Deze kwam een HP Z24n vervangen, die nu elders in huis goede dienst doet. Ik gebruik hem op mijn werk-laptop (met eigen docking station) en privé Linux desktop voor allerlei taken (geen gaming). De USB-C aansluiting gebruik ik niet, maar ik kan er wel van zeggen dat deze volgens de specificaties max. 15W levert, dus je kunt er geen laptop mee opladen.
De monitor staat op een solide, grotendeels metalen voet die in o.a. hoogte verstelbaar is maar niet erg hoog kan. Het geheel maakt een strakke en niet-goedkope indruk. Qua beeld vallen direct de rijke kleuren op, in combinatie met het zwart dat dieper is dan ik ooit op een lcd-monitor heb gezien (maar ik heb ze uiteraard niet allemaal gezien). Wat helaas minder is, is de lichtverdeling. Ik zie op schermen met witte achtergrond, vooral een paar centimeter vanaf de linker- en rechterkant, gebieden die donkerder zijn dan de rest. Niet veel donkerder, maar toch op de grens van hinderlijk. Een Philips monitor van dezelfde maat die hier ook in huis staat, heeft hier geen last van (maar die heeft weer een minder goed contrast).
Het menu geeft legio instellingsmogelijkheden en je kunt – beperkt – knoppen herconfigureren om bijv. helderheid snel aan te kunnen passen.
Het menu heeft echter een ernstige bug: de instelling voor “dynamic contrast” wordt niet opgeslagen.... (details over deze bug verwijderd).
Update 12 nov. 2020: er is nu een firmware update voor het dynamisch contrast probleem:
Ik heb deze geinstalleerd en hij werkt.
Hiermee vervalt het minpunt voor deze bug en verander ik de totale waardering naar ****.