€ 107,- bij Coolblue.nl

Pioneer SPH-10BT Review

20 oktober 2020, laatste update op 20 oktober 2020, 1.693 views Rapporteer

Na lang twijfelen tussen een 2din radio met Android Auto of een enkelslots oplossing met een telefoonhouder, kwam ik deze radio tegen. Een fijne mix van een clean design met handige functionaliteiten. Bluetooth connectie duurt soms lang. Instellingen worden alleen niet altijd onthouden. Ik ben er tevreden mee.

Pluspunten

• SmartSync functionaliteit mooi en veelzijdig
  • Telefoonhouder is stevig
  • Clean uiterlijk
  • Verlichtingskleur van de radio naar smaak in te stellen
  • Geluid in auto sterk verbeterd
  • Simpele knoppenlayout waardoor alles makkelijk bereikbaar is
  • Bluetooth met prima microfoon

Minpunten

• Bluetooth connectie duurt lang
  • Geluidsinstellingen worden soms vergeten
  • Weinig voorinstellingen voor radiokanalen
  • Interface heeft een leercurve

Uniek aan deze radio is de "ingebouwde" telefoonhouder. Dit heeft mij over de streep gehaald, omdat ik op deze manier mijn eigen telefoon gemakkelijk kon gebruiken als "Android Auto". Hij is steviger dan een normale telefoonhouder. Let wel op: Je moet voor deze houder niet een te dikke hoes om je telefoon heen hebben.

In eerste instantie gebruikte ik een tweede, goedkope telefoon die in de auto achterbleef als een semi permanente oplossing. Deze oplossing werkte alleen niet fijn als die telefoon geen 4G connectie heeft. Na een maand heb ik gekozen om toch mijn eigen telefoon in de houder te stoppen en dit werkt prima.

De radio / software beschikt over uitgebreide equalizer functionaliteit. Hiermee kun je de speakers van je auto tot in de puntjes instellen. Het geluid in mijn auto is met de standaard speakers sterk vooruit gegaan. Bas die nooit te horen was klinkt nu sterk en helder door en het geheel van geluid heeft veel meer body gekregen.

Waar ik wel tegen aan liep is een kleine bug. Het kan zijn dat dit ligt aan hoe ik het apparaat heb ingesteld, maar dat weet ik niet. Het wil soms voorkomen dat als iemand anders zijn telefoon met de radio heeft verbonden, de geluidsinstellingen worden gereset. Het duurt dan weer even voordat deze zijn hersteld. In het jaar gebruik is dit drie keer voorgekomen.

Ik gebruik het appraat vooral via bluetooth. Connectie gaat redelijk, het duurt even voordat er verbinding is, maar dat is met veel autoradio's het geval. Wel is de smartsync software soms te opdringerig: De app op je telefoon start automatisch op bij verbinding met bluetooth. Maar soms lijkt mijn telefoon niet te herkennen dat hij met de radio is verbonden, waardoor de smartsync software niet werkt. Opnieuw verbinden werkt dan weer.

Het controlepaneel zoals op de afbeelding is afgebeeld is leuk, maar normaal zet ik hem toch op flitsmeister. Het uiterlijk van het controlepaneel is naar eigen smaak in te richten. Ook de kleuren van de autoradio zijn naar eigen smaak in te richten zodat deze de kleuren matcht van de rest van je interieurverlichting.

De bijgeleverde microfoon werkt prima voor telefoongesprekken.

Al met al ben ik erg tevreden met de radio, zeker voor de prijs. Door de geïntegreerde telefoonhouder heb ik een mooi alternatief voor een 2din radio gevonden. Het geluid in de auto is door de equalizer sterk verbeterd.

Heb jij ook een Pioneer SPH-10BT?