Philips 65PUS8535/12 Zilver Review

MadDog2K
5 november 2020, laatste update op 5 november 2020, 978 views Product gekocht

Philips 65PUS8535/12 Zilver

Prima product voor een goede prijs icm. de cashback actie van Philips.

Ambilight vind ik persoonlijk een verrijking van het kijken, en AndroidTV bied een mooie verzameling apps.

65" is komende vanaf 40" wel een flinke stap omhoog, dat was even wennen.

Pluspunten

• Prijs
  • Beeld voor een niet-OLED TV

Minpunten

• Nog geen update naar AndroidTV 10
  • Geen Airplay2 ondersteuning
  • Geen eARC ondersteuning

Komende vanaf een 40" is deze 65" een aardige stap omhoog voor mij.

Het liefst had ik eigenlijk een OLED gehad, maar dat was icm. Ambilight en dit formaat qua budget geen optie, en daarom kon ik niet om deze TV heen.

Persoonlijk vind ik Ambilight een verrijking van het kijken, maar kan me voorstellen dat niet iedereen er het voordeel van inziet.

Dit 65" model heeft een IPS paneel, de kijkhoek is hierdoor ook vanaf de eettafel nog prima, in ruil voor schijnbaar iets slechtere zwartwaardes. Ik vind deze er echter prima uit zien.

Op avforums.com is er eveneens een topic over deze serie, waarin diverse settings te vinden zijn om het beeld nog iets op te krikken vs. het af-fabriek beeld, mocht je dit out-of-the-box toch niet goed genoeg vinden.

Je hebt afgezien van de grootte via 4 modellen binnen de 85x5 serie, waarbij het verschil hem zit in een zilverkleurige vs. chromen voet, en tussen wel of geen QWERTY keyboard op de achterkant van de remote.

Deze 8535 heeft het QWERTY toetsenbord en de zilverkleurige voet.
Het toetsenbord werkt lekker als je iets in wilt tikken, bijv. een emailadres of wachtwoord om in te loggen in een app.

De minpunten van deze TV vind ik het gebrek aan eARC en Airplay2
Dat had er anno 2020 toch wel op mogen zitten.

AndroidTV heeft verder zijn eigen nukken, in hoeverre dat Philips (TP-Vision) aan te rekenen is of juist Google is de vraag. Het aanzetten via de Google Home Hub werkt bijv. volledig random wel en dan niet, en het starten van Netflix of Disney+ gaat hiermee ook niet goed.
Disney+ wordt wel gestart, maar resulteert in een error melding binnen die app ... kan ook aan deze app liggen. En Netflix weigert ook om via de Home Hub op te starten, dan moet je schijnbaar de afstandsbediening van de TV gebruiken aldus de Hub. Ik hoop dat dit in de toekomst door (ik neem aan) Google nog verbeterd wordt.

Al met al ben ik zeker wel tevreden over deze TV, welke ik nu een kleine maand in bezit heb.

Heb jij ook een Philips 65PUS8535/12 Zilver?

Is er al een update geweest bij jou? Vandaag de dag draait deze bij mij nog steeds op anroid 9. Op 16-05-2022 heb ik de laatste update ontvangen.
Nee, helaas geen update meer sinds die periode.
Op toengel.net staat er wel een link naar een firmware op basis van Android 11, en daarna is daar zelfs weer een OTA firmware update op gekomen. Ik heb het alleen nog niet aangedurfd om de stap te zetten.