Cooler Master MasterBox NR600 (with ODD) Review
29 oktober 2020, laatste update op 9 december 2020, 384 views
Rapporteer
Product gekocht
Strakke kast. Beetje lastige installatie van mijn disks die van een oude kast naar een nieuwe moesten. Handleiding ziet er leuk uit, maar je snapt de plaatjes pas later. Minder IKEA, meer omschrijving gewenst.
Pluspunten
- strakke kast
- veel aanlsuitmogelijkheden
- Geen scherpe randen
- ODD betekent dus dat ik mijn Blue Ray station kan monteren, maar niet meer
- Er kunnen minstens 4 3,5" schijven in plus ...
- Er kunnen 3 SSD disks gemonteerd worden
- Prijs
Minpunten
- Redelijk onduidelijke plaatjes bouw
- Beetje drukken met sluiten vanwege de kabels
- Moelijke montage voedingskabels pinnen CPU links boven moederbord
- Je moet de kabels eerst aan de voeding bevestigen voor je die plaatst (niet zoals op de plaatjes dus)
- Fan kabel voorste fan te kort
- Standaard worden de fans niet toerengeregeld
Plaatsing van mijn moederbord met processor (ATX) ging prima.
Plaatsing van de voeding (Cooler Masteri MWE 550 v2) is krap. Ik moest haar er weer uithalen om eerst alle kabels in de voeding te steken. En ik had ze dus allemaal nodig. De afstand naar de Blue Ray disk kan alleen met de kabel die ook een SSD station gaat voeden. Met de tweede kabel kun je de drie stations 3,5" voeden.
Je bevestigt 3 schijven van 3,5" onderin vanaf de zijkant met de bijgeleverde slede beugels
Daarboven kun je aan de zijkant een vierde schijf verticaal monteren. Je moet daarvoor vier rubbers in de gaten stoppen en op de schijf de vier bijgeleverde schroefjes monteren. Tussen alle rubbers zitten er vier die er net iets anders uitzien. Voor de andere (SSD) schijven zijn 20 schroefjes bijgeleverd. Die zien er anders uit. Dat blijkt niet uit de beschrijving, maar lijkt bedoeld.
De SSD schijf plaats je aan de andere kant, horizontaal. Er kunnen er nog twee naast. Hiervoor zijn ook rubbertjes in het zakje. De SSD schijven worden hiermee geklemd.
Er zit nog meer materiaal bij de kast. Een aantal staafjes lijkt bedoeld voor extra ventlatoren. De bedoeling van het bijgeleverde busje dat je op een kruiskop schroevendraaier kunt zetten is onduidelijk en niet beschreven. Dat ding past op geen enkele schroef in het zakje, maar het past op de bus-schroefjes waarop je het moederbord monteert.
Op de foto zie je dat ik de fans op de fan poorten van het moederbord heb aangesloten. Daartoe moet je wat stekers losmaken. Voor de voorste fan was het snoertje te kort. Ik heb de kabel uit het ventilatorhuis gehaald. Die hangt nu rechtsreeks naar de poort op het moederbord. Jammer, maar het is niet anders. Zie de foto's.
Advies aan Cooler Master: Geef veel duidelijker aan welke schijven op welke wijze geplaats kunnen worden. Alleen "OR" op de pagina was voor mij net duidelijk. En geef ook aan hoe het kabelbeloop is gedacht, Ik had alle kabels nodig en dat past niet echt lekker aan de zijkant. Zeker niet als je daar ook nog een disk heb gemonteerd zoals ik moest.
Zorg voor langere kabels aan de front ventilator. Ik heb de FAN eerst losgemaakt en het kabelbeloop aangepast. Nu past het net.
Maar na inbouw van ded