€ 53,13 bij Amazon.nl

Cherry DW 5100 (Qwertz CH, JD-0520CH-2) Review

4 november 2020, laatste update op 13 november 2020, 229 views Rapporteer

Prima setje voor weinig geld, muis kan wat (te) klein zijn voor sommigen maar verder eigenlijk weinig tot niets op aan te merken vooralsnog.

Pluspunten

• Prijs/kwaliteit
  • Stil en fijn toetsenbord
  • Degelijke en functionele muis
  • Plug n play

Minpunten

• Wat kleinere muis
  • Voetjes vrij hoog (of ingeklapt)
  • Signaal niet zo sterk

*Edit*

Zie dat ik QWERTZ heb gekozen als product, maar heb de gewone QWERTY variant... zal inhoudelijk verder niet uitmaken ;)

Inleiding

Toch maar eens op zoek gegaan naar een draadloos toetsenbordje, maar wilde er ook weer niet teveel aan uitgeven... Had tweedehands een Logitech K850 overgenomen, op zich een prima set, maar met wat minpuntjes (zal daar ook nog even een korte review over schrijven).

Nog wat rondgezocht en kwam op deze set uit, goedkoop en goede reviews. Ik was ook op zoek naar een muis met minimaal 5 knoppen dus dan kom je al snel op een beperktere keuze uit.

Eerste indruk

35 euro is wel erg weinig geld voor een draadloze set, maar na uitpakken ben ik onder de indruk. Het ziet er gewoon zeer degelijk uit en ook de muis is prima, wellicht wat klein maar dat is in mijn geval geen punt.

Eerste gebruik

Dongle erin en de melding 'unrecognized device'... Hmmm, even opnieuw erin geprikt en het werkt prima. Laten we het op een toevalligheidje houden.

Tikken voelt fijn en is aardig stil, het toetsenbord is IETS breder dan de K850 maar net niet te breed (heb een smal bureau). Denk even wennen dat het allemaal net een cm opgeschoven is, maar verder prima.

Het toetsenbord heeft linksonder speciale mute, vol+ en vol- knoppen, rechtsonder zitten back, play/pause, next knoppen. Een van de redenen om voor dit bordje te gaan, ik maak veel gebruik van de mute en volume knoppen dus dedicated knoppen zijn top. Ze zijn volgens mij ook niet per ongeluk in te drukken (vallen IN het toetsenbord, steken er niet uit dus je kan ze niet met de palm indrukken).

Rechtsboven nog mediaplayer, mail, home en sleep knoppen. Die zal ik niet gebruiken verder.

Klein puntje, de voetjes zijn uitgeklapt net wat te hoog voor me denk ik... dus nu ingeklapt in gebruik (de k850 had 3 standen, waarvan de middelste perfect was). Denk prima zo, maar net iets hoger had wel fijn geweest.

De muis voelt wat kleiner aan, maar verder top. Knoppen geven goede klik en feedback, scrollen genoeg weerstand maar niet teveel. DPI switch instelbaar...so far so good allemaal.

Tja, na wel 15 minuten gebruik gemaakt te hebben aangenaam verrast. Bijzonder dat je voor zo weinig geld zo'n kwalitatief goed toetsenbord krijgt, benieuwd hoe lang de batterijen (2xAAA in zowel muis als toetsenbord) meegaan en hoe het allemaal op de langere termijn blijft werken.

*edit*

Ik merkte dat mijn muis soms wat stotterde, blijkbaar is het signaal van het usb dongletje niet zo sterk (lag op mijn bureau en de muis op een plank eronder), met een verlengkabeltje deze iets beter 'in zicht' geplaatst en nu verder geen problemen meer.

Maar zag dit ook opgemerkt bij een andere review dus inderdaad wel even belangrijk om te benoemen.

Heb jij ook een Cherry DW 5100 (Qwertz CH, JD-0520CH-2)?