Lenovo ThinkPad T14 (20UD001AMB, Azerty toetsenbord) Review

11 oktober 2020, laatste update op 20 oktober 2020, 2.025 views Rapporteer
Product gekregen +2

Ik heb deze laptop uitgekozen voor op mijn werk.

Lenovo T14 AMD bood mij het meeste wat ik nodig had qua mijn eisen.

Eerste indruk, goede prestatie en schermkwaliteit maar de laptop wordt wel snel vuil.

Uitgebreid review komt nog later

Pluspunten

• Prestatie
  • Keyboard
  • Koeling
  • Scherm
  • Kwaliteit

Minpunten

• Liever 15 Inch
  • Kleine batterij
  • Snel vuil

Hoi Tweakers,

Zoals beloofd op de forum ging ik een review schrijven over deze laptop.

Waarom deze laptop?

Bij mijn zoektocht naar een nieuwe laptop voor mijn werk had ik een paar verwachtingen opgesteld die voor mij belangrijk waren.

Mijn belangrijkste eisen som ik hieronder op.
  • AMD processor van de generatie Renior
  • Ethernet poort
  • Laptop moet lang meegaan op de batterij
  • HDMI poort
  • Degelijk scherm
  • Voldoende USB A poorten
Na een zoektocht van paar weken ben ik bij Lenovo Thinkpad T14 Amd uitgekomen waar ik nu heel blij ermee ben :)

Specificatie

Belangrijk opmerking, de laptop is customized via werk dus het is mogelijk dat je niet identiek specificatie kan terugvinden in de winkel.
  • AMD Ryzen 7 4750 Pro (8 core met SMT)
  • 32 GB ram in dual channel
  • 500 GB SSD
  • Energiezuinig 14" FHD IPS (1920 x 1080, 400 nits),
  • 50 Wh batterij
Connectiviteit en aansluitingen
  • 2 x USB 3.1, 1e generatie (1 always-on)
  • 2 x USB-C, 2e generatie (2de is eigenlijk custom Lenovo Dock systeem)
  • MicroSD-kaartlezer

Essentials: 7055
Productivity: 4641
Digital Content Creation: 4078
CPU Stresstest
Ik wilde CPU prestatie nazien op vlak van de frequentie, Watt en of er throttling plaatsvindt.
CPU-Z was gebruikt als stress bron en HW Info voor de logs.
Gedurende 20 min heeft er geen throttling plaatsgevonden wat voor mij al super is en het zal vast nog langer volhouden.
Resultaat van de test:
- CPU Temp: 85 graden
- TPD Boost, 22 Watt gedurende hele test
- CPU Freq: 3GHZ all core boost.

De foto is jammer genoeg niet scherp hieronder.

Batterijduur

Ik heb hier wel wat tijd ingestoken omdat ik dit belangrijk vond voor mijn werk want ik ga soms op interventie bij de klanten.

Ik haal tussen de 6 en 10 uur op de batterij naargelang wat ik doe op de laptop, ik laad immers men batterij tot 85% om levensduur van de batterij langer te houden (het is in te stellen via Lenovo Vantage app).

Ik vind de applicatie in Store genoemd Pure Battery Analytics best handig voor overzicht van de batterij prestatie.
Hieronder zie je deel van de applicatie, overzicht van batterij prestatie.
Powerplan
Ik maak gebruik van de ingebouwd Windows 10 power plan. Om correct te gebruiken moet je zien dat in de Control Panel batterij profiel balanced staat wat wel normaal gezien default is en om prestatie/batterij in te stellen doe je nu via de batterij icon in de taskbar. Dit is een beetje nieuw methode sinds 1 van de Windows update.

Ik wil natuurlijk weten wat dat juist doet en ik ben achter gekomen dat die batterij slider TDP boost aanpast van de laptop. Dit was interessant om te zien. Er zal vast nog wel paar andere zaken veranderd zijn die ik niet heb opgemerkt.
Power plan comparison
Je kijkt vooral naar de power limit duration, dit geeft hoelang de CPU mag boosten tot bepaalde TPD en PPT verandert het ook.

Best performance

Better performance

Better battery

Battery saver

Beeldscherm

Er is hier iets belangrijks dat je moet weten is dat Lenovo beeldschermen voor laptop van verschillende leverancier kunnen komen waardoor dat de kwaliteit van het scherm kan verschillen van laptop tot laptop.

Er zou momenteel 4 verschillende beeldschermen zijn van 1080P 400 nits low power. Zie bron hieronder.

Ik mag van geluk spreken aangezien ik LG beeldscherm heb gekregen :), het is op 1 na beste beeldscherm.
Met mijn blote oog vind ik het beeldscherm fantastisch uitzien voor een laptop. Ik heb het beeldscherm kwaliteit ook even overgelopen bij http://www.lagom.nl/lcd-test/ en ik kan het zien dat Gamma te hoog is wat het ook was vermeld bij Notebookcheck review.

Ik ben heel blij met de laptop, het heeft zelf mijn verwachtingen overtroffen, vooral de processor prestatie en de batterij duur combinatie.
Moest ik mogelijkheid hebben om laptop nog beter te maken dan zou ik liever 15 Inch hebben, Numeriek keypad en grotere batterij.

Ik wil gerust de review nog verder uitbreiden als er vraag naar is.

Heb jij ook een Lenovo ThinkPad T14 (20UD001AMB, Azerty toetsenbord)?

Mooie review en een fijne vooruitblik op mijn T14 die besteld staat.

Waar ik nog erg nieuwsgierig naar ben, hoe bevalt het 14" 400nits paneel kwa helderheid/screen tear (en weet je toevallig welk type paneel je hebt gekregen, begreep dat hier soms een panel lottery op gaande is) Dit kan je in apparaatbeheer zien bij de beeldscherm eigenschappen.
Veel succes met het wachten :) Ik heb 3 maanden moeten wachten maar het is waard geweest dus het zal ook voor u zijn ;)

Ik heb je vraag beantwoord door review verder uit te breiden, je kan het daar lezen wat ik ervan vind :)
Het was zeker een goede vraag want er is inderdaad een loterij bij welke schermpaneel je krijgt.
Super! Hartelijk dank voor de extra aanvulling. benieuwd welk scherm in mijne verwerkt wordt :-)
Wat voor materiaal is de behuizing van?
Wij doen op de zaak in principe alles met HP maar overweeg nu om voor mijzelf een Lenovo te nemen ivm het gebrek aan een ethernet poort op die nieuwere generatie’s EliteBook.
Dat is een goede vraag.
Laptop bevat grotendeels uit kunststof en magnesium.
Het voelt niet koud aan, zacht tot bijna rubberachtig. Stevig gebouwd. Nadeel is wel dat het gemakkelijk snel vuil wordt/oogt.

Herkenbaar minpunt van elitebook, ik had ook ernaar gekeken.

Ga maar voor Lenovo, ook leuk om iets anders te hebben dan de rest :P