Logitech Bluetooth Multi-Device Keyboard K480 (Qwerty) Zwart Review

15 oktober 2020, laatste update op 15 oktober 2020, 355 views Rapporteer

Stevig keyboard, geschikt voor 3 BT apparaten maar ipad pro (groot) past helaas niet in landscape. Klikgevoel toetsenbord voelt ook onnatuurlijk aan. Toch gehouden om de 2e coronagolf mee door te komen.

Pluspunten

• 3 devices via BT te koppelen, schakelen via draaiknop
  • toetsenbord is stabiel en zwaar, zodat deze niet omvalt wanneer er een device in wordt geplaatst

Minpunten

• klikgevoel is wat fors bij het typen
  • ipad pro 12.9 past alleen rechtop in de gleuf
  • aan/uitknopje is niet heel stabiel
  • draaiknop BT is niet heel stevig

3 van 5 sterren (Voldoende)
Mijn oude Apple ipad pro toetsenbord ging defect. Verschillende letters werden niet meer herkend. Dan maar snel op zoek naar iets nieuws.
Eisen: niet te groot (grofweg zo groot als een ipad pro), maar zeker ook niet te klein (ik heb namelijk niet de kleinste handen). Eigenlijk zo groot als een normaal toetsenbord, maar dan zonder het numerieke deel.

Omdat ik (sinds corona) thuis werk, of vanuit verschillende locaties in lege kantoren en daarmee veelvuldig mijn telefoon ook gebruik om berichtjes te sturen, was een toetsenbord welke ook met mijn iphone 8 werkt een pre. Dit toetsenbord kan schakelen en zich dus als 3 verschillende devices (toetsenborden) presenteren. De eerste voor mn ipad, (de ipad pro past net niet in de lengte in het toetsenbord) de tweede voor mn mobiel. Dat laatste werkt prima. De vormgeving is plomp te noemen.

De toetsen hebben een wat onnatuurlijk harde klik. Ik ben verschillende mechanische toetsenborden gewend, maar de toetsen van deze logitech K480 voelen wat onnatuurlijk aan... Omdat het toetsenbord hoog is (oa door de gleuf waarin een tablet of telefoon past) is het ook wat lastiger typen.

Het koppelen van de devices is zo geregeld. Ik heb m alleen getest met mijn apple producten (ipad pro, ipad en iphone).

De bouwkwaliteit van de toetsen is goed (stevig) maar het draaiknopje waarmee je schakelt is wat los en de aan/uitknop op de achterkant is helemaal los te noemen.

Voor een kleine E 50,- een aardig toetsenbord om voor nu even de 2e golf thuiswerken door te komen. Op termijn zal ik toch gaan voor een wat fijner typend toetsenbord.

Heb jij ook een Logitech Bluetooth Multi-Device Keyboard K480 (Qwerty) Zwart?