Motorola Moto G 5G Plus (6GB intern, 128GB opslag) Blauw Review

10 september 2020, laatste update op 12 augustus 2021, 2.723 views Rapporteer

Een stevige telefoon met een goede accuduur, goed scherm en een goede camera. Belangrijkste reden voor mij om deze telefoon te kopen was de hoeveelheid intern geheugen (ik gebruik twee simcards), en, heel banaal, het 3,5mm audioslot waardoor ik met normale headphones muziek kan luisteren.

Pluspunten

• Robuste accuduur
  • Android met weinig opsmuk
  • Goede camera

Minpunten

• Relatief zwaar
  • Lang scherm, lastig met één hand te bedienen

Ik heb deze telefoon gekocht ter vervanging van mijn Nokia 8. Ik heb opnieuw de dual-sim versie gekocht, waarbij ik er ook daadwerkelijk twee simkaarten in heb zitten. Omdat er dan geen SD-kaartje meer in kan heb ik ook de variant met 128GB intern geheugen gekocht.
Ik geef hieronder mijn gebruikservaring tot nu toe weer. Mijn ervaring met bijvoorbeeld de camera is nog te beperkt om er een goede review over de schrijven. Dat onderdeel volgt later.

Accuduur
De accuduur is goed. Ik gebruik de telefoon om (streaming) naar muziek te luisteren en te navigeren (2 keer 20 minuten per dag). Ik check voortdurend e-mail en Twitter en nieuws websites. Daarnaast kijk ik 's avonds regelmatig een vlog. Geen super intensief gebruik, maar ik spaar de accu zeker niet. Ik laat de accu alleen 's nachts op en heb tot nu toe (vier weken gebruik) geen lege accu gehad. Bij de telefoon werd een powercharger geleverd die de accu echt heel snel weer oplaad (hoewel ik dat strikt genomen niet nodig heb omdat ik hem 's nachts oplaad).

Scherm
Het scherm is scherp, bij fel licht goed af te lezen en de beeldkwaliteit is goed. Het enige wat ik op het scherm heb aan te merken is dat het naar mijn mening vooral lang is: 158 mm lang, 67mm breed. Het is onmogelijk om het scherm met één hand te bedienen waar ik echt heel erg aan moet wennen.

Design
Ik vind de telefoon mooi, maar niet opvallend. De achterkant van de telefoon is metalic blauw met een klein ruitjespatroon erin waardoor er verschillende tinten blauw zichtbaar zijn. Het is echter een plastic achterkant, geen metaal.
Het scherm heeft een redelijk grote zwarte bezel rondom(1mm breed aan de zijkanten, aan de onder- en bovenkant 2mm) maar dat is niet storend.
Hij is wat aan de dikke kant (8 a 9 mm, met hoesje erom net geen 1cm) waarbij de camera nog een milimeter extra uitsteekt, en, zoals gezegd, redelijk lang (168 mm bij 75mm).
Bij de telefoon zat een doorzichtig plastic hoesje, daarmee blijft de achterkant zichtbaar.
Voor het design zou ik deze telefoon niet kopen, daarvoor voelt hij te grof aan en ligt hij te zwaar in de hand.

Bouwkwaliteit
De telefoon voelt echt heel stevig aan. Ik heb hem (nog) niet laten vallen, maar toch ben ik bang dat hij redelijk snel beschadigd omdat hij best zwaar is (224 gram). Een beschermhoesje (bijgeleverd) is daarom aan te raden.

Prijs
Ik heb de telefoon voor € 399 gekocht. Een aardig bedrag, maar je krijgt er heel veel telefoon voor terug, letterlijk in gewicht en afmeting, en figuurlijk in opslagcapaciteit, accuduur en bouwkwaliteit. En 5G. Al heb je daar op dit moment nog niet zoveel aan. Maar gezien de bouwkwaliteit gaat deze telefoon nog wel even mee en zal dat nog komen.

Update: Ik heb m'n telefoon laten vallen en het scherm is ernstig gebarsten. Het is zeer moeilijk (onmogelijk?) om het gerepareerd te krijgen... In dat opzicht lijkt het geen courante telefoon te zijn, en dat is toch wel een groot nadeel.

Heb jij ook een Motorola Moto G 5G Plus (6GB intern, 128GB opslag) Blauw?