Sapphire Pulse RX 5600 XT 6G GDDR6 Review

19 september 2020, laatste update op 13 mei 2021, 493 views Rapporteer
Product gekocht 0

Top product voor de prijs. Is een superstille kaart die vrijwel alle games 1440ph ultra op 70-100 fps speelt of 1080p op 144hz+. Spellen zoals csgo en minecraft zijn makkelijk 1440p 144hz.

Pluspunten

• Stevig
  • Goed ontwerp
  • Stil
  • Temps
  • Bios switch
  • Sapphire logo licht rood op
  • Fans gaan alleen maar draaien wanneer je aan het gamen bent
  • Metalen backplate

Minpunten

• 160W
  • Zwaar (misschien ook positief, omdat het voelt als kwaliteit, maar is iets kwetsbaarder bij vervoer.)

Wordt ook niet heet, ondanks de kast die ik heb gekocht (slechte airflow). Tot nu toe geen problemen gehad met slechte AMD drivers. Voor €300,- is er op het moment niet veel beters te krijgen. Of je wil de extra paar tientjes neerleggen voor een RTX 2060 met de Nvenc encoder en misschien iets betere drivers (Al heb ik er bij AMD ook geen last van dat ze slecht zijn.) Maar als je geen Nvnec hoeft, meteen 5600XT halen!

Heb jij ook een Sapphire Pulse RX 5600 XT 6G GDDR6?

Ik heb deze kaart al lang in het oog, maar ik wacht op een prijsverlaging. Ik hoop 144 fps te halen op mijn 1080p scherm. Zou wel lukken toch i.c.m. een ryzen 3600?
Ik speel nu Warzone op 1080p (iets omhoog geschaald richting de 1440p) op 140-150fps op medium/low (geen super-low) settings. Meer voor esports settings zegmaar. Of 90-100 fps op alles hoge settings.
Minecraft singleplayer altijd boven 300fps, multiplayer iets minder, ligt eraan welke server.
Csgo Ultra settings (voor zover dat ultra kan ;) ) op 1440p 150-160fps. Dus 1080p geen enkel probleem.
Ook icm Ryzen 5 3600