€ 79,99 bij Amazon.nl Marketplace

Satechi Aluminium Wireless Spacegrijs Review

4 november 2020, laatste update op 4 november 2020, 1.184 views Rapporteer

Wil je een goed toetsenbord voor je Apple producten, geef dan net wat meer uit en kies voor tegenhanger van Logitech. In eerste instantie is het toetsenbord niet verkeerd, maar kleine foutjes maken het toch niet erg fijn in gebruik.

Pluspunten

• Relatief lage prijs in verhouding tot concurrentie

Minpunten

• Slechte Bluetooth verbinding, toch zeker met meerdere Bluetooth devices in de buurt
  • Status LED accu is niet duidelijk
  • Slijtage op toetsen

2 van 5 sterren (Slecht)

Samen met m'n collega gekozen om beide voor dit toetsenbord te gaan in combinatie met onze MacBooks.
Na enkele weken het toetsenbord naar tevredenheid gebruikt te hebben, begon de Bluetooth communicatie toch op te breken. Mijn toetsenbord registreerde geen aanslagen meer zodra mijn collega ook werkzaam was in dezelfde ruimte (toen het nog mocht ;)).

Dit merkte ik zelf ook op het moment dat m'n muis en headset ook via Bluetooth verbonden waren. Toetsaanslagen liepen achter of werden soms helemaal niet geregistreerd, geen verbinding zonder bekabeld aangesloten te zijn et cetera. Na contact met de support van Satechi opgenomen te hebben ging het een tijdje goed door van een ander kanaal gebruik te maken. Maar ook dit was slechts van korte duur. Sindsdien (nu zo'n 1,5 jaar) het toetsenbord alleen nog maar bekabeld kunnen gebruiken.

De bekabelde verbinding laat overigens ook te wensen over, soms valt het toetsenbord "ineens" weg en duurt het zeker zo'n 30 seconden voor dit wederom actief is en een toetsaanslag verwerkt.

Het is ook niet echt duidelijk wanneer de accu (als deze werkt?) vol zit. Er is een indicatief lampje voor een lege accu, maar dit lampje blijft uit op het moment dat de accu "vol" is.

De aluminium behuizing voelt stevig, maar deukt eenvoudig. Per abuis viel m'n muis eens op het toetsenbord bij het uit/ inpakken met als resultaat een mooie buts in de behuizing. De kwaliteit van de lettertjes op de toetsen is erg slecht. Veel gebruikte letters zijn na zo'n 1,5 jaar gebruik sowieso al deels weggesleten, dan niet volledig. De printscreen knop naast backspace druk je soms herhaaldelijk in terwijl je verwacht op backspace te drukken, met zo'n 5 printscreentjes op je Desktop als gevolg.

De ergonomie is identiek aan die van Apple's eigen toetsenborden en muizen, nagenoeg niet aanwezig.
Verder is het een mooie neppert in vergelijking met het originele Apple toetsenbord met nummerieke deel.
Of het orginele toetsenbord van Apple beter is durf ik niet aan te geven, maar dit toetsenbord zou ik niet direct adviseren.

Heb jij ook een Satechi Aluminium Wireless Spacegrijs?

Jij komt nu tot dezelfde conclusie als ik keer, op keer, op keer doe. Logitech is echt beter! Toen ik nog met een Macbook werkte kreeg ik eht Apple toetsenbord erbij van mijn werkgever, maar ook toen besloot ik vrij snel mijn eigen Logitech keyboard te fixen. Ze voelen en functioneren gewoonweg beter. Maar dankjewel voor je review!
Helaas wel inderdaad, het Apple toetsenbord vond mijn werkgever destijds iets te gortig (meen dat de spacegrijs variant toen nog +/-€170 was) en koos voor deze variant omdat "hij erop leek".

Logitech weet goed waar ze mee bezig zijn, zodra dit toetsenbord volledig de geest geeft is de keuze ook niet moeilijk voor een opvolger. Fijn dat de review bevalt ;)!
Bedankt voor je review… ik zit ook al een poosje naar dit toetsenbord te kijken, maar zie er helaas toch van af aangezien je niet de enige met deze problemen lijkt te zijn.

Had je trouwens een NL versie of een andere? De NL heeft de ~ toets naast de SHIFT-knop zitten, links van de Z :)
Fijn dat de review geholpen heeft bij je beslissing!
Zelf had/ heb ik de US variant.