Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

- Reviews

Specificaties 18,4" (1920x1080), 320GB (hdd) - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Acer Aspire 8930G-644G32MN Review

+1
Makky22 22 augustus 2010, 4.515 views

Acer Aspire 8930G-644G32MN

Pluspunten

  • Groot scherm (18.4")
  • Scherm is vlot leesbaar en scherp in details
  • Krachtige processor voor allerlei toepassingen
  • Krachtige schermkaart :
  • Nvidia Geforce 9600M met 1GB dedicated memory
  • (Uitbreidbaar tot 2303 MB via TurboCache)
  • Plaatsing van extra SATA harde schijf in laptop (2de lege ruimte voorzien)
  • veel aansluitingen.
  • Touchpad Multimedia control panel.

Minpunten

  • veel bloatware van Acer
  • Glossy afwerking die te snel vingerafdrukken heeft en stof aantrekt.
  • Batterij die te snel leeg is.
  • slechte aansluiting stroomvoorziening in de laptop zelf.
  • GEEN meegeleverde CD's van besturingssysteem, dien je zelf te branden door middel van soort backup die verborgen staat en waar je melding van blijft krijgen onder windows tot effectief alles gebrand is op CD of DVD

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Mobiliteit en accuduur Score: 3
Warmte en geluid Score: 3
Ergonomie Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 2
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 5
Prijs Score: 4
Dit is mijn review na deze laptop bijna een jaar in gebruik te hebben en nog steeds in gebruikzijnde.
Geef gerust tips en dergelijke door, maar houdt in het achterhoofd dat dit mijn eerste review is.

Ik ben al ruim een jaar een lezer van de vele reviews hier op Tweakers.Net, en vond het tijd worden om eindelijk eens zelf een review te schrijven over deze laptop vermits er maar 2 waren die enkel scores aangeven over dit model maar niets extra schreven over deze laptop

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik heb deze laptop voor 750 euro aangeschaft in augustus 2009 bij de opening van een nieuwe winkel van de groep Eurosys in Limburg (BelgÔe).
De prijs was enkel voor de laptop zonder accessoires zoals een tas, muis en zo meer, zoals bij sommige winkels wel eens meer wordt gedaan.

Na het opzoeken op internet met het gebruik van onze algemeen gekende "Google", (bij definitie voor sommigen ook gekend als "your friend), besloot ik dat deze laptop een mooie prijs had aangezien de specificaties goed waren.

Mijn vereisten voor een nieuwe laptop waren minstens :

- een Core2Duo processor op 2 Ghz minstens.
- een FSB van 800 Mhz.of hoger
- 17" scherm of groter
- 250 GB harde schijf
- schermkaart met " 512 MB dedicated memory", dus niet gedeeld door afname van RAM geheugen.
- Gigabit netwerkaansluiting
- minstens 3 USB 2.0 aansluitingen

en als laatste een vga of HDMI aansluiting voor eventuele presentaties via beamer of gewoon een extern 2de scherm aankoppelen.

Tot zover mijn vereisten.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De laptop heeft Windows Vista Home Premium 32 Bits als besturingssysteem draaien, en je moet van zodra je in windows komt best eerst de nodige backup's maken van het besturingssysteem.
Zoals het tegenwoordig veel is, je krijgt geen DVD of CD mee van het besturingssysteem, maar een soort schaduwbackup op je harde schijf. (later meer hierover) |:(
De harde schijf is standaard van de fabriek verdeeld in 2 partities van elk 160 GB groot (mijn versie heeft de 320 GB harde schijf). die elke een eigen label hebben onder de verkenner.


Ik heb nu mijn 2de laptop in gebruik, van deze reeks op bijna een jaar tijd.
Je zou denken als lezer van deze review dat ik een laptop verslind alsof het iets lekker is om te eten.

Echter het tegendeel is anders en een harde waarheid. :(

Kort nadat ik thuiskwam, de laptop uitpakte uit de zorgvuldig ingepakte en beschermende doos en piepschuimbescherming, zag ik de laptop zitten in een mooi egaal en witte schuimen hoes.
Qua bescherming was dit meer dan voldoende omdat de laptop zich perfect positioneerde in het midden van de doos door al de bescherming errond.

Na het uitpakken en installeren van de laptop op mijn bureel, kwam echter een enorme teleurstelling. |:(

Ik steek alle kabels in, externe muis en voeding , meer was voorlopig niet nodig.
en laat op aanraden van de verkoper de laptopbatterij rustig opladen, tot het lampje groen werd.
Dus na enkele uren geduld eindelijk groen powerlampje, :P
Ik druk de powerknop aan, laat de laptop rustig opstarten om windows de installeren, en waarachtig na ongeveer een kleine 10 minuten net bij het ingeven van men gebrukersnaam en wachtwoord om mijn profiel aan te maken, hoor ik een zeer kort piepgeluid en valt de laptop uit. :(
Wat ik ook deed niets hielp.
Eerst dacht ik dat de voeding misschien niet was ingestoken, noppes dus, na controle bleek zelfs het led lampje op de voeding nog te branden.
Conclusie voeding is nog in orde. :+
Daarna dacht ik dat de batterij kapot zou zijn, maar bleek ook in orde te zijn, was niet te heet of stonk ook niet van verbrand te zijn of zo.

Jammer genoeg kreeg ik de laptop niet aan de praat.

Dus de dag erop terug naar de winkel ermee, maar naar het hoofdkantoor van de groep Eurosys enkele kilometers van mijn thuis gelegen.
Daar vroeg ik achter de hoogste persoon in rang op dat moment van de dag en kreeg de Retail Manager van alle winkels voor mij.
Vriendelijk kerel en behulpzaam.
Ik leg in het kort mijn situatie uit, geef de laptop ondertussen aan hem en hij probeert ook op alle mogelijke manier deze aan de praat te krijgen zonder resultaat.
De Retail manager stelt voor om de laptop direkt om te ruilen of voor de waarde van het aankoopbedrag dan aankoopcheques of iets dergelijjks te krijgen om voor dat bedrag een andere laptop of iets anders aan te kopen in de winkel.
Ik ging dus niet akkoord met die aankoopcheques om dat ik dat klantenbinding vond, terwijl ik al verbolgen was over het feit dat de laptop het zo rap had begeven.
Dus dan maar voor de eerste optie gekozen en de laptop omgeruild voor een zelfde model en type.

Eenmaal terug thuis terug de laptop geinstalleerd en alles verliep deze keer uitstekend.
Na de aanmelding in windows ging ik al direkt kijken wat de prestaties onder de windows index waren.
Ik kwam er volgende tegen :

Basisscore (bepaald door laagste score) 4,8


Onderdeel Details Score


Processor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T6400 @ 2.00GHz 4,9

Geheugen (RAM) 4,00 GB 4,9

Grafisch NVIDIA GeForce 9600M GT 4,8

Grafische weergave 2302 MB totale hoeveelheid grafisch geheugen 5,3
voor spellen

Primaire vaste schijf 66GB beschikbaar (144GB totaal) 5,4


Windows Vista (TM) Home Premium

Systeem
--------------------------------------------------------------------------------

Fabrikant Acer
Model Aspire 8930
Totale hoeveelheid systeemgeheugen 4,00 GB RAM
Type computer 32-bits besturingssysteem
Aantal processorcores 2
Geschikt voor 64-bits Ja

Opslag
--------------------------------------------------------------------------------

Totale grootte van vaste schijf/schijven 282 GB
Schijfpartitie (C:) 66 GB beschikbaar (144 GB totaal)
Schijfpartitie (D:) 96 GB beschikbaar (138 GB totaal)
Mediastation (F:) Cd/Dvd

Grafische weergave
--------------------------------------------------------------------------------

Type beeldschermadapter NVIDIA GeForce 9600M GT
Totaal beschikbaar grafisch geheugen 2302 MB
Toegewezen grafisch geheugen 1024 MB
Toegewezen systeemgeheugen 0 MB
Gedeeld systeemgeheugen 1278 MB
Versie van beeldschermadapterstuurprogramma 8.17.11.9562
Resolutie van hoofdbeeldscherm 1920x1080
DirectX-versie DirectX 10

Netwerk
--------------------------------------------------------------------------------

Netwerkadapter Atheros AR8121/AR8113/AR8114 PCI-E Ethernet Controller
Netwerkadapter Microsoft Tun Minipoort-adapter


Al bij al zeker niet een slechte score op elk onderdeel voor een laptop als deze :)


Al vrij snel kreeg ik de melding in een overgekend bolleke, klik hier voor ...., uw backup is nog niet gemaakt .... en zo verder.
Ik denk , ik begin er maar ineens aa, nu ik toch een vrij systeem heb zonder al iets geinstalleerd te hebben.
Wat bleek , ik kon kiezen CD's ( een stuk of veel te veel wat het systeem berekende) of DVD's (+/- 4)
Ik koos voor de DVD's en ging aan de slag met als resultaat:

3 DVD's met als label (gaf systeem aan om te schrijven):
Fabriek instellingen : Recovery Disk 1 tem 3 van 3)
en 1 DVD met als label Applicaties DIsk 1van 1
ongeveer een 2 uurkes aan alle DVD's geschreven op laagste snelheid gekozen.

dan beginnen te testen met de laptop, enkele zware programma's erop gegooid zoals autocad en 3D Studio Max en zo meer, voor de avondles die ik volgde.
alles draait perfect volgens mijn mening.
Alleen werd het me soms te heet op de plaats waar je je polsen zet op de laptop net langs het "mouse touchpad"
Bleek dus bij verdere opzoeking op onze vriend Google de harde schijf zich net links onder de touchpad te bevinden op de plaats waar je je linkerpols zet.
ook bij zware intensieve programma's hoor je de ventilator eventjes in een hoger toerental gaan om vervolgens na de juiste werktemperatuur terug bereikt te hebben terug te gaan naar een lager en veel minder hoorbaar geluid.
Al bij al vooral een stille laptop dus _/-\o_

Qua geluid zitten er diverse luidsprekertjes in waaronder aan de achterkant een soort minisubwoofer met de naam Tuba CineBass Booster.
Verder zit er een 5.1 TrueSound systeem in waardoor je in bepaalde mate een soort cinema ervaring zou krijgen.
Heb er niet veel van gemerkt van een cinema truesurround ervaring, maar het geluid is in ieder geval wel van goede kwaliteit op vlak van mid-laag tot hoge frequenties.
Zodra je iets teveel de lage frequenties (de bassen) open gooit merk je wel een vervorming/ gekraak in het geluid.
Het is eventjes een kwestie per film of muziek om de juiste instelling te vinden en een evenwicht tussen de diverse audiobronnen (film, mp3, ...) maar eenmaal dat gevonden is het lekker om naar te luisteren.

Het scherm zelf staat bij mij ingesteld op 1920x1080 en heeft een full HD 1080p certificatie met een snelheid van 8ms.
De kleuren zijn prachtig en naar mijn oog waarheidsgetrouw.
In het begin was het wel even wennen aan het 18.4" scherm in breedbeeld formaat, maar het went snel.
Ik heb al enkele AVI's met 1080p afgespeeld op de ingestelde resolutie van men laptopscherm, waaronder de animatie van Final Fantasy : Advent Children, in een MKV container met H.264 bitstream decoder en 6 kanaals (5.1 surround) AC3 decoder.
Dit loopt goed zolang je niet vooruit gaat spoelen, dan duurt het een paar seconden vooraleer beeld en geluid terug in synchro zijn, maar dat moet je er bij nemen.
De hardware is immers niet te vergelijken met mijn desktopcomputer die ik sinds maart 2010 heb. (zal later nog een review schrijven over men desktop en de onderdelen..

In het begin was het dus even wennen aan de interface van Vista omdat ik tot op heden al de interface van XP gewend was.
Echter bleek dit een zorg voor niks te zijn en al gauw had ik alles terug gevonden onder Vista van instellingen en dergelijke meer.

Ongeveer een goede week geleden (half juli 2010) merk ik ineens dat de batterij led linksboven aan de laptop continue flikkert.
Al gauw kwam ik tot de vaststelling dat de interne aansluiting niet echt van degelijke kwaliteit was.
Zeker niet omdat ik mijn laptop nog maar een 3 tal keren had meegenomen naar de avondles en telkens bij het inpakken altijd de stekker van de transfo uit de laptop voorzichtig uithaalde.

Op een gans jaar heb ik de laptop maar een 3-tal keren naar de avondles meegenomen en een 2 a 3 keren naar een lanparty van een kameraad bij zijn thuis.
Dus daar kon het niet aan liggen vermits ik altijd zeer voorzichtig ben geweest en een zeer deftige laptoptas had aangeschaft van het merk Dicota, type MultiGiant.
Na verdere controle bleek alleen de interne aansluiting om zeep te zijn en zeer slecht contact te maken.
De aansluitingsstekker van de laptop naar de voeding en het kabeltje was perfect in orde, alsook de voeding.

Enkel en alleen als de voedingstekker (kleine stekker in een L-hoek) in een bepaalde stand staat blijft de LED lamp rechtsboven branden en niet flikkeren.
Het lampje is het rechte streepje boven de powerknop die met een cirkel verlicht word.

Er rest mij nu nog enkel binnenkort terug te gaan naar de winkel van Eurosys om mijn garantie terug van kracht te laten worden op deze laptop.



Zodra ik foto's heb zet ik deze erbij van de laptop en probeer ondertussen ook nog screens te posten van CPU-Z, CPUID HWMonitor en HD Tune.

Voila tot zover mijn eerste review, die met de tijd nog wordt uitgebreid met foto's en zo meer van deze laptop.

Mijn beoordeling met 3 sterren en voldoende heb ik gebaseerd op het feit van 2 sterren voor bouwkwaliteit:

namelijk eerste laptop vlak na eerste gebruik "dood"

2de laptop na bijna een jaar en zeer weinig getransporteerd te hebben van de ene locatie en terug, een kapotte voeding aansluiting te hebben.

3 sterren voor warmte, dus niet voor geluid van ventilator of audio geluid.

3 sterren voor accuduur die zelfs onder windows op laagste verbruiksstand nog binnen de 2 uren leeg is door gewoon wat internet en chatten.

Dus in het algemeen door deze "mankementen" een voldoende met 3 sterren.


Groeten,
Makky22


Update : 13 juli 2010

Na tip van Peltus de tekst meer bij elkaar gezet zodat het iets meer op verhaal lijkt en niet zo zeer veelal verspreid.
Waarvoor mijn dank aan Peltus :d
Eveneens tekst aan review toegevoegd voor het scherm en audiogeluid, aangezien ik deze vergeten had erop te zetten.

Update 01-08-2010

Laptop de voorbije week binnengedaan op de technische dienst bij de Eurosys groep waar ik hem had gekocht.
Op dinsdag binnengedaan en op vrijdag terug mogen halen.
Reparatie onder garantie volgens de winkel, dus geen kosten.
(aansluiting voeding op laptop had slecht contact)
Echter nu vandaag op de 3de dag dat ik hem terug heb , terug hetzelfde probleem als er voor.

Mijn conclusie : Acer is in mijn ogen een merk dat heeft afgedaan en ik nooit meer zal kopen, laat staan het aanraden aan vrienden, kennissen en zo meer om er een laptop van te kopen.
Men steekt bij Acer een hoop deftig materiaal in een zeer goedkope behuizing die binnen enkele maanden gebruik al iets aan de scheelt.

Op bijna een jaar dat ik mijn laptop heb, heeft deze nog maar 3 a 4 keer van mijn bureel geweest.
de rest heeft die al die tijd op mijn bureel gestaan als ik er op werkte.

Conclusie, de bouwkwaliteit van Acer deugd voor geen enkele millimeter.

Ik heb hier nog een oude laptop PB Easy Note SC3750 RW met PIII 750 Mhz liggen die ik reeds meer dan 5 jaar in mijn bezit heb en die ik 2dehands heb gekocht gehad.
Zelfs dit oude museumstuk is stukken beter van bouwkwaliteit dan de Acer Aspire die ik nieuw heb gekocht een jaar geleden.

De oude PIII heb ik meer meegenomen naar allerlei plaatsen dan dat die op mijn bureel heeft gestaan gehad in tegenstelling tot de Acer laptop die juist meer op mijn bureel stond dan dat die ergens mee naar toe ging.

Voor mij geen Acer meer, ik ga deze eerst terug laten maken en dan te koop zetten en mits een beetje extra financiŽle middelen bij te leggen mij een betere laptop kopen van een ander merk.

Probleem zal zijn hoe duur zal het worden bij een ander merk met de specificaties die in de Acer laptop zitten ?

Wat mij betreft is vanaf heden Acer in mijn ogen een witprodukt merk geworden waar je meer miserie aan hebt en het zijn geld niet waard is.
Het is zoals vele managers op bedrijven zijn, veel en mooie praatjes, maar als het erop aan komt zijn ze hun geld niet waard.

Update 22-08-2010

op 15-08-2010 :
Connector voeding weeral aan het haperen.

op 20-08-2010 :
CineDash media touchpad (helemaal links van toetsenbord gaf ineens niet meer thuis).
Bleef hangen, niets werkte ervan.

Terug gegaan naar Eurosys Groep ermee, konden ze me niet meehelpen.

op 21-08-2010:
zelf na lang zoeken op internet de oplossing gevonden op de site www.theacerguy.com
op artikel http://www.theacerguy.com...nsole-on-a-gemstone-blue/, bleek dus heel simpel te zijn, batterij eruit en voeding los maken, dan minstens 10 seconden liefst zelfs meer zeggen ze laten staan, ne klein tijdje alles terug koppelen en opstarten, en tadaaa, opgelost.

Wie heeft er tegenwoordig nog een technieker nodig van computerwinkels als ze die kerels van hogerhand al te horen krijgen: niet ons probleem om op te lossen, en valt niet onder garantie en van die zever.
Conclusie, wat je zelf doet, doe je altijd beter :)

Gebruikt in combinatie met:

Heb jij ook een Acer Aspire 8930G-644G32MN?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (14)

Wijzig sortering
Misschien leuk om er wat foto's/benchmarks bij te doen kleed het gelijk weer leuk aan!
Had ik al reeds in de review een regeltje staan, maar wees gerust van zodra ik ze heb komen ze eraan, belofte maakt schuld :)
mijn Acer Aspire 8735G heeft hetzelfde probleem, je voelt de hitte van de 2 harde schijven aan je polsen nabij het touchpad. ik dacht eerst dat het de grafische chip was die deze hitte veroorzaakte.

[Reactie gewijzigd door fANAT1C op 14 juli 2010 09:08]

Ik heb maar 1 harde schijf erin steken van 320GB, maar inderdaad je voelt de warmte goed genoeg zeker bij intensieve en langdurige taken die continue op de schijf moeten schrijven.

Ik heb nog plaats voor een 2de schijf erin te steken, maar dit blijkt niet echt makkelijke te gaan zijn beetje speciale schroefjes.

Ik zal ze binnenkort eens een foto nemen van de laptop in adamskostuum door de deksel los te maken op de onderkant, heb eerder bij opzoekingen op internet al gezien dat bij dit model plaats is voor 2 schijven en bij het weghalen van de deksel je ineens aan bijna alle componenten kunt, wifi kaart (met plaats voor 2de kaartje bij te steken, processor kun je blijkbaar aan, schermkaart en ram, door gewoon de deksel alleen al af te halen.

Jammer genoeg vind ik die foto's niet meer op internet terug, en zal ik zodra ik in de winkel ben of eventueel hierzelf thuis even de deksel verwijderen en foto's pakken.

[Reactie gewijzigd door Makky22 op 14 juli 2010 18:07]

Helaas dezelfde ervaringen met de 8930 van Acer! Media Dash console ook dood, maar na de accu in en uit was het weer goed! (Acer helpdesk wist dit niet!, ik moest hem maar opsturen....) Erger is dat ook bij mij de adapter ingang niet meer te gebruiken is!
Met draaien en trekken kan je soms nog net de spanning erin krijgen! verrot dus.........
Terwijl ze bij Acer dondersgoed weten dat dit een productiefout/zeer zwak punt is bij deze laptops, vertellen ze mij dat dit NIET onder de garantie valt omdat dit doorgaans zou komen door beschadiging of onvakkundig gebruik!! wat erg is dit.....
Mijn laptop is nu 1 jaar en 5 maanden oud.....nog nooit de deur uitgeweest.

De vraag is nu hoe ik de laptop volgens garantie kan laten repareren?! volgens Acer kan ik gewoon betalen!! maar ik accepteer dit niet, ik ga verder tot op de laatste mogelijkheden....(consumentenbond, TV enz........)
De Acer klantenservice is een ramp! tot nu toe heb ik alleen nog maar allochtonen mutsen aan de lijn gehad die de nederlandse taal slecht beheersen! en geen verstand hebben van computers....betaalde telefoonlijnen die ineens verbroken worden en via e-mail lukt het niet om contact te krijgen! wat een geldkloppers....
Alleen al om de klantenservice moet je geen Acer kopen!

Wordt vervolgd........
Beste h500,

Ik heb je reactie goed nagelezen, en inderdaad de service is gewoon ronduit schandalig te noemen bij Acer maar ook bij de Groep Eurosys hier in BelgÔe waar ik destijds de laptop heb gekocht bij een actie van een nieuwe winkel van hun.

Betreffende de garantie omtrent de adapter stroomingang, na lang heen en weer gestuurd te worden door Eurosys van het kastje naar de welgekende muur.

Heb ik volgende gedaan :

laptop omgedraaid, de adapter ingang naar mij toe gezet, , op de onderkant van de adapteringang zie je 1 rond plaatje met schroefje, haal deze eruit en voorzichtig de ronde plaat eraf halen.

!!!! draai de laptop terug om en zorg dat hij met de adapter naar je toe staat!!!!

REDEN: je moet seffes enkele schroeven losdraaien , en als ze per ongeluk vallen dan vallen op de ondergrond van vb je bureel of zo en niet in je laptop, kwestie van schade te vermijden :-)
Neem ook desnoods foto's van hoe alles in elkaar zat, zodat je bij het in elkaar zetten geen problemen meer krijgt.


nu voorzichtig de adapter verwijderen door eerst de schroeven van het printplaatje, waar de ledjes opzitten, (zo kleine vierkante)

voorzichtig het printje opzij houden en de 2 schroeven losdoen waar de adapter vastzit.

hou de schroeven van het printje apart en de adapter.

draai de laptop terug om
en haal voorzichtig de kabel langs de kant eruit, je zult nog een iets dikkere kabel zien zitten die je eventueel eventjes opzij moet duwen om de kabel van de adapter verder eruit te halen.

eenmaal de kabel eruit is kijk je op de onderkant naar de aansluiting, het lipje onderaan de laptop is de negatieve voedingsdraad.

het lipje op de zijkant van het adapterblokje is de positieve voedingdraad.

in de meest gevallen zit de draad op het lipje los maar hangt hij nog dankzij de krimphuls nog een beetje eraan.
(dit is ineens ook de reden waarom je adapter af en toe contact nog maakt)


nu is het oppassen, indien je niet handig erin bent, vraag iemand die veel ervaring erin heeft in je vrienden , familie, kennissenkring

soldeer een stukje soepele draad (ongeveer 1 cm tot 2 cm maximum lengte) aan het draadeinde dat van de laptop komt.

zorg nu dat je een stuk krimphuls hebt dat je erover kan doen, maar nog niet verwarmen, soldeer nu het andere uiteinde aan het lipje van de onderkant van de adapter vast

zorg er goed voor dat de draad van de laptop , het verlengstukje draad en het lipje allemaal op 1 lijn achter elkaar liggen.

schuif de huls erover , verwarm deze voorzichtig met je soldeerbout, let er vooral op dat je nergens je laptop raakt.

Zorg er ook goed voor dat de huls goed over het lipje zit bij het verwarmen van de huls

eenmaal alles klaar werk dan eerst de kabel weg in de laptop , en zorg dat de adapter vasthangt (op de achterkant van het het hulpstuk waar de adapter inhangt zijn 2 bolletjes te vinden, let erop , want op het stuk daar de adapter in hangt komen deze net boven de bevestigingsschroeven te zitten

Daarom dus belangrijk dat je de foto's neemt bij de demontage ervan)

Hopelijk lukt het, het heeft mij zo geholpen, ik was het beu , om al meerdere maanden van het kastje naar de muur gestuurd te worden door Acer, door de groep Eurosys en diverse verkopers ervan.

uiteindelijk de laptop zelf onderzocht, het kon me geen bal meer schelen of hij nog onder garantie zit of niet.

en heb zelf de oplossing gevonden.

Voor je probleem met de media console , dit had ik ook en heb destijds de oplossing gevonden op een site van : the acer guy.


Groeten,

Makky22
Veel informatie maar een een kleine tip: maak er een aantal alinea's van. Die enorme hoeveelheid losse zinnen leest niet makkelijk. Als je er een verhaal van maakt lezen mensen ook daadwerkelijk het hele stuk!
Thx Peltus voor je reactie,

Ik had de review op een redelijk laat uur geschreven, en dan is de grijze massa precies niet meer met volle aandacht erbij.
Ik heb zonet zelf even de hele tekst doorgelezen en inderdaad je hebt over de hele lijn gelijk.
Ik ga zeker je tip aannemen en zo snel mogelijk de tekst veranderen zodat het beter en aangenamer zal zijn om te lezen..
Beste Makky22,

Ook bij mijn Acer 8930 is het aansluitpunt van de adapter een terugkerend probleem.
Ik heb al eens 65 Euro (!) betaald om dit te herstellen, nu is het contact opnieuw stuk.

Aangemoedigd door jouw instructies heb ik het aansluitpunt gedemonteerd en een losse draad zelf vastgesoldeerd.

Ik heb geen krimphuls gebruikt en ik ben ook niet erg deskundig.

Alles gelukt, het contact werkt weer perfect!
Ik ben het eens met de mensen die acer verafschuwen. Ik heb zelf een acer aspire 8930 en heb er een aantal problemen mee. Ik heb hem nu een jaar, en word steeds gefrustreerder van het systeem. Bij mij loopt de laptop warm als ik maar een simple programma draai.
Vb. world of warcraft 1920x1080 voor de rest op de laagste instellingen, Loopt warm na 2uur+.
Ik heb ook problemen gehad met de accu. Ik breng hem terug naar de winkel. krijg hem 6 weken later terug, wat denk je hebben ze het contactpunt van de accu verkeerd terug gezet waardoor het linkerdeel(bij de aanknop van de laptop) omhoog word gedrukt, en alles om het zo maar te zeggen uit zijn normale voegen treed.

Dankjewel acer, Nooit meer
Bij mij precies hetzelfde probleem, sinds de aanschaf anderhalf jaar terug problemen gehad met het CineDash media touchpad wat slecht contact maakt en ook via Acerguy methode opgelost. Nu al een tijdje een probleem met het contact tussen voeding en printplaat. Kortom Acer: leuk in het gebruik, jammer dat het zo shabby in elkaar is gezet.
Beste,

Mij bevalt deze laptop bijzonder goed. Ik heb nog weinig van deze bekende problemen gemerkt. Alleen het probleem met de CineDash media touchpad is mij bekend.
Maar is makkelijk zelf op te lossen, zoals hier boven beschreven. Het warm worden van de laptop dat op lange termijn zelfs kan leiden tot uitval heb ik een tip voor:

maak ongeveer om de 3 Š 4 maanden gewoon de laptop open.
schroef de ventilator los.
Zuig voorzichtig(!) op de laagste stand alle stof voor de inzuig- en uitblaas openingen weg.

ik gebruik deze laptop bijna wekelijks op een lan-party. Waar ik zonder moeite als host een beetje spel in de hoogste graphics kan spelen.

De klanten service is bagger. Toen ik belde kreeg ik een iemand aan de lijn die nauwelijks Nederlands sprak. Na een beetje geleuter over een analyse die gemaakt kon worden voor §75 heb ik maar neergelegd en op internet een oplossing gezocht.
Ik heb deze op marktplaats gezien maar ben blij dat ik deze en andere reviews heb gelezen. Allemaal gaan ze over de bouwkwaliteit die te wensen overlaat. Ik laat deze laptop dus mooi staan op marktplaats.

Ik heb nu een paar asus-en gehad en daarover ben ik zeer te spreken, zowel over de hardware als de casing, lekker stevig. Heb ook eens een twee Toshiba's gehad, de eerste was een 486 volgens mij, stevig dingetje. Performance ook goed. Weggegeven en de persoon gebruikt nog steeds haha. Ook een Pentium II van Toshiba gehad maar dat was niet zo succes. Gescheurd bij de scharnieren, LED-lamp backlight verloor zichtbaar zijn kracht (intensiteit nam af), aantal toetsten kapot, mousepad defect (dat puntje dat als muis moest dienen, zeer onhandig ding). En dat alles voor bijna 5000 gulden, dat is wel teleurstellend voor zoveel geld.

Ik heb ook een Dell gehad, dat vond ik ook niet zo. Beetje hetzelfde probleem als bij Acer, slechte bouwkwaliteit, erg goedkoop plastic en lawaaiig HDD en fan.

Dus Acer kan bij het rijtje: Niet doen, ik heb er nu al drie: Toshiba, Acer en Dell. Ik ga weer voor de Asus. Mijn Asus A7D heeft het nu begeven na 7 jaar dienst (dag in en dag uit aangestaan) maar wil nu niet meer aangaan. Dit is de eerste Asus van de 4 die ik er reeds heb gehad die ermee stopt. Dus duurzaam, best wel, 7 jaar intensief gebruik is best lang en eigenlijk moest ik toch weer wat nieuws.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*