€ 314,71 bij MediaMarkt Marketplace

Brother DCP-L2550DN Review

11 oktober 2020, laatste update op 11 oktober 2020, 1.980 views Rapporteer

Voldoende standaard mogelijkheden en met wat geduld en technische kennis kunnen ook geavanceerder functies ontsloten worden.

Pluspunten

• Voordelig
  • Bekabeld netwerk
  • Configuratie-opties

Minpunten

• Geen wifi, alleen bekabeld netwerk

Voordelige zwart-wit laser met scanner en automatische documentinvoer. Start relatief snel op uit slaapmodus en is relatief stil. Tot dusver goede scans en kopieën.

De document feeder trekt documenten soms ietwat scheef erdoor, maar voor mijn gebruik (declaraties e.d.) goed genoeg. Wil je een betere kwaliteit dan moet je documenten handmatig op de scanplaat leggen of, zoals in mijn geval, gewoon wat zorgvuldiger in de feeder doen. ;)
Het bijgeleverde scanprogramma biedt ook de mogelijkheid tot het automatisch rechtmaken van documenten. Dit heb ik nog niet gebruikt. Wat wel verrassend goed werkt is de optie om via OCR een doorzoekbare PDF te maken en te mailen. Scan naar mail wil alleen Outlook starten als mailprogramma, terwijl Thunderbird volgens mijn Windows toch echt het standaardprogramma is.

De app van Brother voor de mobiel werkt naar behoren en heeft o.a. de mogelijkheid van printen van en scannen naar mobiel.

De printer heeft geen wifi. Dit is voor mij geen probleem omdat deze printer een bekabelde laserprinter vervangt en ik bekabeld ethernet veel stabieler vind. De USB-aansluiting heb ik niet geprobeerd en is voor mij overbodig omdat ik deze printer alleen als netwerkprinter wil gebruiken.

De printer wordt geleverd met een set overlays voor het bedieningspaneel, o.a. in het Nederlands en Engels (de overige talen heb ik al weggegooid....).

De printer heeft uitgebreide mogelijkheden die de gemiddelde tweaker zal waarderen. Denk hierbij aan IPv6, het per mail versturen van rapportages of notificaties bij storingen, het instellen van certificaten en het het verbinden met een FTP-server of webservice. Tot nu toe heb ik alleen de mogelijkheid ingesteld om rapporten te mailen via de mailserver op mijn netwerk.

Heb jij ook een Brother DCP-L2550DN?

Vraagje... Printen vanuit Android (10) lukt ook zonder specifieke Brother software te moeten installeren?
Voor te scannen lijkt specifieke software wel nodig.
Ook ik ben aan het kijken voor een (Brother) printer/scanner.... maar ik wil sowieso via Ethernet. Via het eigen Wifi netwerk kan je ook printen naar de bekabelde printer.
Wifi is misschien leuk, maar niet altijd stabiel?
Voor te scannen lijkt specifieke software wel nodig.
Nog niet geprobeerd.... De printer ondersteunt o.a. IPP, RAW en LPD, dus als je een van deze protocollen kan gebruiken op je Android device zal het waarschijnlijk wel werken. Dat lijkt me wel een leuk experiment om een keer te proberen deze kerstvakantie.
Disclaimer: Geen garantie dat ik er aan toe kom met alle andere softwareplannen :)
Heb even een vraag weet niet of ik hier moet zijn, maar het gaat over de printer Brother DCP-L2510D.
Ben al een week op het internet zoeken maar kom er niet uit.
Sinds ik een andere modem K12 heb van KPN Kan niet printen vanaf de laptop.
De laptop is draadloos dus wifi.
Als ik wil printen vanaf de laptop doe ik dat via mijn pc die bekabeld is aan de modem.
Dus als ik printen wil moet ik de pc aan laten staan.
De printer staat zowel op de laptop als op me pc en gedeeld en als standaard.
Als ik printer wil staat er gereed. maar als ik print krijg ik te zien fout bij afdrukken.
Is er iemand die me helpen kan.
Alvast vriendelijk bedankt.
Mvg Fred.
Fred,

Je kunt het beste een poging wagen op een forum van Tweakers, KPN of Brother (als ze dat hebben). In ieder geval niet bij de product reviews. ;)

Kijk voor bij het posten van je probleem nog even in de instellingen van je modem. De kans bestaat dat er voor de wifi een optie aan staat die zorgt dat verkeer via wifi geen toegang heeft tot je interne netwerk en je dus vanaf je laptop alleen het internet op mag.