakt van verkleinde foto's. De meeste foto's en plaatjes zijn te vergroten, door erop te klikken.

Producten: Huawei Watch GT 2e en Huawei Watch GT 2 Pro

Globale prijs bij publicatie: €120,- en €290,-.
Laatst gebruikte smartwatch firmware versies: 1.0.5.28 / 10.1.2.52
Laatst gebruikte Gezondheid app versie: 11.0.0.512

In deze review staat de GT 2 Pro centraal.
De review van de GT 2e is hier te vinden.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Specificaties_2.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/Specs-Small.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Uitpakken.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png


De verpakking van dit demomodel kan er anders uitzien dan de variant die in de winkels ligt. Doordat ik graag beschrijf en weergeef wat je kunt verwachten, hoop ik dat het exemplaar dat in de winkels ligt ongeveer hetzelfde eruit ziet.

De Huawei Watch GT 2 Pro is verpakt in een zwarte kartonnen doos met goudkleurige elementen. Op de voorkant van de doos prijkt een afbeelding van de smartwatch en aan de achterkant is een label aangebracht met enkele specificaties.
Bij het openen van de verpakking is de smartwatch direct zichtbaar. Bij het openklappen van de eerste flap is aan de rechterkant een doosje met documentatie en een USB-C kabel te vinden. In de verpakking is ook een extra 22mm zwart bandje aanwezig, deze zal beschikbaar zijn bij de Sport versie van de GT 2 Pro. Mocht je alsnog interesse hebben in een ander bandje, dan is het gelukkig mogelijk om zelf bandje aan te schaffen. Verderop in de review, is te zien dat het bandje is vervangen voor een metalen band.

Als de documentatie en kabel is verwijderd, dan vind je daaronder nog een ruimte waar de draadloze oplaadunit ligt te wachten. Het grootste verschil tussen dit oplaadunit en die van de GT 2e, is de wijze waarop de smartwatch opgeladen kan worden. De GT 2 Pro kan in elke positie op de unit worden geplaatst en daarna zal het laden vanzelf starten. Bij de Huawei Watch GT 2e, wordt het opladen geactiveerd door hem op de 2 magnetische punten te plaatsen.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_132054-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_132158-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_132326-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_132620-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_132734-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_132800-Small.jpg


Inhoud van de doos:
  • 1 x Huawei Watch GT 2 Pro
  • 1 x Handleiding en garantiekaart
  • 1 x Oplaadunit
  • 1 x USB-C kabel
  • 1 x Zwart horloge bandje (alleen in de demo modellen en behoort bij de Sport variant)
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Ontwerp.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png


De GT 2 Pro smartwatch ziet eruit als een normaal sporthorloge. Door de 2 knoppen en het bruin leren bandje lijkt het erop dat Huawei de functie van het horloge probeert verbergen. Het lijkt hierdoor niet direct op een smartwatch, waardoor je hem bij alle gelegenheden kan dragen.

Het ronde Amoled scherm heeft een diagonaal van 1,39" en een resolutie van 454x454 pixels. Het scherm is voorzien van stevig saffier glas waardoor krasjes tot het minimum worden beperkt. Het aanraakgevoelige scherm loopt in een kleine hoek naadloos af naar het titanium frame. Doordat het scherm goed doorloopt, voelen de randen niet scherp aan. Het scherm heeft een diameter van 46,7x46,7mm en is (inclusief het frame) 11,4mm dik. Dit komt overeen met een sporthorloge of luxe heren horloge.

Aan de linkerkant van de GT 2 Pro is een microfoon aangebracht waarmee je telefoongesprekken kunt voeren. De rechterkant is voorzien van 2 ronde knoppen die je in kunt drukken om de smartwatch te ontwaken en om naar een optie in het menu te gaan. Het is mogelijk om aan die knoppen te draaien, maar daar is geen functie aan gekoppeld, waardoor het geen effect heeft. Tussen de 2 ronde knoppen is een grote uitsparing voor de speaker gemaakt. Aan de onderkant van de smartwatch is een gaatje zichtbaar en hoewel het niet in de onderstaande tekening naar voren komt, is dat vermoedelijk om water af te voeren. Nadat je hebt gezwommen kan je de smartwatch schudden om het water eruit te krijgen. Om alles eruit te krijgen kan de smartwatch, door middel van geluidssignalen, het water uit de speaker "blazen".

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/Uitgangen.png

Aan de achterkant van het slimme klokje zitten de zichtbare sensoren. Door middel van licht kan je hartslag (groen licht) en zuurstofsaturatie (rood licht) worden gemeten (SpO2). Net als het frame, is ook de achterkant van de GT 2 Pro gemaakt van titanium. De achterkant is tevens de locatie waar de smartwatch op het oplaadpunt gelegd kan worden.

Aan de binnenkant is onder andere gebruik gemaakt van een Huawei Kirin A1 processor, bluetooth 5.1, GPS (met Glonass, Galileo), 4GB opslag (waarvoor 2GB voor muziek) en een accu van 455mAh.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201020_121348-Small.jpg

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_133338-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_133358-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_133415-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_133443-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_133513-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_133525-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_133544-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_133720-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_140715-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_140718-Small.jpg


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_140713-Small.jpg

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Praktijk.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png


Qua design ben ik zeer te spreken over de Huawei Watch GT 2 Pro. Het formaat van de smartwatch komt verder overeen met andere luxe heren horloges of sporthorloges. Het voelt ook niet zwaar aan en ligt mede daardoor ook heerlijk om de pols. Huawei heeft twee verschillende versies van de GT 2 Pro uitgebracht. De Sport variant heeft een zwart rubberen bandje en de Classic versie heeft een bruin leren bandje. Zoals aangegeven zijn de 22mm bandjes uitwisselbaar met andere bandjes, waardoor je bijvoorbeeld ook metalen of titanium bandje erop vast kan zetten. Tussen de Sport en Classic versie zit verder geen verschil, zelfs de kleur van het frame is hetzelfde.

De accu

Bij het testen van de accu had ik het volgende ingeschakeld: bluetooth, hartslagmeter, beeldscherm dat altijd aan staat (Always-on-Display / AOD), ontwaken als het horloge wordt opgetild en kon ik notificaties ontvangen van diverse applicaties zoals e-mail, Whatsapp, Spotify en Buienalarm. Met deze instellingen houdt de smartwatch het 7 dagen vol voordat het weer opgeladen moet worden. Als AOD is uitgeschakeld, dan is het mogelijk om 14 dagen op 1 acculading te overbruggen. De claim van Huawei, waarbij ze zeggen dat de smartwatch het tot 14 dagen vol kan houden, klopt zeer zeker. Ik ben dus erg tevreden met de capaciteit van de accu.

Bij diverse smartwatches van Amazfit (Xiaomi), heb ik gemerkt dat de accuduur vanaf zo'n 20% snel zakt. Het lijkt dan alsof de accu's in een trechter zitten waarbij het dagen lang rond de 100% blijft staan en vervolgens langzaam tot 20% te zakken. Hierna gaat het snel en is die 20% in werkelijkheid zo'n 5-10% waardoor je de smartwatch aan het einde van de dag toch echt moet opladen. Dit fenomeen heb ik gelukkig niet bij Huawei gemerkt en zakt de accupercentage op de juiste manier terug naar 0%.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_133807-Small.jpg

Het scherm

De notificaties zijn goed van het Amoled scherm af te lezen, maar ze kunnen snel worden overschaduwd door nieuwere notificaties. Over het algemeen kun je alleen de laatste berichten uit een conversatie of e-mail terug zien. Een bericht volledig lezen is niet prettig op dit soort smartwatches. Dat komt doordat je eerst naar het hoofdmenu moet en vanaf daar schuif je van onder naar boven. Hierbij is alleen plain text te zien en geen emoticons.

Het ontwaken van de smartwatch gaat niet altijd even prettig. Je moet hem in een snelle en soepele beweging snel voor je gezicht houden om het bericht te laten verschijnen. In de praktijk is het daarbij handiger om met je andere hand het bovenste knopje in te drukken waarna de smartwatch zal ontwaken. Als AOD staat ingeschakeld, dan kun je altijd het tijdstip zien. Echter komt dat design niet overeen met de wijzerplaat / Watch Face dat je hebt ingesteld. Op het moment van schrijven is er de keuze uit 7 voor-geïnstalleerde wijzerplaten voor het AOD. Om de normale wijzerplaat te kiezen, heb je tientallen opties. In het verleden waren ze allemaal gratis, maar tegenwoordig zijn er ook betaalde varianten aanwezig waar je uit kunt kiezen. Wat mij betreft zitten er in de gratis variant meer dan genoeg opties.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201008_163336-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201008_163357-Small.jpg


De meeste smartwatches worden gekoppeld aan een smartphone door middel van bluetooth. Dit horloge heeft bijvoorbeeld geen eigen wifi adapter, NFC of een simkaart ingang, maar er is wel de mogelijkheid om muziek lokaal op te slaan en om je route met de GPS route op te slaan. Het horloge kan dus gedeeltelijk zelfstandig worden gebruikt, maar het is niet bedoeling om dat dagenlang te doen. Als de smartwatch een tijd niet meer is gekoppeld, dan loopt de tijd niet meer goed. Dit gebeurd na enkele dagen. De smartwatch even koppelen, zorgt er weer voor dat de tijd in orde is. Overigens is het door het ontbreken van NFC niet mogelijk om betalingen te doen. De variant uit China kan dat wel, maar dan is het alleen mogelijk om in een aantal Chinese steden contactloos te betalen.

Gezondheid

In de Huawei Watch GT 2-serie zijn aantal gezondheid features ingebouwd:
  • Zuurstofsaturatie/SpO2 (VO2Max): SpO2 wordt niet continu gemeten, maar die moet je handmatig aanzetten. Hierbij moet je je arm ongeveer 1 minuut stil laten liggen waarna je de waardes doorkrijgt. Dit ligt bij een gezonde persoon tussen de 90-100.
  • Hartslagsensor (TruSeen 3.5): Hiermee wordt je hartslag de gehele dag bijgehouden en kan er bij, een vooraf ingesteld waarde, een signaal worden afgegeven. Als dat gebeurd is het belangrijk om te achterhalen of dat is vanwege een intensieve oefening of dat het een medische oorzaak heeft. In dat geval is het verstandig om een specialist te raadplegen.
  • Stressniveau (TruRelax): Met de smartwatch kun je je stressniveau bijhouden. Ik weet niet precies wat de trigger daarvoor is, maar vermoedelijk is beweging, slaap en hartslag een manier om stress te monitoren. Via ademhalingsoefeningen in het horloge, kun je de stress wellicht verminderen.
  • Slaapmonitoring (TruSleep 2.0): Door het horloge 's nachts te blijven dragen, is het mogelijk om je slaapritme te monitoren. Hiermee kun je o.a. zien of je genoeg slaapt en hoe vaak je eventueel wakker wordt.
  • Wekker: Via de smartwatch is het mogelijk om een wekker in te stellen. Als je een wekker via de telefoon laat gaan, dan is het ook mogelijk om de wekker via de smartwatch uit te schakelen of te laten snoozen.
Bewegen en sporten

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/Sporten-Small.png
Vanuit de smartwatch zijn diverse sportfuncties te gebruiken. Naast de 15 getoonde sporten/opties, zijn er nog meer dan 80 andere sporten waar je uit kunt kiezen. Hierbij kun je o.a. informatie en statistieken krijgen over je dansskills, darten, tafeltennis, bowlen en een potje voetbal.

De sporten die ik onder andere heb getest, zijn wandelen en zwemmen. Bij het wandelen krijg je elke kilometer (in het Engels) te horen wat o.a. de hoogte is van je hartslag en de rondetijd. Deze notificatie is vrij hard en gelukkig kan dat zachter worden gezet. Het geluid is ook geheel uit te schakelen, zodat de vogels in het bos daar niet van schrikken.

Doordat ik de waterdichtheid van de GT 2 Pro wilde testen, heb ik een aantal keren met de smartwatch gezwommen. Hierbij is het horloge ongeveer 40 minuten onder water geweest. Als de "work-out" wordt stopgezet, dan zal als eerste het water uit de smartwatch worden geblazen en vervolgens zijn de statistieken over je zwemprestaties zichtbaar. Deze informatie is naderhand ook in de Gezondheid app terug te zien. Hierin staat o.a. welke zwemslagen je hebt uitgevoerd, hoe lang je over een baan hebt gedaan en hoeveel banen in totaal zijn gezwommen.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/Screenshot_052-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/Screenshot_053-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/Screenshot_040-Small.jpg


De registratie van het aantal zwemslagen en stappen zijn voor mijn gevoel ook juist geregistreerd. Het horloge merkt ook op of je bezig bent met sporten of een lange wandeling. Als er een activiteit wordt gedetecteerd (doorgaans na een minuut of 15), dan kun je via de notificatie laten weten of je inderdaad bezig bent met een work-out of simpelweg over het terrein van je werk loopt.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20200818_130529-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20200818_130518-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20200818_130521-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20200818_130525-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201023_130115-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201023_130057-Small.jpg


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20200721_165820-Small.jpg

Voor de golfers onder de lezers, is er op de Watch GT 2 Pro ook een speciale optie te vinden. Met de Driving Range Mode kun je zien hoe goed (of hoe slecht) je slagen zijn. In de community van Huawei zijn 2 gebruikers die je alles laten zien over deze speciale Golf modus. Hieronder zijn hun filmpjes en links naar het artikel geplaatst.

Gebruiker Jeroen
Volledige artikel: https://consumer.huawei.c...ty/details/topicId_29702/


Gebruiker Stokie_stok
Volledige artikel: https://consumer.huawei.c...e-verberen/topicId_29901/


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Software.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png


De smartwatches van Huawei werden in het begin (2015) nog geleverd met Wear OS (voorheen Android Wear), maar inmiddels gebruiken ze hiervoor hun eigen OS. Dat heeft een aantal voor-/ en nadelen. In de intro gaf ik al aan dat je bij een smartwatch eigenlijk maar 2 keuzes hebt. Een horloge waarop je veel apps kunt installeren, maar waarmee je geen vier dagen op 1 acculading kunt overbruggen. Aan de andere kant heb je een horloge waarop je geen of nauwelijks apps kunt installeren, maar waarbij de accuduur toch ver boven de 4 dagen ligt. Smartwatches in die laatste categorie, draaien vaak op een eigen besturingssysteem (OS) en daardoor kan het horloge redelijk kaal blijven en dat scheelt aanzienlijk in de accuduur.

Koppelen van de smartwatch

Het koppelen van de smartwatch aan een smartphone is vrij eenvoudig. Zorg ervoor dat je een Android of Apple smartphone hebt met de Gezondheid-/Health app van Huawei erop. De app werkt op alle Android smartphones en daarbij maakt het niet uit welk merk je gebruikt. Er is echter wel een verschil met de Gezondheid app op een iPhone.
In het onderstaande schema zijn de verschillen weergegeven.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/Functies-Small.jpg

Na de installatie van de app, zet je bluetooth aan op de telefoon en start je de smartwatch op. Doorloop de standaard instelling en laat de telefoon naar de Huawei Watch zoeken. Als de connectie is geslaagd, dan kun je o.a. het uiterlijk van de wijzerplaat aanpassen en instellen vanaf welke apps notificaties naar de smartwatch verstuurd moeten worden.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_140454-Small.jpg

Een greep uit de instellingen vanaf de smartwatch

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20200704_083058-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20200704_083106-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20200704_083136-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201104_144902-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201104_144909-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201104_144913-Small.jpg


Bediening via de app

Veel instellingen zijn direct vanaf de smartwatch aan te passen. Er zijn toch nog een aantal instellingen die je daar niet kunt vinden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de registratie van je slaap, hartslag en meting van je SpO2 gehalte (zuurstofwaardes in je bloed). De app is daarnaast een database met al je gezondheidsgegevens. Wat ik eigenlijk mis (want ik houd van statistieken), is dat je kunt zien wanneer je smartwatch voor de laatste keer werd opgeladen. Wat de app wel laat zien, is wat de stand is van de smartwatch accu.

Op het gebied van sportgegevens zit de app goed in elkaar. Je kunt zien hoeveel stappen je telefoon + smartwatch gecombineerd hebben geregistreerd. Het is daarbij geen optelsom van beide, maar het lijkt op een (logisch) gemiddelde van beide apparaten. Een jonge vader of moeder heeft vast wel gemerkt dat de stappen van een "wearable" niet goed worden geregistreerd als je een kinderwagen vasthoud. De registratie van de stappen via je telefoon kan dat opvangen. Als de smartphone in een tas ligt, dan zal het geen of weinig stappen registreren. Je horloge kan die gegevens dan weer opvangen en combineert dat weer met je smartphone. Hierdoor zorgt de app voor een redelijk goede uitkomst m.b.t. het aantal stappen dat je op een dag hebt gezet.

Hieronder zijn nog enkele instellingen uit de app te zien:

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/Screenshot_001-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/Screenshot_002-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/Screenshot_003-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/Screenshot_016-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/Screenshot_017-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/Screenshot_029-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/Screenshot_030-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/Screenshot_031-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/Screenshot_038-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/Screenshot_041-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/Screenshot_026-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/Screenshot_035-Small.jpg


Privileges voor de Huawei Watch GT 2 Pro:

Wat is precies het verschil tussen de Watch GT 2e en Watch GT 2 Pro? In eerst instantie zijn er subtiele verschillen in het uiterlijk zoals het gebruik van titanium en een ander soort glas. Wat minder zichtbaar is, is dat je met de Watch GT 2 Pro ook de mogelijkheid hebt om apps te installeren. Via de Gezondheid app kun je momenteel 8 verschillende applicaties installeren en dit lijkt elke maand verder uitgebreid te worden. Om je hersenen te kraken is er een spel waarbij je door middel van 4 opties en 4 cijfers op het eindgetal 24 uit moet komen. Er is ook een spel waarbij je met 4 letters een (Engels) woord moet maken. Elke keer wanneer dat lukt, ga je weer een level verder. Het zijn leuke apps/add-ons, maar vermoedelijk zoeken de meeste gebruikers liever naar echte universele apps zoals Spotify of Runkeeper. Helaas is dat (momenteel) niet het geval. Apps van grote uitgevers worden niet gemaakt/ beschikbaar gesteld.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/Screenshot_033-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/Screenshot_034-Small.jpg


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201104_144931-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201104_145147-Small.jpg


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Extra.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png

LinksPromovideo's van Huawei:

Watch GT2 Pro



Watch GT 2e




Tot slot is hier nog een visuele vergelijking van de GT 2e en GT 2 Pro. Via Amazon heb ik voor zo'n €19,- een Fullmosa 22mm horlogeband gekocht incl. gereedschap om het bandje te monteren en in te korten.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201025_140829-Small.jpg

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_135937-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_135853-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_133205-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_133154-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_133513-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201007_133525-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201025_140916-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Huawei_GT2/IMG_20201025_141210-Small.jpg


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Slot.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png


Huawei heeft met de Watch GT 2-serie goede en degelijke smartwatches uitgebracht. Op software gebied is er weinig verschil tussen de Watch GT 2e en Watch GT 2 Pro. Het verschil dat ik kon ontdekken is de mogelijkheid om muziek via de speaker te beluisteren en de microfoon te gebruiken om Michael Knight uit de Knight Rider na te doen (vooral bekend bij publiek van 40+). Dat je ook nog apps kunt installeren op de GT 2 Pro was een interessante toevoeging, maar verwacht voorlopig nog geen bekende apps op je Huawei Watch.

Voor iPhone gebruikers zullen veel opties wegvallen, waardoor het vooral voor Android gebruikers een prima smartwatch zal zijn. Echter moet je er nog wel rekening mee houden dat het vooral een sporthorloge is, waarbij je gegevens van het sporten bij kunt houden en notificaties binnen ziet komen. Het beantwoorden of volledig lezen van e-mails, is niet waar deze smartwatches voor zijn gemaakt. Tevens is het niet mogelijk om hiermee bij de kassa af te rekenen en dat komt door het ontbreken van NFC. De smartwatch als stand-alone gebruiken (zonder smartphone in de buurt) is mogelijk, maar na enkele dagen klopt de tijd niet meer.

Doordat de bovenstaande features over het algemeen bij Android Wear en Apple Watch beschikbaar zijn, was ik niet verrast dat het niet aanwezig was. Hierdoor ben ik toch wel zeer tevreden over de Huawei Watch GT 2 Pro. De GT 2 Pro is opgebouwd uit titanium en saffier, waardoor het luxe aanvoelt. Dat slechts 1x in de week draadloos opladen kan worden is erg prettig. Als het Always-On-Display (AOD) is uitgeschakeld, dan is het zelfs mogelijk om 14 dagen op 1 acculading te overbruggen. De keuze uit de diverse wijzerplaten (Watch faces) is voldoende, maar het was prettig als het AOD hetzelfde beeld liet zien.

De materiaalkeuze en design zal vooral hetgeen zijn waardoor je kan twijfelen tussen de GT 2e en GT 2 Pro. Door het gebruik van hoogwaardige materialen als titanium en krasvast saffier scherm + de mogelijkheid om draadloos op te laden, is de GT 2 Pro de beste keuze uit die twee opties. Het is aan jou, de lezer, om te bepalen of dat het prijsverschil van ongeveer €170,- waard is.

De plus en minpunten zijn hieronder te lezen en met alles bij elkaar kom ik uit op een score van 4 uit 5 sterren voor de Huawei Watch GT 2 Pro.

Eindscore
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/4-stars.png


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Minus.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png AOD wijzerplaat is niet hetzelfde als de standaard wijzerplaten.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png Niet geschikt om dagenlang stand-alone te gebruiken.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png Ontwaken van het scherm vereist een duidelijke beweging van je arm.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png Veel opties niet mogelijk onder iOS.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png Bekende apps installeren is niet mogelijk.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png Contactloos betalen is niet mogelijk.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Plus.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/plus-mini.png Prima accuduur van 7-14 dagen.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/plus-mini.png Draadloos laden.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/plus-mini.png Hoogwaardig materiaal (titanium en saffierglas).
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/plus-mini.png Zeer veel verschillende sportactiviteiten.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/plus-mini.png Waterdichtheid is in orde.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/plus-mini.png Universele bandjes zijn goed(koop) verkrijgbaar.

Heb je een vraag, zie je spelfouten of heb je andere opmerkingen? Stuur mij een bericht of plaats een reactie.
Naar_boven

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/dot.png

Gebruikt in combinatie met:

Heb jij ook een Huawei Watch GT 2 Pro Grijs (Grijs)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (20)

Wijzig sortering
Hallo Kiswum,
Wat gaaf dat Huawei je deze 2 smartwatches ter beschikking hebben gesteld.

Huaweitastisch!
Toppert
Dank je!
Ze hebben alle vertrouwen in hun producten en dat wilde ik graag uittesten. Wat mij betreft zijn ze daar goed in geslaagd.

De zaken die ik zou willen weten, als ik een smartwatch zou zoeken, heb ik hierin verwerkt. Bij het schrijven merkte ik wel dat ik de review 2x zo groot kon maken met extra informatie, maar ik heb mezelf een beetje in moeten houden.
Hi,

Leuke review.

Ik bezit enkele weken de GT2E en heb enkele zaken die me niet duidelijk zijn, mogelijk kun jij daarbij helpen ?

Is er een mogelijkheid tijdens een workout het scherm altijd aan te laten staan ?
Mijn lukt het niet en ik wil regelmatig mijn hartslag bekijken en de inensiteit in intervaltraining bijv. daar op aanpassen. Erg onhandig met dat flippen van de pols dat niet altijd werkt als je druk aan het trainen bent. Ook fraai zou zijn als de Health app live heart rate laat zien, nu lijkt het statisch van een laatste sync ergens terug in tijd ?

Ik gebruik de Huawei Health app uit de Google Play store, nu op 10.1.1.312
Ik heb in fora gelezen dat er ook een Huawei App store is waar een hogere versie te downloaden is ?
Nameliijk 10.1.1.512 . Of is deze hetzelfde en is de 3 vs 5 verschil meer een App store nummer ?

In het heart rate overzichtje blijven "High heart rate" en "Low heart rate" altijd op "-- bpm" staan, de "Heart rate range" en "Resting heart rate" laten wel getallen zien. Enig idee ?

De automatische workout methode was me niet geheel duidelijk. Ik hike veel en start altijd zelf de workout op de GT2E. Zal eens kijken of ie inderdaad na ca. 15 minuten ermee komt ? Maar sta ook regelmatil stil dus mogelijk werkt dit niet ?

[Reactie gewijzigd door rsbroer op 11 november 2020 11:22]

Bedankt voor je uitgebreide reactie en vragen die je hebt. Ik hoop dat ik de juiste antwoorden heb, maar hier is mijn visie:
Is er een mogelijkheid tijdens een workout het scherm altijd aan te laten staan ?
Mijn lukt het niet en ik wil regelmatig mijn hartslag bekijken en de inensiteit in intervaltraining bijv. daar op aanpassen. Erg onhandig met dat flippen van de pols dat niet altijd werkt als je druk aan het trainen bent. Ook fraai zou zijn als de Health app live heart rate laat zien, nu lijkt het statisch van een laatste sync ergens terug in tijd ?
Het display kan maximaal 10 minuten aan blijven staan, voordat het in slaap valt. Dit is niet geheel wat je wenst, maar dat is wat ik zo kan zien bij de instellingen op de smartwatch.

Tijdens een training/work-out worden de realttime hartslag getoond in de app, maar ook op het horloge.
Ik gebruik de Huawei Health app uit de Google Play store, nu op 10.1.1.312
Ik heb in fora gelezen dat er ook een Huawei App store is waar een hogere versie te downloaden is ?
Nameliijk 10.1.1.512 . Of is deze hetzelfde en is de 3 vs 5 verschil meer een App store nummer ?
Er is inderdaad een verschil tussen de versie nummers in Google Play en AppGallerij van Huawei. Ik denk dat het eerst op Huawei smartphones wordt getest en daarna pas naar Google Play wordt gepushed.
Die laatste update was op 9-11 een bevatte "bug fixes".
In het heart rate overzichtje blijven "High heart rate" en "Low heart rate" altijd op "-- bpm" staan, de "Heart rate range" en "Resting heart rate" laten wel getallen zien. Enig idee ?
De volledige uitleg en instellingen worden weergegeven als je op die blokken drukt.
In dit geval lijkt het erop dat je geen bijzonder lage hartslag had, waardoor het niet is weergegeven. Die instelling staat overigens standaard uit, dat kan ook een verklaring zijn.

Een bijzonder hoge hartslag tijdens rust, kan wijzen op griep, doordat je lichaam hard aan het werk is om een virus te bestrijden. Dit kan overigens ook wijzen op stress (of een dosis energie drank, daarvan gaat mijn hartslag tegenwoordig ook van tekeer).
De automatische workout methode was me niet geheel duidelijk. Ik hike veel en start altijd zelf de workout op de GT2E. Zal eens kijken of ie inderdaad na ca. 15 minuten ermee komt ? Maar sta ook regelmatil stil dus mogelijk werkt dit niet ?
Door te stoppen met wandelen/hiken, zal de automatische herkenning niet werken (die 15 minuten kan ook best wel 10 minuten zijn, dit heb ik niet exact gemeten).

Ik hoop dat ik hiermee al je vragen heb beantwoord. Mocht er nog iets te vinden schieten, laat het maar gerust weten.

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 11 november 2020 22:17]

Bedankt, kom weer een stukje verder.

"Show Time" is inderdaad iets wat ik kan gebruiken om eenmalig het scherm voor bepaalde tijd te laten aan staan. Bij GT2e tot maximaal 20 minuten. Daarna deactiveert deze functie en neemt de "Sleep" functie weer over, heb ik op Auto staan.

Automatische workout methode vandaag getest met een middagwandeling. Na ca. 12 minuten kwam de melding en na bevestiging ging de workout verder. Mis echter ca. 7 minuten tov, iemand met een Garmin die de workout zelf startte. En uiteraard word de GPS pas gestart na bevestiging en mis je een stukje route op de kaart maar dat was expected.

Er is geen live hartslag op de phone in Huawei Health als de workout vanuit de watch is gestart.
"Heart rate" in het hoofdscherm loopt minuten achter en is niet live.
Ik kan ook vanuit de Huawei Health app een excercise starten, maar de keuzes zijn een stuk beperkter dan vanuit de watch, zeer vreemd. Echter de hartslag is dan wel live.
Vanavond eens kijken hoe ik mijn workout op de hometrainer zou moeten starten vanuit de Huawei Health app; keuze tussen Outdoor run, Indoor run, Walk (outdoor want hij zoekt GPS) en Cycle (outdoor want hij zoekt GPS)
Goede review Ik heb een vraagje hoe vind u de helderheid van het scherm met AOD bij dagelijks gebruik zowel binnen als buiten
Bedankt voor de complimenten!
De helderheid is bij het AOD niet heel erg hoog, waardoor het niet toereikend is bij nacht of zomers dagen. Het normale scherm is wel erg goed dan kun je het scherm ook in felle zonlicht bekijken.
Bedankt voor deze zeer uitgebreide review. Interessant om te lezen dat Huawei dus wel langzaam aan apps voor de smartwatches uitbrengt. Zijn er ondertussen al meer apps uitgebracht? En heb je misschien enig idee hoe ze denken over third-party apps zoals strava en spotify?

Heb jij ook enige ervaring met de 'normale' GT 2? Deze is natuurlijk al wel een jaar ouder, maar ook wel een stuk goedkoper. Afgezien van het materiaal zie ik niet direct hele grote verschillen. Kan jij hier iets nuttigs over zeggen? Ben daar wel benieuwd naar want het scheelt nog aardig in de prijs.

Sowieso is dit er wel 1 die op mijn shortlist staat, samen met de GT 2e, Garmin vivoactive 4 en Venu (zijn alleen wel een stuk duurder). Ben dus ook wel erg benieuwd naar je review van de GT 2e.
Bedankt voor je reactie! Ik verwacht niet dat er de afgelopen week meer apps bij zijn gekomen, maar ik denk ik ook niet dat je daarop moet focussen. Wat er nu is, is mooi meegenomen, maar het is niet bekend hoe dit over een half jaar veel uitgebreider zal zijn. Hier staan de huidige apps nog kort vermeld: https://consumer.huawei.c...e-New-Apps/topicId_38293/

Het kan zijn dat er nog third party apps komen om de wijzers aan te passen, maar die heb ik zo snel nog niet gevonden. Ik weet niet of het systeem daar ook "open" genoeg voor is.

Ik heb geen ervaring met de GT 2, maar wel met de GT 2e en daarvan zal de komende week de review online komen te staan. Tussen de GT 2e en Pro zitten niet bijster veel verschillen en prijs.
Ben benieuwd naar je review! Ik hou het in de gaten.
Eigenlijk is garmin dus de oplossing? Mooie schermen (die buiten ook leesbaar zijn, of een AMOLED scherm, daar ben ik zelf alleen geen fan van)

On board kaarten en music én redelijk veel apps. (Maar veel minder dan wearOS)
Kunnen die smartwatches ook een week mee op een accu? Ik las in enkele recente reviews dat de accu ongeveer 4 dagen meegaat. Voor velen zal dat prima zijn, maar ik ben wel meer gewend van bijvoorbeeld Amazfit en Huawei.

Verder liggen de prijs wel rond het niveau van deze smartwatch, dus dat is denk ik wel prima.

Om goed te vergelijken, zou ik eigenlijk een Garmin moeten uitproberen en dan met name het overzicht van apps.
Weekje of 3 kan de fenix 6x pro.

Mijn verouderde fenix 5 plus (46mm) doet ongeveer 10 dagen , 7 dagen met sport er bij.

En dan de budget modellen doen allemaal 1 week +, behalve de venu, die doet 1 week zonder AOD, en 4 dagen met AOD

[Reactie gewijzigd door dec0de op 12 december 2020 21:56]

De budget modellen vallen in dezelfde categorie als deze luxe GT 2Pro.

Als je dezelfde accu waardes zou willen als de GT 2 Pro, dan moet je ongeveer het dubbele neerleggen. Daar krijg je dan wel weer de apps, NFC betalingen en mogelijk nog meer voordelen bij.
Klopt, garmin's zijn voornamelijk sport horloges. En dit, nou ja, zeg maar totaal niet. Ze hebben wel sport functies, maar echte analyse ontbreekt.

Kun je überhaupt de de data op de pages aanpassen? En gewoon goede cadans snelhijd en hartslag grafieken zien? En guided workouts?
Qua diepgang is Garmin vermoedelijk veel verder. Voor velen gaat de huidige informatie al vrij ver. Het is wel mogelijk om een guided workout van een oefening te zien, zoals opdrukken en andere oefeningen:
https://consumer.huawei.c...l-trainer-/topicId_30378/
Ik heb na de Huawei GT de Honor Magic 2 aangeschaft. Functionaliteit en firmware gelijk aan de Huawei Watch GT 2.
De verschillen zijn inderdaad gering ten opzichte van de Huawei GT2 Pro. Het installeren van Apps belooft misschien nog wat, maar ik heb mijn smartwatch ooit aan de kant geschoven omdat je de eigen apps niet veel gebruikt en het een aanslag op je batterij betekent.

Ik zag dat er ook een thuis komen functionaliteit opzit nu die onafhankelijk van je telefoon werkt. Kan handig zijn bij hardlopen of wandelen op onbekend terrein.
Goed om te lezen dat de Honor Magic 2 nagenoeg dezelfde functionaliteit heeft. Qua materiaal en prijs valt deze tussen de GT 2 Pro en GT 2e van Huawei in. Prima alternatief voor mensen die het design van de Pro mooier vinden, maar waarbij de prijs te hoog.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True