Gigabyte B550 VISION D Review

20 september 2020, laatste update op 20 september 2020, 867 views Rapporteer

Mooi bordje, voelt stevig aan en heeft de juiste functies, inclusief certified Thundderbolt. Na aanraden deze gekocht omdat het de helft scheelde van een X570 moederbord met Thunderbolt. (Je hebt hier niet heel veel keuze in). Door minder goede ondersteuning blijft het moederbord lang in b2 modus hangen.

Pluspunten

• Degelijk moederbord
  • PCIE 4 support
  • Certified Thunderbolt

Minpunten

• Issue betreft trage boot aannemelijk door mindere ondersteuning voor geheugen of videokaart
  • Topprijs voor een B550 moederbord

Ik werk nog met een tijdelijke set-up met oudere Ryzen 3100, corsair geheugen, maar niet specifiek een van de QVL en een Nvidia GTX 780. Momenteel is het lastig de bios in te komen omdat tijdens het opstarten dit moederbord lang blijft hangen in b2 modus. Het kost ongeveer 2-3 minuten per keer om op te starten.
Mijn verwachting is dat wanneer de videokaart & geheugen worden geupgrade, alles wat sneller gaan.

Een van de NVMe kaarten draait op PCIE 3. Niet te merken tijdens het laden, maar wanneer je een IO test gaat doen, merk je een iets lagere snelheid. Komt mede door 500GB op PCIE3 en 2TB NVMe op PCIE4. Die haalt op dit bordje met sequential reads ongeveer 4400 GB/s. Dus dat is best netjes :Y)

Verder werkt dit moederbord zoals gewenst. Geen fratsen.

Heb jij ook een Gigabyte B550 VISION D?

Heb je nog problemen met dit bord?
Nee, de trage boot is door mijn oudere videokaart, gelukkig. Dit heb ik getest. Verder is het een lekker stabiel bordje, en heb geen problemen met dit ding. Thunderbolt werkt goed met installeren van de driver.
dank je voor je snelle reactie
Dit bord heb ik ook op de radar. Kun je evt aangeven wat je hebt aangesloten op dit bord? Ik zou er bijv een tb3 of usb3 interface op willen aansluiten en tevens een 8io usb midi interface. Hoe stabiel is dit systeem en integreer je evt ook externe hardware in een DAW? (ik zag dat je ook actief bent op GS, vandaar mijn vraag).
't Is een prima bordje. Ik heb redelijk wat erop aangesloten. Ik heb een Universal Audio X6 er op zitten, een paar USB hubs met midi controllers (geen 8io maar per stuk en aantal synths).

Het systeem is best stabiel, geen echt freezes nog gehad alleen als ik zelf een beetje raar zat te doen met drivers (ASIO over WDM en dan switchen van drivers van meerdere programma's tegelijk).

Ik heb een modular, digitale piano, 5 andere synths en een audio interface via een lange optical naar mijn UAudio Apollo X6, en dat komt allemaal samen in Cubase. Werkt eigenlijk altijd best prima.

Met de Apollo heb ik af en toe problemen met Discord, maar dat is vanwege de mindere WDM drivers. Maar een focusrite heb ik nog eventjes gehad. Werkte prima.

Verder qua randapparatuur zou ik even mijn inventaris checken, daar staat de volledige set-up as is nu :)

(hopelijk brengt je dat verder).
Thanks, gecheckt, duidelijk. Fijn te lezen dat het je bevalt. Zelf gebruik ik een ufx+ interface + 2x adat en 1 madi expander. Als dat zou werken op lage latencies - ivm hw integratie van synth en effecten - ben ik koopman. Mijn 6jr oude x99 systeemp is aan vervanging toe merk ik, vandaar dat ik rondkijk :-)