Sony WF-1000XM3 (Zwart) Review
22 oktober 2020, laatste update op 8 november 2020, 3.036 views
Rapporteer
Product gekocht
De switch van de WF-1000X naar de WF-1000XM3 brengt zeker significant verschil en wordt hiermee vergeleken in bepaalde aspecten.
Pluspunten
- Volume instelbaar via touch-bediening
- Uitgebalanceerd geluid, meer structuur
- Prima batterij-prestaties en voldoende NC
- Headphones app laat ook accuduur laaddoosje zien
- Multiband EQ-filter
- Detecteert of de in-ears in je oor zitten, eruit is auto-pauze, erin weer auto-play
- In app keuze tussen stabiliteit verbinding/kwaliteit geluid
- Vrij regelmatige FW en/of app-updates
Minpunten
- Er is meer ruimte voor verbetering betreft NC
- Laaddoosje kan voor sommigen te groot zijn
- Lage-toon weergave snel zompig
- Zwaarder gewicht in je oren (maar... lees uitgebreid)
Hier wil ik graag een belangrijk punt uitleggen m.b.t. mijn "negatieve" punt betreft het gewicht.
De in-ears zijn zwaarder, maar ik ben ze nog niet uit mijn oren verloren en zijn ook niet verschoven. In dit aspect presteert de nieuwe XM3 heel erg goed.
Lang verhaal:
Mijn punt, ik heb een tic waarbij ik muziek luister en graag lig, ik met mijn hoofd moet schudden. Best intensief en hier kom ik helaas ook niet vanaf. Je kan je voorstellen dat ik op die manier heel, heel, heel erg veel setjes met draad heb versleten (absolute eindbaas waren de Philips Fidelio S2, bouwkwaliteit niveau ULTRA). Daar kwam de WF-1000X, geen draadsleep geluid en ze blijven in mijn oren zitten! Ook zelfs NA 2 uur lang muziek luisteren op die manier en de WF-1000XM3 houdt dit gelukkig ook vol.
Dit heeft zóveel meerwaarde voor mij, het is dus jammer dat sommige mensen toch last hebben met het uitslippen van de in-ears, dat ik mij afvraag hoe ze dat voor elkaar krijgen t.o.v. van mijn "tic".