Bosch WTW85475NL Review

10 oktober 2020, laatste update op 10 oktober 2020, 2.218 views Rapporteer

Uitstekende warmtepompdroger met goed droogresultaat.
Merk qua droogtijd nauwelijks verschil met een conventionele wasdroger.
Maakt iets meer lawaai door ingebouwde compressor.

Pluspunten

• Vlotte droogtijd
  • Duidelijk display
  • Trommelverlichting

Minpunten

• Geluidsproductie compressor
  • Tiptoetsen soms niet zo responsive

Gebruikt in combinatie met een Bosch series 6 wasmachine op 1400 toeren.

Dit is mijn eerste warmtepompdroger. Ik heb dus geen vergelijkingsmateriaal met andere wamtepompdrogers.

Het apparaat doet wat het moet doen, en doet dat goed. De droogtijd is redelijk vlot. De droog temperatuur is stukken lager dan die van een conventionele droger en is daarom vriendelijker voor je wasgoed.

De geluidsproductie is naar mijn mening aan de hoge kant. Je hoort het brommen van het compressortje best duidelijk. Maar is verder niet storend.

De tiptoetsen zijn soms wat gevoelloos. Je moet je vinger echt even een tijdje op de toets houden voordat de aanslag geregistreerd wordt. Je moet hier even aan wennen, maar is daarna niet hinderlijk meer. Als je bijvoorbeeld wat vochtige handen hebt door de was wordt de aanslag nog minder goed waargenomen.
Daarom blijf ik fan van normale knoppen met indicatie zoals bijvoorbeeld bij Miele het geval is.
Er is trouwens niet zo dat de machine lastig te bedienen is, alleen waren normale knoppen doeltreffender geweest in mijn beleving.

Erg tevreden met deze aankoop.

Heb jij ook een Bosch WTW85475NL?

ik overweeg hem ook bekopen, maar twijfel vanwege een eerdere teleurstelling met een warmtepomp droger van whirlpool .. ( 6 uur draaien, en dan nog niet droog)
hoevaak gebruik je hem, en hoeveel tijd heeft hij nodig ?
ik heb een gezin van 6 personen, waarvan 4 pubers .. daardoor minstens 2 wassen per dag, red hij dat ?

Axel

[Reactie gewijzigd door macnetic op 22 juli 2024 14:11]

Nou hier heeft hij in 3 uur makkelijk je was droog. Draait hier intussen al een dik jaar