LG XBOOM PL2 Review
7 september 2020, laatste update op 7 september 2020, 130 views
Rapporteer
Testpanel
Pluspunten
- sound boost knop voor extra vol geluid
- lange batterijduur voor een hele dag
- super eenvoudig in gebruik
- te koppelen met meerdere speakers
- schakelt automatisch uit
- maakt indien gewenst contact met spraakassistent smartphone
Minpunten
- geen verlichte ringen zoals grotere versies
- Wordt geleverd met alleen een USB-kabel, geen stekker
- rolt makkelijk om vanwege smalle onderkant
Ik ben altijd weer benieuwd wat zo’n klein apparaatje aan geluid kan fabriceren. Meestal word ik teleurgesteld, maar ik ben met de LG XBOOM GO PL2 blij verrast! Natuurlijk, het houdt ergens op, maar vergeleken met het zakformaat van deze speaker komt er een heel prettig geluid uit. Zeker als je gebruik maakt van de sound boost knop. Deze zorgt voor een nog voller basgeluid.
Het gebruik van de speaker wijst zich vanzelf. Eén keer koppelen via bluetooth met je telefoon en de volgende keer gaat dat bij het inschakelen vanzelf. De knoppen bovenop de speaker zijn voorzien van hele duidelijke, strakke icoontjes die je meteen herkent. Leuk extraatje: druk je de play-button 2 seconden in dan kun je zelfs via de speaker contact maken met de assistent op je telefoon. Niet nodig, maar wel leuk.
Eén van de zijkanten kun je openen. Daarachter zitten een reset knopje, de laadingang, een ingang voor headphones en een knopje om meerdere boxen te koppelen. Dat laatste heb ik helaas nog niet kunnen testen, aangezien ik er ‘slechts’ eentje heb. Kan me voorstellen dat dat voor een extra muziekbeleving zorgt. Als je vlakbij de speaker zit is het geluid op z’n best. Zodra je wegloopt wordt het minder. Zit je in een grotere omgeving dan kan ik me voorstellen dat het koppelen van meerdere speakers van toegevoegde waarde is.
Al met al een prima speakertje voor zijn formaat. Wat ik jammer vind is dat deze kleine variant niet voorzien is van de gekleurde lichten in de cirkels aan de zijkant, zoals zijn grotere broers dat wel hebben. Had ik persoonlijk wel leuk gevonden.