Intro
Op dit moment al een tijdje de een van de 2 ultrawides met een hoge verticale resolutie.
Ik snap niet dat andere monitoren veelal een resolutie van 3440x1440 bij 34" ultrawide monitoren gebruiken.
Deze monitor heeft een resolutie van 5120x2160 en bied daarmee veel meer schermruimte.
Ik moet wel zeggen dat ik wel fan ben van een hoge resolutie en dan eventueel vergroten als de tekst te klein is.
Featureset
Thunderbolt
Een voordeel van dit scherm is dat ik met het inpluggen van de thunderbolt meteen mijn laptop van stroom voorzie.
Deze aansluiting zou in theorie er ook voor moeten kunnen zorgen dat de usb poorten aan de achterkant gebruikt kunnen worden. In de praktijk
moest ik echter wat instellingen aanpassen zodat ik deze 'hub' met een losse usb connectie aansluit. Jammer want dat betekend weer een extra kabeltje naar je laptop. lijkt dit door een software update van Apple verholpen te zijn en nu ook te werken.
Ultrawide
Dit scherm is zo groot dat het eigenlijk niet meer lekker werkt als je er nog een scherm naast wil plaatsen.
Maar misschien is dat met zo een resolutie ook niet nodig voor de meeste mensen

Als het scherm nog breder zou zijn, zou een gebogen scherm geen luxe meer zijn.
Ik had wat issues om dit scherm op volledige resolutie te krijgen icm met mijn macbook pro 16"
Uiteindelijk heb ik een tooltje gebruikt genaamd SwitchRexX4 en met 'alt' klikken op 'scaled' in de display settings van de mac kan ik het scherm ook echt op 5120x2160 laten draaien.
Sensor
Er zit een sensor op welke iets met de helderheid zou moeten doen wanneer het donker of juist licht in de omgeving is. In de praktijk gebruik ik deze niet en zet ik hem op een hoge helderheid.
Gaming
Ik gebruik het scherm voornamelijk om programmeren. En daar is het een heerlijk scherm voor.
Mocht je dit scherm gebruiken om te gamen, dan zou ik hem niet aanraden.
Hardcore gamers zullen de refresh rate van 60Hz laag vinden.
Vormgeving en afwerking
Persoonlijk vind ik het een erg mooie monitor. De randen zijn erg klein, en aan de voorkant van het scherm staat niet eens een LG logo op. Een mooi strak design.
De afwerking is ook niks op aan te merken.
Prijs
Het is een monitor die wat meer aan de prijs is. Maar dan krijg je ook 1 van de 2 ultrawide met deze resolutie.
Het alternatief is de MSI Prestige PS341WU welke geen thunderbolt aansluiting heeft.
Mocht je op zoek zijn naar een ultrawide met een 21:9 verhouding welke minimaal 4K aan kan en een thunderbolt aansluiting heeft, dan is er geen andere optie dan dit scherm.
Daarom geef ik dit scherm ook een uitstekend. Het is het enige en daarmee beste scherm in zijn categorie.
Het enige alternatief is wat prijs betreft niet veel anders, maar mist een thunderbolt aansluiting.
Ik zou graag zien dat er meer alternatieven komen op dit scherm.
Het grootste nadeel is voor mij wel dat het niet een plug en play scherm is.