Philips 272B7QUPBEB Zwart Review

JDVB
4 november 2020, laatste update op 10 september 2021, 3.483 views Product gekocht

Philips 272B7QUPBEB Zwart

Een scherm met erg veel aansluitingen, aan te sturen met 1 enkele USB-C kabel. Echt een docking station zoals je die zou willen.

Pluspunten

• USB hub met 3 poorten
  • UTP poort
  • usb-c 10Gbit/s
  • Display port
  • 1440P
  • Fijne knoppen onder het beeldscherm
  • daisy chaining vanuit usb-c naar display-port uit

Minpunten

• Grote onder rand
  • ingebouwde speakers
  • duurzaamheid

Als refurbished model gekocht en hier ben ik heel erg blij mee. In gebruik genomen i.c.m. een mooie monitor arm die bij levering van het merk V7 bleek te zijn.

Dit beeldscherm biedt zeer veel aansluitmogelijkheden. In de eerste plaats 3 beeld ingangen, zowel HDMI, DisplayPort (in en out) als USB-C. Verreweg de meest gebruikte zal hier de USB-C variant zijn vanwege de vele toegevoegde mogelijkheden hiervan.

PowerDelivery tot 65W, 3 USB-A poorten en een UTP Gbit poort. Met recht dat je kunt stellen dat wanneer je een laptop die gebruik kan maken van power delivery aansluit op de usb-c poort dat het beeldscherm een waar dockingstation vormt.

De kleuren en het contrast zijn voor mijn werk als software ontwikkelaar voldoende, dus ik ben helemaal tevreden.

Van de afbeeldingen klopt er 1 niet, namelijk die van de aansluitingen, daarop staan maar 2 usb-a poorten, dat zijn er in werkelijkheid dus wel 3.
Daar zitten bij linker USB-A poort er dus twee boven elkaar:

De uitgaande verbindingen zijn dus: 3x USB, UTP (1 Gbit), DP en een audio jack.

Verder heeft dit beeldscherm ook ingebouwde speakers, deze hadden wat mij betreft beter achterwege gelaten kunnen worden omdat de geluidskwaliteit bedroevend is. Gelukkig heeft het beeldscherm ook een audio jack output zodat ik via de USB-C kabel ook een goede externe luidspreker set kan aansluiten.

Voor dit beeldscherm heb ik slechts 280 euro betaald, en voor dat geld vindt ik dat ik een heel erg goed beeldscherm heb ontvangen. De 3e USB, UTP en 5W PD meer zijn uiterst zeldzaam en bieden naar mijn idee veel meerwaarde voor het gebruik als docking-station.

edit:
Ik heb zojuist vernomen dat het met dit beeldscherm ook mogelijk is om vanuit USB-C te daisy chainen via de display-port uitgang van het beeldscherm! Daisy chaining, dat houdt in dit geval dus in dat je het eerste beeldscherm zoals normaal aansluit via USB-C en het tweede beeldscherm sluit je via een display poort kabel aan op de display port uit aansluiting op het eerste beeldscherm. Beide schermen kunnen dan functioneren op 1440P bij 60Hz

De usb-hub en UTP aansluiting op het tweede beeldscherm zijn daardoor niet bruikbaar, maar die op het eerste beeldscherm wel.

Twee beeldschermen aansluiten met 1 enkele USB-C kabel vanuit een laptop waarbij je daarnaast dus ook nog gebruik kunt maken van de 3 poort usb hub, utp poort en power delivery.

Update: Op 09-09-2021 is zowel de UTP verbinding als de usb hub functionaliteit van mijn beeldscherm uitgevallen. Een toetsenbord via het beeldscherm op de laptop werkte voor mijn lunch wel, maar na mijn lunch niet meer en ook de internetverbinding was verdwenen. Het beeldscherm was aangeschaft op 30-10-2020. Ruim binnen het jaar dus. Ik zal dus garantie gaan claimen.
En nu de volgende dag 10-09-2021 werken de UTP verbinding en usb-hub weer.

Heb jij ook een Philips 272B7QUPBEB Zwart?

Mooie review. Heb je displayport out poort ook gebruikt? Zo ja, werkt dit ook als je deze naar HDMI verloopt?
Die heb ik niet gebruikt, alleen usb-c. Ik heb ook geen 2e beeldscherm met display port of een verloop van display port naar hdmi in de buurt. Volgens dit artikel zou er wel het een en ander mogelijk moeten zijn:
Once set up, you shouldn't notice much of a difference with daisy chain monitors that use USB-C instead of DisplayPort. The only difference may be in terms of the maximum resolution or number of monitors you can support using the USB-C connection, as it doesn't have the same bandwidth as DisplayPort 1.4. That may mean running your daisy chain monitors at a slightly lower resolution or refresh rate to maintain full support for your multiple monitors.
En omdat dit beeldscherm een USB-C verbinding op 10 Gbit per seconde heeft zou die beperking in resolutie ook wel mee moeten vallen.

Ik zou dit best nog wel willen uitproberen, maar heb helaas niet de beschikking over een dergelijk beeldscherm in de buurt.

[Reactie gewijzigd door JDVB op 22 juli 2024 17:14]

De oorspronkele vraag van @w-dev was of je via HDMI een 2de scherm kan aansturen => nee, dit is uitgesloten, de HDMI poort is een ingang waarmee je dit scherm kan aansturen en daar stopt het. Je kan geen signaal van DP naar HDMI of omgekeerd sturen, daisy chain is iets DP exclusief.

Als je wilt daisy chainen moet je altijd via Displayport gaan en tot op heden, niet via USB-C gaan want je hebt niet genoeg bandbreedte. Dan moet je echt via de Displayport in connecteren.

De lange uitleg daarvoor:

De verwarring komt omdat USB-C video niet over zijn eigen signaal verstuurd, dat gebeurd via DP alternate wat inhoud dat data lanes dynamisch aangepast worden waarbij de video volledig over Displayport protocol over de USB-C connector gestuurd word maar niet over USB data. Hoeveel bandbreedte de USB verbinding heeft doet er niet toe omdat je helemaal niet over die 10 Gbit/s verbinding gaat, er word een aparte verbinding opgebouwd.

De reden daarvoor is simpel, DP 1.0 heeft 10.8 Gbit/s maar om te daisy chainen heb je minstens DP 1.2 nodig met 17.28 Gbit/s. USB was niet snel genoeg om beeld te versturen, met 10 Gbit/sec zou dit gaan maar DP2.0 zit al reeds op 80 Gbit/s

DP alternate kan DP 1.2, 1.3 of 1.4 zijn wat wil zeggen dat je via een USB-C kabel een DP verbinding kan opbouwen van 32.40 Gbit/s. Het probleem zit hem in het woord, kan, in de praktijk is er een grote maar, DP heeft daarvoor 4 lanes nodig waardoor de USB verbinding niet meer in superspeed modus kan werken waardoor de USB verbinding terug valt naar USB 2.0 snelheden!

In de praktijk krijg je dus maar 2 van de 4 lanes in DP alternate wat wil zeggen dat zowel de superspeed van 10Gbit naar 5Gbit gereduceerd word maar ook dat de DP snelheid gehalveerd word. Tenzij men toelaat dat DP alternate alle 4 lanes gebruikt op USB-C.

Echter monitor fabrikanten vermelden niet eens welke DP alternate versie ondersteund word, laat staan of je 4 lanes kan gebruiken. Philips meld voor de DP ingang 1.2, vermoedelijk zal de DP alternate dus ook 1.2 zijn. Vermoedelijk zal je 2 lanes krijgen dus dan heb je de effectief 10.8 Gbit/sec over DP1.2 en 5 Gbit over USB. => Dan heb je over DP alternate 1.2 evenveel bandbreedte als DP 1.0, net genoeg om dit scherm aan te sturen, onvoldoende mocht het een 4K scherm zijn, laat staan dat je nog een 2de scherm wilt aansluiten.

Dus ja, theoretisch gesproken kan je daisy chainen via DP alternate over USB-C, in de praktijk, vergeet het.

Met USB 4.0 en DP 2.0 alternate kan je tot 80 Gb/s krijgen als je 4 lanes neemt maar daar heeft men het duidelijk gemaakt, dan verlies je de USB data verbinding en kan je enkel beeld sturen over DP. Als je en DP alternate en USB dataverbinding wilt krijg je 40 Gbit/sec over DP 2.0

[Reactie gewijzigd door sprankel op 22 juli 2024 17:14]

Afgezien van dat w-dev het heeft over de DP-out poort en niet over een HDMI-in poort (hij wil een verloop van DP naar HDMI) vindt ik je commentaar best interessant.
Dat neemt niet weg dat het artikel wat ik gelinkt heb niet onderuit gehaald is, die quote blijft dus van toepassing.
Slightly lower resolution or refresh rate
De vraag is alleen wat slightly lower dan wel is. Slightly lower t.o.v. wat? Als ik bijvoorbeeld kijk naar dit beeldscherm, zie ik:
Meegeleverde USB-C kabel handig i.c.m. laptop die dan via alt-mode displayport ondersteunt op 4k@60Hz.
Als de alt modus daar dus al 4k@60Hz ondersteund, dan zou ik verwachten dat 2x 1440P ook wel mogelijk moet zijn binnen dezelfde bandbreedte. 4K is ruim 8 megapixel, 2x 1440P is 0,9 megapixel ofwel 11.1% minder! En 1440P is de resolutie van dit beeldscherm.

Die 17Gbit die jij noemt gaat over maximaal beschikbaar op DP1.2 waarmee je tot 4 beeldschermen op 1080P kunt aansturen als ik me niet vergis.
Maar ook jij noemt niet wat er maximaal mogelijk is met daisy chaining via usb-c. Het artikel waar ik naar link noemt wel die mindere bandbreedte en daardoor mogelijk lagere resolutie en of verversings snelheid ook.
Ik heb het niet uitgeprobeerd of uitgezocht wat er mogelijk zou moeten zijn. Wanneer ik met acceptabele usb-hub performance (100Mbit netwerk + muis/toetsenbord + random relatief langzaam device om te debuggen) met power delivery toch 2x 1440P@50Hzh zou kunnen aansturen is dat voor mij nog prima acceptabel.

[Reactie gewijzigd door JDVB op 22 juli 2024 17:14]

Heel de situatie is gewoon gigantisch onduidelijk. Volgens de standaard kan je inderdaad in alt modus 4K@60Hz doen op voorwaarde dat de alt modus 4 lanes mag gebruiken.

Maar nu moet je eens gaan zoeken naar gelijk welke monitor die vermeld hoeveel lanes hij ondersteund voor DP alternate modus. Ze vermelden nog niet eens welke DP alternate versie ze gebruiken. En als je erachter vraagt gaan ze mij terug contacteren om er nooit nog iets van te horen.

In de praktijk krijg je maar 2 lanes maar daar reppen de monitor fabrikanten niet over. Dat je een stuk van de USB snelheid verliest, daar zeggen ze ook niets over. Ze zeggen eigenlijk niets, enkel dat je via USB-C beeld kan sturen naar het scherm. Je artikel is dan ook idd zeer losjes over lagere resolutie, ja op pakweg VGA resolutie kan je gaan daisy chainen met DP1.2 alternate op 2 lanes maar wat heb je daar aan?

Daisy chainen over DP en dan een verloopkabeltje gebruiken (zo had ik niet gelezen) maar dat gaat niet werken, je bent geen simpele analoge signalen aan het versturen. Je zit met overhead, immers behalve het digitale beeld, dat 2de scherm moet ook bij de host bekend gemaakt worden, de computer moet dat 2de of 3de scherm zien als een apart scherm alsof je een aparte kabel naar elk scherm trekt. Dat zou mij echt verwonderen dat je hier weg komt door op je laatste scherm met een verloopstekker naar HDMI te werken.

Daisy chainen via DP, het kan maar ik kan je uit ervaring zeggen, als de boel niet goed werkt, dan moet je met handen en voeten gaan uitleggen tegen zowel de support van de monitor fabrikant als tegen Nvidia wat daisy chainen juist is (ze hebben nauwelijks besef dat het bestaat) en hoe het werkt, laat staan dat je daadwerkelijk hulp krijgt. Uiteindelijk gevonden dat oudere DP kabels een pin aansloten die niet aangesloten mag zijn waardoor schermen niet uit standby komen als je gaat daisy chainen omdat over die pin stroom terug gegeven word richting videokaart.

Ik heb voor de lol eens geprobeerd om een daisy chain op te zetten via USB-C, ik wens een ieder veel geluk ermee, je gaat het nodig hebben :)

[Reactie gewijzigd door sprankel op 22 juli 2024 17:14]

Heren, bedankt voor jullie uitgebreide uiteenzetting! Ik ben een hoop wijzer geworden en helaas blijkt het maar weer dat specificaties niet doorslaggevend zijn. Met betrekking tot daisy chainen had ik zelf het volgende nog gevonden:
Note: ONLY the LAST monitor can be DisplayPort 1.0 or 1.1 or use an adapter. So you could have 3 DisplayPort 1.2 monitors and the last one could be connected with a standard passive DVI adaptor.
I have two existing monitors. Can I daisy chain them using DisplayPort MST?
The first monitor in the chain, the one connected to your laptop or PC, must have DP 1.2 ports in and out. DisplayPort Out on the first monitor is connected to the second monitor, which needs to have a DP in port. Alternately, you can use a DP adapter or adapter cable to convert the signal to some other standard such as HDMI. Don't forget to verify that you graphics card and first monitor support DP 1.2 and it is enabled.
Opmerking: Doorlussen via DisplayPort Multi-Stream Transport (MST) wordt alleen ondersteund met DisplayPort/mini-DisplayPort-kabels. Kabels en adapters met verschillende vormfactoren, zoals USB type-C naar DisplayPort, HDMI naar DisplayPort en type-C naar type-C zijn niet compatibel met doorlussen.

De laatst quote van Dell is wat negatiever, al wordt er strikt gezien geen gebruik gemaakt van de genoemde kabels. Het bestaan van dit soort producten (zonder dat ze van Ali Express zijn) geeft mij wel hoop dat het moet kunnen: https://www.delock.de/pro...kmale.html?setLanguage=en Veel docking stations lijken ook gebruik te maken van usb-C DP alt mode met MST (de officiële naam van het daisy chainen)
Waarbij ik Dell hun woorden hoger inschat dan de andere. De motivatie daarvoor is dat Dell vooral op enterprise actief is waarbij enterprise er niet mee kan lachen als Dell A zegt terwijl het B is. In Enterprise is het ook bijna standaard geworden om met 2 of meer schermen te werken in tegenstelling tot de consument die vaak gewoon op laptop werkt. Koppel daaraan het flexplek gebeuren maal 1000 bij een groter bedrijf, dan duurt het niet lang of de klant zegt dat Dell hun support pagina niet klopt en compensatie/oplossing eist omdat ze nu met 1000 flexplekken zitten die niet werken.

Echter mogelijks werkt het met bepaalde adapters wel, dat is dan weer het nadeel van Dell, als het de helft van de tijd niet werkt gaan zij zeggen het werkt niet, anders krijgen ze de ene na de andere claim binnen.

De splitter die je vermeld, dat is natuurlijk weer een ander verhaal, daar kan de fabrikant perfect DP to DP toepassen en pas op het laatse moment converteren naar HDMI. Dat men aangeeft indien daisy chainen niet ondersteund word door de host het toch 2 schermen kan doen door de host wijs te maken dat het maar 1 scherm is verteld eigenlijk ook al dat dit geen splitter meer is, dat gaat al meer richting een dockingstation.

Het is Tweakers dus als jij u ermee bezig wilt houden om het uit te testen, hou ons op de hoogte!
Ik heb geen 2e beeldscherm in de buurt om dit mee uit te proberen. In theorie is het dus mogelijk dat dit beeldscherm 4 lanes alt modus ondersteund.

Of dat zo is kan ik dus niet (op korte termijn) controleren. Wanneer de USB hub terug valt naar USB 2.0 door het gebruik van 4 lanes, houd ik voor mijn toepassing nog voldoende snelheid over. Kortom, het is de moeite waard om het uit te proberen of dit zo is. Maar toch lijkt de kans op ondersteuning van de 4 lanes klein en hoef ik niet aan Philips te vragen of dit zou moeten werken.

Mocht iemand dit wel graag willen weten, je bent welkom als je een extra beeldscherm met bekabeling mee neemt om het uit te komen proberen.

[Reactie gewijzigd door JDVB op 22 juli 2024 17:14]

Ik heb 2 van deze schermen aangeschaft en kan bevestigen dat Daisy Chaining perfect werkt met de volgende configuratie;

Laptop > USB C kabel (meegeleverd) > Scherm > DP Kabel > Scherm.

sidenote; schermen staan wel op 60hz maar dit was bij uitpakken en aansluiten van een enkel scherm ook al het geval.

Als er nog andere dingen zijn die ik moet testen wat betreft aansluiting, geef het gerust aan

[Reactie gewijzigd door bladewarden op 22 juli 2024 17:14]

2x 1440P werkt dus zoals we zouden willen met 1 enkele USB-C kabel vanuit de laptop.

Kun je tegelijkertijd ook nog goed werken met de usb-hub en utp aansluiting?
Welke snelheid biedt de utp aansluiting met 2 aangesloten schermen? Geeft de laptop gigabit aan (wat hij bij mij doet met 1 enkel scherm aangesloten) of is dat bij jou nog maar 100 Mbit?

Kun je de USB-hub ook chainen, dus usb-hub van het tweede beeldscherm via de usb-c aansluiting aansluiten op een usb poort van het eerste beeldscherm? Kun je dan wellicht zelfs 5 usb apparaten aansluiten op de beeldschermen?

Zou ik daarvan ook een foto mogen die ik bij deze review erbij kan zetten?

[Reactie gewijzigd door JDVB op 22 juli 2024 17:14]

Ik heb ook hetzelfde scherm aangeschaft en een ander scherm met Daisy Chaining aangesloten. Allemaal via de usb-c poort op de laptop.

Wat betreft de USB hub, die staat standaard op 2.0 in de settings, als je hem op 3.0 zet, gaat het tweede scherm moeilijk doen met resolutie. De UTP aansluiting blijft netjes op Gigabit werken. Of je de USB hub ook weer kunt chainen weet ik niet, het zal dan hoogstens USB 2.0 zijn.
Dit is dan wel een veel betere aanbieding dan de 276C8 van Philips... vreemde keuzes van Philips IMO
pricewatch: Philips 276C8/00 Zwart
Die heeft dan weer wel HDR10 ondersteuning, mist de hoogte verstelbare voet, display port en de usb-hub.
Hier biedt USB-C dus als enige voordeel power delivery.
Ja en HDR10 is niet echt nuttig met 350 cd/m2.

Kleurweergave is wel een voordeel, 131% sRGB is mooi. En het design is niet verkeerd.
Je zegt dat de ingebouwde luidsprekers slecht zijn. Bedoel je hier muziek mee? Zijn ze acceptabel voor videoconferencing?
Je zult elkaar kunnen verstaan, maar verschil met ander geluid zal ook dan duidelijk merkbaar blijven.
De gemiddelde iphone heeft een beter geluid
Bedankt voor je review.

Mede daardoor dit beeldscherm gekocht. Vandaag gearriveerd.

Zoals je al aangaf: er zitten 3 USB-A aansluitingen op. (Afbeelding in handleiding is aangepast en laat er ook 3 zien.)

Alleen: het lukt me op geen van de 3 USB-A om een smartphone/tablet te laden. (Via zelfde USB-kabel direct op PC wel).
Ik heb via OSD menu USB op standaard 'aan' gezet maar laden lukt niet met beeldscherm aan of uit. Ook geprobeerd met USB standaard 'uit' en beeldscherm aan. Geen verschil.

Vraag: lukt het bij anderen wel om via USB-A een smartphone op te laden?

(N.B. ik heb laptop alleen met HDMI aangesloten. Dat zou toch niet moeten uitmaken?)
Ik heb hem wel op USB-C aangesloten en laad mijn telefoon altijd op via het beeldscherm, maar ook andere Android apparaten waar ik software voor ontwikkel laad ik via het beeldscherm op.

Wat ik ook regelmatig doe is zonder laptop mijn telefoon opladen, maar dan gebruik ik de USB-C aansluiting van het beeldscherm om mijn telefoon op te laden.

[Reactie gewijzigd door JDVB op 22 juli 2024 17:14]

Dank voor de snelle reactie. Geen ervaring met USB-A?
Ook zonde beeldscherm laat mijn telefoon op vanaf usb-a.
ik neem aan dat je bedoelt, zonder dat de laptop op het beeldscherm is aangesloten laadt de telefoon via de USB-A van de monitor op.

Inmiddels met Philips service contact opgenomen. Ze vroegen me: "We willen dat u nog het volgende bevestigt: Als u USB A-B heeft aangesloten tussen de monitor en de pc/laptop en de telefoon is aangesloten op de USB (Fast Charge poort), maar de telefoon laadt nog steeds niet op, dan kunnen we uw scherm vervangen met een nieuwe."

Bij deze een samenvatting van wat ik geprobeerd heb.
(De monitor wordt in combinatie met een Mac mini gebruikt met USB-A en Thunderbolt poort (USBC stekker) en een laptop (Chromebook) met alleen USB-A.

1) Monitor niet aangesloten op Mac mini: monitor USB-A laadt niet op. (USB-C weet ik niet. Ik heb geen mobiel device met deze ingang om te proberen te laden)

2) Zoals door Philips gevraagd: Monitor USB-A aangesloten met Mac mini USB-A of Mac mini Thunderbolt: kan niets laden via monitor USB-A fast charge. Idem voor monitor USB-A aangesloten op laptop USB-A

3) Monitor USBC aangesloten op Mac mini USB-A: kan niet laden via monitor USB-A. Idem voor monitor USBC aangesloten op laptop USB-A

4) Monitor USBC aangesloten op Mac mini Thunderbolt: Kan android tablet en telefoon laden op USB-A van monitor zolang beeldscherm aan staat. Als beeldscherm uit gaat laden deze niet meer op, ondanks dat ik via OSD USB laden op altijd ‘aan’ zet. iPad laadt niet op. Mac mouse en keyboard laden wel op

Lijkt er dus op dat dit niet helemaal in orde is?

N.B. Doordat de monitor USB-A niet laadt, werkt bijvoorbeeld een externe HDD ook niet. En heeft de monitor dus geen USB-hub functie als ik deze in combinatie met de laptop gebruik (die alleen USB-A heeft)
Ik zou verwachten dat wanneer je een USB-A (in laptop) naar USB-C (in beeldscherm) kabel gebruikt je de usb-hub functionaliteit zou moeten kunnen gebruiken.
Bedankt voor je hulp. Erg gewaardeerd.

Nogmaals geprobeerd. USB-A latop/mac mini naar USB-C (beeldscherm) werkt idd toch. (waarschijnlijk eerder verkeerde kabeltje ingeplugd)
Dus dat is in ieder geval iets. Alleen als je de monitor uit zet stopt het laden via USB-A van de monitor. (Ondanks dat USB laden op altijd "aan" staan.) Heb jij dat ook?

Nog even terugkomend op je eerdere antwoord: "Ook zonde beeldscherm laat mijn telefoon op vanaf usb-a."
Wat bedoel je hiermee:
Zonder dat beeldscherm "aan" staat laadt de telefoon vanaf usb-A. (dat doet die van mij nl. niet)
Òf: zonder dat beeldscherm aangesloten is op laptop laadt de telefoon vanaf USB-A (doet die van mij ook niet)
Zonder dat er een laptop aangesloten is werkt het opladen, wel met het beeldscherm 'aan', wat neerkomt op powersafe modus (er is immers geen beeld)
sorry dat ik doorvraag maar dit helpt me enorm in de evt. discussie met de klantenservice: je hebt het hierbij over opladen via USB-A (en niet USBC)
Ja, opladen via USB-A werkt bij mij, net als via USB-C.
Dag, dank voor alle reviews/info hier. Ik heb een prangende vraag die ik nog niet opgehelderd krijg.
Lukt met deze monitor - via één USB-C kabel - het volgende tegelijkertijd werkend te krijgen:
- 4k op 60Hz
- opladen laptop
- internet (dmv ethernet-aansluiting van monitor)

Momenteel heb ik deze https://tweakers.net/pric...-line-279p1-00-zwart.html hier staan, maar ik kan pas op 60Hz weergeven als ik de USB op 2.0 in stel. Maar dan heb ik weer geen internet.

Ik zie dat de hier de 272B7QUPBEB een USB 3.2 (Gen2, 10Gb/s) aansluiting heeft, zou dat het verschil maken? Hoor graag of iemand dat werkend heeft.

Ik weet dat het wel kan via Thunderbolt 3 beeldschermen, maar die kan ik niet vinden in 27" (onder de €600).
Dit beeldscherm is geen 4k beeldscherm, dus gaat dat ook niet via dit beeldscherm lukken.
Och… dat dus helemaal over het hoofd gezien :z
Maar dank voor je reactie!