Ik heb nooit een smartwatch gehad, maar de aankondiging van de Amazfit Neo leek me wél interessant. De jaren 80 looks, de batterij die 28 dagen mee gaat, en de lage prijs hebben mij overgehaald.
Met deze lage prijs (gekocht voor € 32,54) gaan we deze smart watch natuurlijk niet vergelijken met de allerduurste smartwatch op de markt (ik vermoed dat dit een Apple zal zijn). Tijd om te vergelijken met een Casio horloge waar de Neo looks op geïnspireerd zijn!
Prijs:
Ik had een jaar of twee geleden al een Casio W-800H gekocht. Deze is momenteel op bol.com €32,99. Dus 45 cent duurder dan de Amazfit Neo. (Al is de Casio op andere plekken wel goedkoper te verkrijgen.) Beiden kosten dus niet veel.
Winnaar: beiden
Comfort:
De Casio heeft een plastic bandje die opkrult na het een tijdje gebruikt te hebben en ook snel scheurt. Mijn tweede bandje is alweer bijna kapot.
De Amazfit heeft een siliconen bandje. Dit zit duidelijk comfortabeler. Ik heb het horloge nog maar een paar dagen, maar omdat siliconen soepeler zijn verwacht ik niet dat het opkrult en hopelijk scheurt het ook minder snel. Verder heeft het bandje meer gaatjes waardoor ik preciezer kan kiezen hoe strak ik het wil hebben. De Casio zat zaak nét te los of nét te vast.
De Amazfit is ietje groter dan de Casio, maar wel weer 2 gram lichter. Beiden zijn lekker licht en zitten dus niet in de weg.
Functies:
De Casio is natuurlijk maar een gewoon horloge, maar heeft wel een alarm, stopwatch en tweede tijdszone mogelijkheid. Daarnaast geeft de Casio ook het jaartal aan, wat de Amazfit Neo niet doet. Als ik wil tijdreizen heb ik dus meer aan de Casio.
De Amazfit Neo heeft ook een alarm en stopwatch (direct op het horloge te bedienen zonder app) en daarnaast ook stappenteller, afstandsmeter, caloriënverbruik, gezondheidscijfer (zogeheten PAI), hartslagmeter, en accu percentage. Als je het horloge verbind met de telefoon app kun je ook het weerbericht zien en of iemand je appt of belt.
Kwaliteit:
Beide horloges zijn van plastic, maar zijn beiden mooi afgewerkt. Het bandje van de Neo is wel beter dan van de Casio. Het glas op de Casio is meer plastic dan glas en krast snel. De Amazfit Neo zou gorilla glass moeten hebben en zal dus krasbestendiger moeten zijn.
Beiden hebben geen touch screen, dus je moet alles besturen met de knoppen aan de zijkanten, wat prima en logisch werkt.
Batterij:
De Amazfit Neo heeft een batterij die 28 dagen mee gaat, wat erg goed is voor een smartwatch, maar de Casio doet 10 jaar met de batterij.
Winnaar: Casio W-800H
Conclusie:
De Amazfit Neo is niet de smartste smartwatch die er is, maar vergeleken met een echt oldschool horloge (die evenveel kost) is hij duidelijk de winnaar en heeft voldoende leuke functies om je bezig te houden. Kortom: een koning qua prijs/kwaliteit.