€ 37,60 bij Galaxus

Aten 2-Port USB 3.0 Peripheral Sharing switch Review

2 oktober 2020, laatste update op 2 oktober 2020, 523 views Rapporteer

Zeker gezien de prijs maar matig tevreden. Ik moet regelmatig een paar keer extra op de omschakel knop drukken voordat het werkt. Ook krijg ik na het omschakelen altijd een usb error te zien, ondanks dat muis en toetsenbord gewoon werken.

Pluspunten

• Degelijk gebouwd

Minpunten

• Schakelt af en toe niet
  • Usb errors
  • Duur

3 van 5 sterren (Voldoende)
Omdat ik in veel reviews las dat usb 3.0 switches nogal eens problemen geven heb ik ervoor gekozen om wat meer uit te geven en voor deze Aten switch te gaan. Ik ben er helaas maar matig tevreden over.

Ik gebruik hem om mijn muis, toetsenbord en webcam tussen mijn prive pc en werklaptop te schakelen. Wanneer de usb devices gekoppeld zijn dan blijft het prima werken, maar het schakelen tussen mijn 2 computers levert nogal eens problemen op. Ongeveer 1 op de 10 keer komt het voor dat het schakelen niet werkt. Er is wel een geluissignaal te horen, maar de devices werken op geen van beide computers meer. Een keer extra schakelen lost dit meestal op, maar het komt ook voor dat ik kabels los moet trekken en opnieuw moet verbinden. En dat was nou juist niet de bedoeling.
Nog een ergernis is dat er na elke keer schakelen een melding op mijn scherm krijg dat het usb apparaat een fout heeft veroorzaakt. Muis , toetsenbord en camera werken wel gewoon, maar de foutmelding moet elke keer weggeklikt worden. Het gebruiken van een externe voeding of het omwisselen van mijn devices lost dit helaas niet op.

Van een switch van ruim 50 euro had ik meer verwacht.

Heb jij ook een Aten 2-Port USB 3.0 Peripheral Sharing switch?