€ 74,90 bij bol

Logitech MK850 (Qwerty NL) Review

4 november 2020, laatste update op 4 november 2020, 623 views Rapporteer

Op zich een mooi toetsenbord, maar het tikt toch net niet lekker allemaal (erg softe en diepe travel waardoor ik toch makkelijk aanslagen mis soms). De kanaalwissel knop op de muis is hetzelfde qua formaat etc als de forward/backknop waardoor ik deze te makkelijk indruk ipv de andere...

Pluspunten

• Bluetooth + Radio
  • Functionaliteit
  • Prijs/kwaliteit
  • Goede muis
  • Snel wisselen tussen devices

Minpunten

• "Zachte" keytravel
  • Kanaalknop muis

Inleiding

In eerste instantie op zoek naar een draadloos toetsenbord met bluetooth en muis met 5 knoppen, oftewel... weinig opties. Het toeval wilde dat deze set hier op V&A werd aangeboden, dus een mooie manier om hem eens te proberen.

Eerste indruk

Mooie set, toetsenbord ziet er goed uit en dat geld ook voor de muis... Beetje vreemde keytravel (vrij zacht en diep), maar wellicht een kwestie van wennen. Pairen ging soepel, hoewel ik voor de dongle-manier logitech options leek te moeten installeren (maar misschien lag dat aan mij, ben niet van het lezen van handleidingen). Bluetooth ging wel soepel.

Je hebt 3 kanalen zodat je makkelijk kan wisselen tussen devices.

Gebruik

Niet helemaal overtuigd... toetsaanslag blijft een 'niet helemaal lekker gevoel puntje'. Miste wel wat aanslagen hier en daar... Muis is lekker, maar aan de zijkant zitten 3 knopjes, forward/back/channel, die allemaal even groot zijn en naast elkaar liggen. Een duidelijker onderscheid tussen kanaal en de rest had fijner geweest. Het muiswieletje voor scrollen geeft wel wat gevoel van weerstand maar iets te weinig voor me om heel prettig te voelen.

Beetje dubbel gevoel, mooie set maar net niet prettig nog... om die reden dus ook een poging aan het wagen met een andere set (cherry DW 5100) die qua gebruik toch wat prettiger aanvoelt.

Maar zal ze beiden nog even houden om te zien welke op de langere termijn aangenamer is.

Heb jij ook een Logitech MK850 (Qwerty NL)?

Heb je het idee dat de softe travel minder wordt na een tijdje? Ik merk de softe travel slechts op enkele knoppen, met name de spatie, enter & backspace.
Ik hoop dat deze minder wordt en meer gaat voelen zoals de "letter" toetsen.
Hi, ik heb eigenlijk alweer een tijdje een ander keyboard in gebruikt (Cherry DW 5100) dus ik durf het eigenlijk niet te zeggen. Voor mij was het net niet fijn genoeg om wat anders te proberen en ddie Cherry was erg goedkoop+goede reviews en bevalt prima.

Zat er wel weer aan te denken de Logitech toch nog een keer tevoorschijn te halen, maar hier kan ik niks over zeggen helaas.