Gigabyte AORUS GeForce RTX 3080 Master 10G (rev. 1.0) Review

29 oktober 2020, laatste update op 29 oktober 2020, 960 views Rapporteer

Zeer snelle en stille kaart. 4k 60 fps ultra geen probleem bij de games.

Pluspunten

• Zeer stil
  • Zeer snel
  • 4k 60fps ultra
  • Robuust
  • Stabiel

Minpunten

• Software voor LCD en RGB fusion niet de meest stabiele

Na een aantal jaar gedraaid te hebben op 2 x Vega 56, toch een overstap gewaagd naar een Nvidia kaart.

Het is een grote kaart die 4 sloten in beslag neemt, maar heeft dan ook echt fluister stille koeling. Daarbij komt de temperatuur niet boven de 67 graden in gesloten kast in een omgeving op kamer temperatuur. Ook draaien daarbij de ventilatoren nog geen 100%.

LCD is een gadget waar je van moet houden. Persoonlijk vind ik het leuk om de fps te laten zien tijdens gamen.

Deze kaart nu een week in bezit. Besteld op 2 oktober pre order bij cdromland, geleverd op 21 oktober, maar was het wachten meer dan waard.

Tot nu toe geen enkele crash gehad tijdens gamen en/of normaal gebruik etc...

Hieronder de link naar de 3dmark resultaten:

TimeSpy Extreme: http://www.3dmark.com/spy/14697876
Port Royal: http://www.3dmark.com/pr/420899

Heb jij ook een Gigabyte AORUS GeForce RTX 3080 Master 10G (rev. 1.0)?

Gigabyte software is inderdaad echt WAARDELOOS. Was de reden dat ik mijn GA RTX2070 inruilde voor een MSI, zij hebben dat echt een stuk beter voor elkaar. Jammer, want de hardware die ze maken is prima. Als de temperatuur gemiddeld is, heeft deze nog last van fan throttling? Dus dat de snelheid van de fans continu varieert?
De fan throttling heb ik nog niet kunnen waarnemen. Zoiezo is de fan bijna niet hoorbaar.
Ik had eerst gigabyte vega 56 gaming oc er in zitten, die hoorde ik heel goed en zeker bij belasting.
Deze is niet hoorbaar. De koeling is naar mijn mening echt heel goed. Fluisterstil.
Zit er een LCD scherm op de videokaart?
Ik heb deze kaart zins een paar dagen geleden ook maar ik vind hem juist enorm luid.
Nu is mijn noise tolorance erg laag.... maar op de performance bios zit bij mij de fan speed al snel op 80% om de kaart in de low 60s te houden... en op de stille bios rond de 70% om de kaart op 70c te houden.

De rgb software is idd waardeloos.
Dan is je noise tolerantie wel laag, maar goed ik kom van de vega 56 af, die steeg op qua geluid.
Klopt ik kan erg slecht tegen geluid :)
Komen mijn fan speeds/temps wel een beetje overeen met de jouwe trouwens?