€ 627,03 bij Amazon.nl Marketplace

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G 256GB Zwart Review

12 september 2020, laatste update op 12 september 2020, 409 views Rapporteer

De Samsung Galaxy Note 20 Ultra is een toestel voor de liefhebber met een diepe portemonnee maar voor diegene die in deze categorie valt is het echt een geweldig toestel.

Pluspunten

• Scherm (120Hz)
  • Camera
  • Snelheid
  • Bouw kwaliteit
  • S-Pen

Minpunten

• Batterij
  • Prijs
  • Geen 120Hz én 1440p tegelijkertijd

Ik stapte over van een Note 9 en na een lange overweging tussen de Note 20 Ultra, Sony Xperia 1ii en Oneplus 8 Pro besloot ik uiteindelijk om toch de Note 20 Ultra te halen ondanks de zorgen omtrent de Exynos 990. Deze zorgen waren echter volledig onterecht nadat ik het toestel eindelijk in mijn handen had, het toestel is zeer vlot, de batterij duur is niet geweldig maar van recensies die ik had gelezen over de Sony en Oneplus zitten die eigenlijk redelijk op één lijn. Ik krijg tussen de 4 en 5 uur SoT wat meer dan genoeg is voor dagelijks gebruik.

De camera is simpelweg fenomenaal en het kwaliteitsverschil tussen de Note 20 Ultra en de Note 9 is zeker te merken, vooral in het donker. De ultrawide is een hele fijne toevoeging en ondanks dat de 50x zoom een gimmick is kan je zeker goede foto's krijgen tot ruwweg 10x zoom.

Het scherm is ook een hoogtepunt, de 120Hz ervaring is iets wat je moet hebben om het te begrijpen maar ik zou nooit meer een toestel kunnen gebruiken wat deze functie niet heeft. Ik was wel teleurgesteld dat dit niet samen met 1440p kon, het verschil tussen 1080p en 1440p op zo'n groot beeldscherm is zeker merkbaar en 1440p is dan ook daadwerkelijk scherper voor het oog, vooral met kleine tekst en icoontjes maar de 120hz ervaring is een grotere verandering dan de lagere resolutie voor mij persoonlijk.

De S-Pen is natuurlijk één van de redenen dat je een Note koopt een de S-Pen op de Note 20 Ultra is de beste tot nu doe, de responstijd is echt geweldig en een groot verschil met de Note

Heb jij ook een Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G 256GB Zwart?