Belkin WIZ001VFBK (Apple iPhone, Apple Watch, AirPods) Review
10 oktober 2020, laatste update op 10 oktober 2020, 675 views
Rapporteer
Product gekocht
Voldeed in beginsel, 1 dag later niet meer.
Pluspunten
- Mooi design
- Voelt solide
- Vormgeving
- Inclusief adapter
Minpunten
- Niet compatible met Watch cases/bumpers
- Oplaadlampje te fel voor in de slaapkamer
- Wel een beetje plastic-fantastic
De belkin BOOST↑CHARGE™ 3-in-1 draadloze lader;
Voor zover een draadloze lader mooi kan zijn is deze qua vormgeving in mijn optiek 1 van de mooiere 3-in-1 laders van een fatsoenlijk merk die onder de 100 euro bleef. Prima feature set voor ons Apple FanBoys omdat zowel je iPhone, Watch én AirPods (Pro) alle 3 tegelijk draadloos kunnen worden opgeladen. De 3 jaar productgarantie is ook een mooie bonus.
De iPhone kan worden geladen met een vermogen van 7,5 Watt en de Watch als zowel de AirPods beide met 5 Watt. Alle 3 tegelijk, alle 3 draadloos.
De lader is niet afgewerkt met een soort “soft touch” silicone of rubber; alles is van hetzelfde (matte) kunststof.
De 230 Volt adapter steekt verzonken achterin in de oplader en dus zie je alleen de draad uit de oplader steken. Verder is de oplader voorzien van 4 kleine rubber voetjes (van die plak rondjes) waarmee hij op je bureau of nachtkastje staat. Wat mij bij het eerste negatieve punt brengt.
De witte LED indicator brand altijd wanneer de telefoon tegen de oplader aanleunt. Ook wanneer de telefoon vol is. Maar naar mijn idee is deze LED voor in de slaapkamer te fel. De LED die toebehoort aan het telefoon gedeelte schijnt het licht ook naar voren en niet omhoog zoals bij het oplaadvlak van de AirPods. Voor de Watch is er geen laadindicatie. En het opladen van de Watch brengt mij bij het tweede negatieve punt, zelfs zo negatief dat ik heb besloten de lader terug te sturen naar de verkoper.
Het is bij deze lader niet mogelijk om, in mijn geval een 44mm Watch series 6, op te laden welke is voorzien van een bescherm case. Omdat ik mijn bijna 460 euro kostende Watch graag netjes wil houden, en ik soms, of vaker dan soms, wat onhandig kan zijn waardoor de Watch rondom serieus lelijk kan gaan worden heb ik mijn Watch voorzien van een RhinoShield CrashGuard NX (mondvol ja....) welke 1 dag later werd bezorgd dan de oplader. En met deze case past het horloge niet meer op de oplader. Spijtig. Dit is dus iets om rekening mee te houden indien je gebruik maakt van een case of bumper.
De oplader is daarom retour gegaan en is vervangen voor een (duurdere) ZENS waarbij de Watch vrij hangt op de lader.