Arctic Z 3 Pro Gen 3 - Desk Mount Triple Monitor Arm with USB 3.0 Hub Review

SyllBill
15 september 2020, laatste update op 20 december 2021, 3.161 views Product gekocht

Arctic Z 3 Pro Gen 3 - Desk Mount Triple Monitor Arm with USB 3.0 Hub

Ik durf bijna te zeggen de beste 3 monitor bureausteun die er is.

Ik was opzoek naar de monitormount der monitormounts voor mijn overkill 3 x 27 inch MSI curved monitor setup. Ik denk dat ik die gevonden heb.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Robuust
  • Mooie USB hub
  • Eenvoudig in elkaar te zetten
  • Makkelijk af te stellen

Minpunten

• VESA schroefjes een beetje zwakjes

Ik durf bijna te zeggen de beste 3 monitor bureausteun die er is.

Deze steun voelt super goed aan met een dikke gietaluminium voet waar 4 USB 3.0/3.1 poorten in zitten. Deze hub wordt energie ondersteund door een los meegeleverde USB kabel (die ik in een USB charger heb zitten vanwege mijn specifieke eisen) en de data en base power word door een vast aangesloten USB-A 3.0/3.1 kabel. De kabels zijn lekker lang en voelen goed en stevig aan. Met stevige connectors en een egaal zwarte kabel misstaat dit niet op een net bureau.

In de voet zit een groot gat met gesneden draad waar je de buis in draait waar de monitor armen aan vast gemaakt kunnen worden. Deze buis wordt nog een geborgd met een inbusbout waardoor hij nog steviger vast zit en draai je zo ver naar binnen dat hij mooi afsluit.

De armen van de monitorsteunen zijn erg stevig en zijn eenvoudig te bedienen en makkelijk te installeren. Aan de armen kan je draadbegeleiding clips hangen waarvan er genoeg geleverd worden.

De VESA mounts worden met een aantal verschillende schroeven en spacers geleverd waardoor je ook met verschillende monitoren een goede balans krijgt. De middelste mount zit rechtstreeks aan de stang vast en kan in hoogte versteld worden zodat je een mooi egale hoogte krijgt.

Kleine tip bij mij was de middelste monitor te hoog (omdat ik later een iets nieuwer model monitor heb aangeschaft). Dit was makkelijk op te lossen door de bout even los te maken en de steun om te draaien.

De monitoren die ik er aan heb hangen zijn vrij zwaar (7kg p/st) maar er is geen zichtbare kromming of verzakking zichtbaar en door de materiaal & bouwkwaliteit maak ik me ook geen enkele zorgen.

Al met al is deze steun een 10/10 aanbeveling als je 3 stevige monitoren op een nette manier wil wegwerken op je bureau

Heb jij ook een Arctic Z 3 Pro Gen 3 - Desk Mount Triple Monitor Arm with USB 3.0 Hub?

Cool. Ondertussen overweeg ik ook een 3 screen setup, maar ik heb 2x 27" en 1x 34". Past dat ook? Of zijn de buitenste armen dan te kort?
Hij is voor 3x 32 inch 16:9 of 3x 29 inch ultrawide, dus hij is vrij groot.

Je zou het beste even een 27 en je 34 naast elkaar moeten zetten en dan de hart op hart maat (het midden naar het midden) moeten meten. Als deze onder de +-75cm zit dan moet het passen (net zelf gemeten).

Dan even niet meegenomen dat je de schermen onder een hoek wil zetten. En denk er om dat je 15 kg max per arm hebt.

Laat even weten of het gelukt is...... want plannen ;) ;)
Thanks! Ik ga morgen even meten, mijn 27" schermen net naar zolder gebracht. Kom ik op terug, maar alvast bedankt voor het meten.
Ik heb het opgemeten. Mijn nieuwe LG 34" widescreen is van hart naar kant 42cm. Mijn 27" Dell schermen zijn 32cm van hart naar kant. Zou dus precies kunnen. Maar bij nader inzien ga ik de 27" schermen verkopen, het is overkill voor mijn usecase... :+
tijd voor een nieuwe usecase 8)7
Goede review SyllBill.

Een paar vragen:

Voor kantoor zijn wij op zoek naar standaarden voor setups met 1x28 4K" in het midden en 2x 22" FHD aan de buitenkant.

- Aangezien de schermen verschillende groottes hebben, zitten de VESA mounts niet precies op dezelfde hoogte. Zo op het oog lijkt hier een verschil van +/- 2cm in te zitten. Is de hoogte van de middelste monitor aan te passen zodat we alle monitoren aan de bovenkant kunnen uitlijnen? Er lijkt namelijk op de foto wel iets voor te zitten, maar ik kan het niet helemaal duidelijk zien.
- Op de foto lijkt de standaard vrij laag. Ik ben dan ook bang dat de monitoren niet hoog genoeg kunnen. Zou jij een redelijke schatting kunnen maken hoe hoog de bovenkant van het VESA plaatje maximaal kan zitten boven het blad van het bureau?

Het zou super fijn zijn als je deze vragen kon beantwoorden _/-\o_

[Reactie gewijzigd door LoeWn op 24 juli 2024 01:25]

Dankje en ik zal mn best doen :+
Er zit een hoogte verstelling in de middelste steun en die zou wat kunnen zakken (ik heb hem zelf onderste boven gemonteerd voor extra ruimte). Maar 2 cm op het hart is wel veel.

Ik zou hem beantwoorden met je komt een eind maar 2 cm durf ik niet te garanderen. Uit ervaring kan ik wel zeggen dat ik het niet heel fijn vind werken met 2 verschillende maten scherm, maarja dat heb je op een kantoor niet altijd voor het zeggen :+
Ik kan het voor je meten, maar even voor de vorm. Ik ben zelf 1,90m en heb een bureau op de juiste werkhoogte (78 cm) en ook de schermen op de juiste werkhoogte (hart scherm op 90° ooghoogte) en dan heb ik nog een cm of 5 ruimte over om de schermen naar boven te schuiven. en je kan de schermen altijd nog een beetje schuin omhoog stellen

Dus schijn bedriegt :P ik denk dat je met het juiste bureau zeker moet gaan lukken, even sta bureaus nagelaten.
(Bovenkant van het VESA plaatje is altijd afhankelijk van de VESA maat;)).

Als je een groot aantal van deze steunen van plan bent te bestellen kan je vaak wel een sample aanvragen of er gewoon eentje bestellen, voorzichtig uitpakken en terug sturen als deze niet voldoet.

Vergeet ook de 4x USB 3.0 A hub niet. dit zorgt voor een mooi opgeruimd bureau terwijl je wel alles gewoon aan kunt sluiten.

Ik ben er nog steeds erg blij mee en kan hem nog steeds aanraden.

[Reactie gewijzigd door SyllBill op 24 juli 2024 01:25]

Thanks voor je vlugge reactie!
Maar 2 cm op het hart is wel veel.
3 cm is het zelfs om precies te zijn. Op zich is het ook niet heel raar aangezien 28" en 22" nogal een verschil is.

We hebben gekozen voor 2 verschillende maten doordat we wél een groot scherm willen voor 4k content, maar 3x 28" 4K is wel te veel van het goede. En tot nu bevalt de 2x 22" er langs wel.

je hebt me iig een nog positiever gevoel gegeven dus we gaan het gewoon proberen idd! Danku
Proberen is altijd goed ;) laat het even horen hoe het bevalt, ben altijd wel benieuwd en zo leren we samen O-)
Ik merk nu dat ik nog niet gereageerd heb.

Over de standaard: Degelijk, makkelijk in elkaar te zetten. Eigenlijk helemaal super. Hij staat wel echt op de allerhoogste stand ingesteld, aangezien de VESA mount bij de monitoren bovenaan zit. Voor mij is het prima, bij een collega had het een paar CM hoger gemogen, vind hij. De monitoren aan de buitenkant hebben we op dezelfde hoogte kunnen krijgen door te spelen met de VESA positie op de buitenste armen. Die kun je aan de onderkant of bovenkant zetten, wat een aantal cm speling geeft. Dat in combinatie met de hoogte afstelling van de middelste monitor, kun je eigenlijk alle hoogteverschillen wel overbruggen.

Het enige 'probleem' bij mij is dat de USB hub af en toe connectie verliest. Maar ik ben er nog niet achter of dit stroom of USB gerelateerd is. Ik heb de usb welke voor power zorgt inmiddels aangesloten op een stopcontact ipv de pc, maar dit geeft nog geen verbetering.
Zelf heb ik er nog nooit problemen mee gehad.
Wat er wel mis zou kunnen gaan is bijvoorbeeld:
- Te veel USB hubs achter elkaar (bijvoorbeeld laptop in dock, dock die hardware matig een USB hub heeft en dan de hub in de steun. De oplossing spreekt dan voor zichzelf en zou je de hub in de laptop zelf kunnen doen.
- Toch te weinig prik naar de hub toe. Soms worden de USB poorten in de WCD hoog gekwalificeerd terwijl er om wat voor reden (geen pin uitlezen of gewoon een barrel;)) toch te weinig vermogen uitkomt. Probeer het eens met een USB lader van een recente smartphone (2000 mAh)
- De data ook te weinig vermogen heeft. USB 3.0 hebben een groter vermogen dan bijvoorbeeld 2.0.
- Je er te veel aan hebt hangen. Als je bijvoorbeeld 2,5 inch harde schijven aan hebt hangen dan kunnen die in combinatie met de levering scheef gaan lopen.

Zelf heb ik al een keer 2 HDDs, een USB hub met 4 data sticks, een toetsenbord met een duo USB hubje waar weer mijn muis en nog een 264GB usb 3.0 in zit en dat alles was aangesloten op een USB C Lenovo thinkpad dock, waar mijn laptop aan zat. En dat liep stabiel met vrij veel data transfers tegelijk.

Al met al kan je het vrij gek maken voordat hij uitvalt. Je kan natuurlijk net pech hebben en een slecht product hebben gekregen maar zou je toch zeker even aanraden om even het korte checklistje na te lopen.
hi syllbill,
was op zoek naar een 3 monitor stand, omdat ik bij de vorige helaas een mindere ervaring heb gelezen.
je hebt me overgehaald en hij komt morgen binnen!
Ervaring zijn natuurlijk altijd per persoon verschillend, dus laat ook vooral jouw kant horen. Ik hoop dat jij er net zo blij mee bent als ik
Hij staat er en ik ben er super blij mee. Jammer dat de stang zo kort is. M'n
vesa mount is namelijk wat hoger geplaatst dan bij de andere monitoren. Wel goede bouwkwaliteit verder!
Jammer, dat is inderdaad vervelend. Nooit gesnapt dat ze daar geen richtlijn voor hebben. Je kan misschien nog een blokje onder de voet doen waardoor de hele hub omhoog komt.

Hoop dat je er toch nog plezier van hebt
Vraagje, ik wil deze monitor stand gaan gebruiken in deze combinatie: 24 inch, 27 inch, 24 inch. Dat lijkt me minder gewicht dan in jouw setup. Ik ga deze bevestigen op een zit/sta bureau, wat betekent dat hij elke dag minimaal 2x (naar boven + naar beneden) een 'klap' krijgt wanneer de motors inkicken. Denk je dat deze stand sterk genoeg is daarvoor?

Ik zou dan deze kopen: https://www.amazon.de/-/n...u&pd_rd_i=B07M7KHPN2&th=1
Tja gewetensvraag, ik ben er zalf al een paar keer flink tegen aan gestoten. En de constructie ziet en voelt behoorlijk stevig. Dus only one way to find out
Als ik dit oude topic even mag activeren... Ik ben op zoek naar een triple monitor stand voor 27 inch schermen, maar het is belangrijk dat de drie schermen bij elkaar een hoek van 90 graden maken, dus twee knikken van 45 graden tussen de schermen. Is dit te doen bij deze?
Ja dat moet prima te doen zijn
Misschien kan @SyllBill even wat informatie delen over de afmetingen. Ik wil deze gebruiken met 3x25 of 3x27 inch monitoren. Deze moet ik nog aanschaffen.

Hoe ver komen de stangen naar achteren en hoe ver zit het scherm naar voren ten opzichte van de poot/stang?

Alvast bedankt.

Ik wil deze graag gebruiken in eengl hoek tussen twee muren en hoop dat het daardoor niet tever naar voren komt.
Ik heb 4 nieuwe foto's in mijn review gezet (met het metselmuurtje op de achtergrond).
Hoe ver komen de stangen naar achteren
Achter kan je hem praktisch met de buis gelijk zetten, vaak zelfs nog wat verder naar de voorkant.
en hoe ver zit het scherm naar voren ten opzichte van de poot/stang?
In mijn setup is de achterkant van de voet tot het voorste puntje van het scherm 60cm. Mijn bureau is 90cm diep en heb 27 inch curved schermen die op een voor mij fijne hoek staan (waarschijnlijk voor de meeste gebruikers). Dus verschillen in setup en voorkeuren zouden wat invloed kunnen hebben op de afstand.
Vanaf de achterkant van de voet tot de voorkant van het middelste scherm is ongeveer 20 cm dus die ben je altijd kwijt. Met vergelijkbare steunen zal je ook waarschijnlijk 10 tot 30 cm kwijt zijn.

Wat je kan doen is een strookje papier van 90cm knippen (totaal lengte van de eerste delen van de twee armen) en die tegen de hoek aan leggen. Dan knip je drie stroken die net zo breed zijn als de schermen (die van mij zijn 65cm breed). De eerste leg je parallel met de 90cm strook met een tussen maat van ongeveer 20cm en je centreert deze met de hoek. Dan kan je de laatste twee links en recht van deze strook neerleggen onder je gewenste hoek en dan heb je een idee van hoe het er uit komt te zien en hoe diep het wordt.

Ik hoop dat dit helpt. en laat het vooral even weten dan heeft de volgende tweaker er weer een voordeel van ;)
Bedankt voor je uitgebreide reactie. ;)

Ik denk dat het precies gaat passen om nog ongeveer 60 cm tussen mij en mijn scherm. Dat is niet anders dan ik nu ook heb, maar met iets grotere schermen en een hogere resolutie zou dat prima moeten gaan.

Mocht ik uiteindelijk voor deze opstelling kiezen, dan zal ik laten weten wat of het gelukt is.
Thanks voor je review! Heb er net een besteld voor mijn 3x 27 inch monitoren :)
Ik had meerdere reviews gelezen, negatief en positief, maar naar aanleiding van jouw review, eergisteren toch besloten om de monitormount aan te schaffen! Dit had ik veel eerder moeten doen, dan werken met drie losse 27 inch schermen op mijn bureau _/-\o_ Niks geen gewiebel en schermen onder een hoek op lijn tegen elkaar aan staan. Enige puntje vind ik zelf de buis waar de constructie aanhangt, had voor mij 10 cm langer mogen zijn, maar is zeker geen showstopper. Het is idd een aanrader als je je schermen van je bureau af wilt hebben.
Goed om te horen, de buis is inderdaad wat aan de korte kant.