JBL Tune 750BTNC (Zwart) Review
1 oktober 2020, laatste update op 10 februari 2021, 1.110 views
Rapporteer
Product gekocht
Als je een exemplaar weet te bemachtigen die niet meteen dat ANC probleem heeft dan denk ik dat je voor 8 tientjes een mooi en scherp geprijst thuiswerk-headsetje hebt.
Daarnaast hoop ik oprecht dat JBL dit (design of productie?) probleem eindelijk eens onder controle krijgt.
Pluspunten
- Prijs/kwaliteit
- multi point connection
Minpunten
- Op Win10 haperende playback
- In het begin wennen aan het dragen
- ANC probleem (zie tekst)
3 van 5 sterren (Voldoende)
Omdat mijn vorige JBL E65BTNC het echt begeven had en we de komende tijd toch echt de hele week vanuit huis moeten werken, had ik de behoefte aan een nieuwe over ear koptelefoon in tegenstelling tot de on-ear plantronics van de zaak.
Na de review van laatst over instap noise cancelling koptelefoons gelezen te hebben en het verder thuiswerk advies, toch overstag gegaan om er een te kopen.
Bij uitpakken valt het inderdaad op dat hij 'goedkoper' oogt als zijn broertje, de JBL Live 650BTNC, of zijn eerder genoemde voorloper de JBL E65BTNC.
De geluidskwaliteit (in eerste instantie) vind ik vele malen beter als mijn vorige JBL headset, ook demping is beter.
Het draagcomfort is goed genoeg naar mijn mening, maar ik moest wel wennen de eerst dag. Ik ben bril dragend en dat irriteerde wel in het begin.
En dan komt het, dag 2 dat ik hem op had, begint ineens in de rechter oorschelp gesuis, wat alleen weg gaat als ik ANC uit zet. Ditzelfde probleem had ik ook al bij mijn JBL E65BTNC, maar doordat ik die 2e hands had aangeschaft heb ik dat probleem nooit gemeld. Een voor mij bekend probleem dus en bijzonder dat dit nu weer optreed. Een 'factory reset' heeft overigens ook niet geholpen.
Op het moment van schrijven ben ik nog bezig met de klachtafhandeling/retour procedure, maar wilde alvast wel deze review schrijven.
Verder merk ik dat playback met 2 gekoppelde apparaten (Win10 laptop en iPhone) in kwaliteit verschilt. Win10 heeft redelijk snel haperingen, iPhone is feilloos.
Update 2020-10-02: Inmiddels mag ik de koptelefoon retour sturen en heb ik een kortingscode gekregen op de Harmon & Kardon website. Deze is anders als de JBL website en je moet opletten, de TUNE750BTNC staat niet standaard in het overzicht, ik had bijna de TUNE700BTNC besteld. Als je zoekt op de 750 op hun site dan kun je hem wel bestellen.
Update 2021-02-10: Ik heb hem nu een aantal maanden in gebruik en hij bevalt nog steeds goed. Heel af en toe in het linker oor wel een ruusje wat denk ik de ANC is die niet helemaal goed meer is, maar na wat muziek op zetten is het weg. Dit is daarmee de laatste update, ik adviseer daarbij deze koptelefoon alleen te kopen als je echt geen geld heb voor een wat duurder (en hopelijk beter) alternatief.