Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

- Reviews

Specificaties 4GB DDR3 (kit van 2) - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Corsair CMD4GX3M2B1600C8 Review

0
bauke1984 6 februari 2011, laatste update op 22 februari 2011, 406 views

Corsair CMD4GX3M2B1600C8

Pluspunten

  • AMD phennom II versie
  • Zwart
  • Er zit een heatsink op

Minpunten

  • Hoge heatsink (5.5cm) kan problemen geven met sommigen CPU koelers
  • BEMP niet herkend

Eindoordeel

Score: 3
CMD4GX3M2B1600C8

Corsair Dominator - Geheugen - 4 GB : 2 x 2 GB - DIMM 240-pins -
DDR3 - 1600 MHz / PC3-12800 -De Latency is 8-8-8-24 en werkt op 1.65V

De verpakking:

De modules zitten in een zwart doosje waar twee spleetjes zitten waar je doorheen kan kijken en je de specificaties van de modules kan aflezen. Het doosje heeft aan boven en onderkant een verzegeling, eenmaal opengemaakt kun je zien dat de modules los van elkaar verpakt zijn.

Tot mijn verbazing stond op de verpakking van het geheugen "V AMD Phenom II "
Dit was top omdat ik het in mijn AM3 systeem ga gebruiken helaas stond dit niet duidelijk op de website van corsair aangegeven, Na even verder zoeken kwam ik er acher dat er verschillende stickers op de bijna identieke modellen zitten:
CMD4GX3M2B1600C8 een AMD Phennom II sticker heeft
Voorzieningen: Black Edition Memory Profile (BEMP), Dual-path Heat Xchange (DHX) , niet-gebufferd
CMD4GX3M2A1600C8 een Intel sticker heeft
Voorzieningen: Dual-path Heat Xchange (DHX), Intel Extreme Memory Profiles (XMP) , niet-gebufferd
Ook waren er in verschillende reviews aangetoond dat het niet uit maakt of je de Intel versie in een AMD systeem stopt of visa versa terwijl er wel een verschil in zit (BEMP) en (XMP)

Black Edition Memory Profile (BEMP),

Wat kun je hier nou mee en wat maakt dit nou anders zou je jezelf afvragen?
Door Amd's overdrive te gebruiken kun je je geheugen tweaken als er (BEMP) op zit.
Het wordt erkend door het programma volgens de website.
Uiteraard heb ik dit meteen getest en de latency 8-8-8-24 ingesteld hij stond op 11-11-11-38 terwijl de specificaties cas 8 aangeven.
(BEMP wordt niet herkend bij mij en bij meerdere gebruikers niet herkend)

Dual-path Heat Xchange (DHX)

DHX is de "gekartelde" heatsink die bovenop de geheugen module zit.
De heatsink werkt verkoelend zie tabel in de afbeelding van Corsair.
De modules zijn best hoog met de heatsink er op in totaal 5.5 CM hoog, dit kan een nadeel zijn in verband met de lengte waardoor de modules soms in de weg kunnen zitten, in mijn haf niet omdat ik meerdere routes heb voor mijn kabels mocht je weinig kabel management ruimte heben dan raad ik hem af!
Ik zie het als een voordeel die metalen kartel met mijn Haf koeld het geheel lekker af.


Ik heb hem nu al een jaar helaas is hij niet meer verkrijgbaar....

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Corsair CMD4GX3M2B1600C8?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (7)

Wijzig sortering
Lekker geheugen, doch zet de bijgeleverde koelers er niet op, wat een herrie
Er zat geen koeler bij geleverd (had nog wel gekeken wat het kost om ze los te kopen)

Bedankt voor de Tip!
Zou (BEMP) en (XMP) bij pricewatch ingevoerd kunnen worden?
(en bij wie moet ik die vraag stellen?)
op die manier kun je makkelijker i5 en i7 of een AMD BE systeem samenstellen.
Lekker geheugen, doch zet de bijgeleverde koelers er niet op, wat een herrie
er zit geen geheugenmodule fan bij als je dat suggereerd.
of maken die pinnetjes een fluitend geluid als er lucht langs gaat?
Heb je ze niet in single channel zo?

"Uiteraard heb ik dit meteen getest en de latency 8-8-8-24 ingesteld hij stond op 11."

en wat bedoel je hiermee?

[Reactie gewijzigd door coffeejunkee op 6 februari 2011 14:35]

2.3 Installation of Memory Modules (DIMM)
This motherboard provides four 240-pin DDR3 (Double Data Rate 3) DIMM slots,
and supports Dual Channel Memory Technology. For dual channel configuration,
you always need to install identical (the same brand, speed, size and chip-type)
DDR3 DIMM pair in the slots of the same color. In other words, you have to install
identical DDR3 DIMM pair in Dual Channel A (DDR3_A1 and DDR3_B1; Blue
slots; see p.11 No.7) or identical DDR3 DIMM pair in Dual Channel B (DDR3_A2
and DDR3_B2; White slots; see p.11 No.8), so that Dual Channel Memory Technology
can be activated. This motherboard also allows you to install four DDR3
DIMMs for dual channel configuration, and please install identical DDR3 DIMMs
in all four slots. You may refer to the Dual Channel Memory Configuration Table
below.

Dual Channel Memory Configurations
DDR3_A1 DDR3_B1 DDR3_A2 DDR3_B2
(Blue Slot) (Blue Slot) (White Slot) (White Slot)
(1) Populated Populated (EMPTY) (EMPTY)
(2) (EMPTY) (EMPTY) Populated Populated
(3)* Populated Populated Populated Populated
* For the configuration (3), please install identical DDR3 DIMMs in all four slots.

[Reactie gewijzigd door bauke1984 op 22 februari 2011 18:20]

Ik bedoel hiermee dat mijn mobo ze op 11-11-11-38 had ingesteld...
Uiteraard moeten er nog foto's bij!
als iemand nog iets anders mist of ter verbetering wil zien laat het mij weten!


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*