Wordt verwacht

ASUS ROG Strix B550-F Gaming (WI-FI) Review

22 september 2020, laatste update op 22 september 2020, 216 views Rapporteer

Uitgebreid moederbord met veel aansluitmogelijkheden, een stevige VRM, goede audiochip en WiFi6 voor een goede prijs (na cashback promoties)

Pluspunten

• Goede bouwkwaliteit
  • Wifi (6)
  • Prijs (met 2x cashback)
  • Veel aansluitingen
  • Goede audio
  • Design

Minpunten

• Geen USB-C header

Na een tijd met een gaminglaptop te hebben gewerkt, was ik weer toe aan een vaste game plek. Gezien de laptop al maanden op vaste positie heeft gestaan, heb ik de keuze gemaakt zelf een desktop pc in elkaar te zetten. Na veel rond zoeken en lang beraad viel de keuze op het moederbord van asus (B550-f wifi) in combinatie met een Ryzen 3600 CPU.

Eisen voor mij waren aanwezigheid van Wifi (totdat er een kabel ligt), future proof voor de nieuwe Zen processors, een goede audiochip, stevige VRM en voldoende aansluitmogelijkheden voor toekomstige uitbreidmogelijkheden. Dit moederbord vink elk van deze vakjes aan. Een bijkomend voordeel was de lagere prijs in wegens promoties in vergelijking met concurrentie (30€ cashback na registratie + 25€ cashback na (deze) review).

Het moederbord draait stabiel en had geen problemen met correct zetten van mijn geheugen (cl16-3200MHz). De bios is even wennen en soms wat traag in mijn optiek, maar bied genoeg instel en overklok mogelijkheden.

Al met al een uitgebreid moederbord met veel aansluitmogelijkheden, een stevige VRM, goede audiochip en WiFi6 voor een goede prijs (na cashback promoties).

Heb jij ook een ASUS ROG Strix B550-F Gaming (WI-FI)?