Philips 65OLED934 Zwart Review

22 september 2020, laatste update op 22 september 2020, 432 views Rapporteer
Product gekocht 0

Dit is gewoonweg een mooie TV. Mooi beeld, goed geluid en een mooi design.
Ambilight voegt wat mij betreft echt wat toe.
Wat tegenvalt is de software, ik heb al een paar keer problemen gehad, een herstart van Android herstelt dit.

Pluspunten

• Super mooi beeld
  • Geluid is goed
  • Ambilight

Minpunten

• Android
  • Geluid werkt soms niet (Android fout??)
  • De TV staat wat instabiel op de voet

Deze TV met soundbar is het beste alternatief voor als de LG 65" OLED te duur is of niet past in je wensen.
Keuzeproces
Mijn wensen voor een nieuwe TV waren:
  • OLED TV
  • 65"
  • geïntegreerde soundbar met minimaal Dolby Digital en DTS ondersteuning
  • zo compact mogelijk
  • liefst zo simpel mogelijke software
Mijn wens was eigenlijk was de LG OLED65W8PLA of de LG OLED65W9PLA, dus niet het 2020 model vanwege het ontbreken van DTS. De LG is supermooi en zeker als je kamer situatie zich er voor leent.
Nadeel is de prijs en misschien voor mij achteraf juist het monteren aan de muur.

Omdat ik goed geluid wilde zonder extra versterkers, boxen etc. wilde ik minimaal een goede soundbar met DTS en Dolby Digital ondersteuning. Het niet hebben van DTS was sowieso een no-go voor mij.
Ik heb een Bose soundbar gehad bij de vorige TV, qua geluid super, maar de bediening via CEC en ARC was vaak echt foutgevoelig. Tevens was de lipsync altijd verkeerd, ongeacht de bron.
Dus ik wilde een geïntegreerde soundbar vanwege het gemak van de bediening en met name de lipsync.

Ik heb veel reviews gelezen en eigenlijk toen ook de Philips 934 op mijn wenslijst gezet. Die heeft namelijk een goede compacte soundbar met DTS en het beeld is na het uitzetten van deze vele 'optimalisaties' erg goed.
Prijs
Gelukkig kon ik hem goedkoop krijgen als openbox met complete nieuw-garantie bij Platte-TV. Ik heb € 2034,- betaald.
Toen ik hem kreeg was de doos inderdaad open geweest, maar voor de rest geheel nieuw in de verpakking. Het leek erop of alleen de plakbandjes waren doorgesneden.
Installatie
Het installeren was niet moeilijk, maar omdat het een erg grote TV is, moet je wel echt met 2 man zijn. Het plaatsen van de soundbar en TV op de voet is een kwestie van een paar schroefjes maar het lastige is het stabiel vasthouden van het grote TV paneel.
Bij het plaatsen van de TV op de kast zag ik wel dat de voet niet heel stabiel is en ook neigt naar schuin staan.
Gebruik
Beeld
Het beeld is gewoonweg fantastisch en voldoet aan mijn verwachtingen. Wel moest ik veel instellingen aanpassen. met name alle beeld optimalisaties heb ik uitgezet. Ik gebruik vooral de Ziggo Mediabox Next en mijn Shield TV als bron en die hebben al goed beeld. Alle optimalisaties geven juist fouten die mij enorm storen.
Geluid
Het geluid van de soundbar is gewoonweg prima. Niet zo geweldig als een setup met veel losse speakers. maar voor mij is het ruim voldoende zo. Dolby Atmos van een Netflix film klink prima ruimtelijk. Ik mis hier en daar wat power in het geluid, maar niet dusdanig dat het mij stoort.
Bediening
De TV laat zich redelijk makkelijk bedienen. De afstandbediening is redelijk overzichtelijk.
Problemen
Het grootste probleem wat ik tot nu toe heb gehad is dat soms het geluid het gewoonweg niet doet. Alleen een herstart van Android of TV van stroom halen en er weer op hersteld dit.

Heb jij ook een Philips 65OLED934 Zwart?