Xerox B215V Review
Ogenschijnlijk een prima printer, echter is de ondersteuning vanuit Xerox om te huilen.
1 van 5 sterren (Waardeloos)
De printer heb ik na een uitgebreid onderzoek qua specificaties gekocht voor een kennis welke gbruik maakt van een iMac met OsX 10.13
Xerox geeft aan dat zij deze versie van OsX ondersteunen, zonder enige voetnoot. (sommige leveranciers bieden alleen een basis printdriver)
Bij installeren bleek de meegeleverde CD alleen Window drivers te bevatten, geen OsX.
Dus de drivers vanaf de Xerox site gedownload. 1 DMG pakket met allemaal mapjes met in ieder mapje weer een installer, ZIP file en nog wat andere files zonder enige duidelijke samenhang. Zeg maar zoals het in 1995 was toen je je Gravis Ultrasound wilde installeren, maar dan erger.
Na een stel installers te hebben uitgevoerd de printer aangesloten en ik kan printen.
De scan naar PC functie werkt niet, de scan naar email functie vereist het instellen hiervan via een programma op de computer en wanneer je dat programma start, toont deze na ongeveer een minuut je printer, maar kan je niets.
Dus Xerox gecontact. De printer schijnt geregistreerd te staan in Italie (hoe dan?) en om een offerte voor betaalde ondersteuning te krijgen moet ik me registreren, wat 2 dagen kan duren en daarna moet ik dus betalen om het apparaat aan de praat te krijgen.
Op de vraag of ik geen recht heb op een deugdelijk product met ditto software krijg ik weinig antwoord anders dan dat mij bevestigd wordt dat ik het apparaat maar beter kan retourneren.
Dat heb ik dan ook maar gedaan. Waarbij de webshop (123Inkt) ook bevestigde dat zij met hun klanten veel problemen ervaren met de support vanuit Xerox.