Corsair ML120 (2-pack), 120mm Review

26 oktober 2020, laatste update op 26 oktober 2020, 201 views Rapporteer
Product gekocht 0

luidruchtige ventilator die pas op hogere snelheden wat lucht begint te verplaatsen.

kan stil zijn maar dan doet hij ook niet veel meer.

na 2 jaar 1 van de 5 in gebruik defect/ratelend (geen idee of het lager of motor is).

dure fan die het niet echt waard is

Pluspunten

• stevig frame

Minpunten

• na 2 jaar lager of motor ratelend
  • luidruchtig, stil is hij nutteloos want hij verplaatst nouwelijks lucht.
  • duur

2 van 5 sterren (Slecht)
gekocht vanwege de magnetische lager die daardoor dacht ik nooit zou gaan ratelen.

hier ben ik na ze 2 jaar in gebruik te hebben (6 stuks totaal) en ik heb er net een uitgetrokken want er komt een hells kabaal vandaan nu weet ik niet of het de lager of de motor is maar op een 2 jaar oude fan maakt me dat niet heel veel uit, heb goedkopere fans die het langer uithielden en even luidruchtig waren/even weinig lucht verplaatsen.

daarnaast zijn deze fan's eigenlijk niet stil te noemen, op een heel laag RPM zijn ze stil maar dan verplaatsen ze ook niet bepaald veel lucht meer, ze kunnen lucht verplaatsen maar op 2400rpm wil je ze echt niet hebben.

ik heb ze gekocht als hoofdzakelijk radiator fan's met de RGB variant als alternatief op LED strips (die hebben een lagere max rpm dus deze grijze dienen als de werkers, rgb fans proberen te helpen).

heb eigenlijk sinds ik ze in gebruik heb genomen best hoge temperaturen in me waterkoeling, niks om me zorgen over te maken maar opvallend hoger dan voorheen.. maar hij is dan ook veel stiller afgestelt..met fors meer radiators maar zal daar wel aan liggen...helaas wist ik dus niet dat deze ventilators gewoon heeeeeeel slecht zijn op radiatoren. hopelijk dat noctua binnenkort een zwarte variant van zijn A12X25 fan's uit breng dan ben ik wel klaar met corsair fan's misschien voor RGB fan's die geen werk hoeven te doen aangezien die markt toch nog wel een ramp is.. had heel vroeger wat oudere noctua's vond ze nie zo stil maar ivm de lucht die ze verplaatste kon ik ze langzamer laten draaien dan deze dus waren ze uiteindelijk toch stiller.

dure fan die niet echt meer waardebied (stilte/duurzaamheid/looks/prestaties).

Heb jij ook een Corsair ML120 (2-pack), 120mm?