LG Tone Free FN4 (Wit) Review

6 september 2020, laatste update op 6 september 2020, 221 views Rapporteer

Beter dan verwacht. Lichtgewicht, goed passend en een zuiver geluid ook bij bellen. Ambient sound is niet mijn ding want ruist erg. Bediening was wennen maar mits personaliseren in de app ging dit vlot. Lezen ook berichten voor en dit had ik niet verwacht. Design oké

Pluspunten

• prijs/kwaliteit
  • personaliseerbaar

Minpunten

• ambient sound
  • zwarte opbergdoos/witte oplaadkabel

Ik test nu al enkele weken de LG FN4 oortjes. Ik vond het vervelend dat de kabel van mijn vaste oortjes altijd in de war zat als hij uit mijn handtas kwam, ook al had ik hem nog zo zorgvuldig weg gestopt. Het design van de oortjes is vergelijkbaar met de oortjes bijgeleverd bij mijn gsm, maar dan zonder kabel. Het ‘steeltje’ zorgt dat ze goed blijven zitten en makkelijk te hanteren zijn. Ook sluiten ze goed af. Ze geven een kwalitatieve feel, ook het oplaaddoosje.
Een minpunt van het design voor mij is dat de oortjes en het doosje zwart zijn, de oplaadkabel voor het doosje is….wit. Dit stoort me wel maar zolang als ik ze heb, heb ik ze nog niet moeten bij opladen dus gelukkig zie ik deze witte kabel niet al te veel. De batterij gaat wel lang mee. Er zit ook geen stekkerblokje bij. Dit had ik wel graag erbij gehad. De oortjes blijven goed zitten, behalve als ik mijn lange haren los heb. Dan komen ze makkelijk los uit mijn oor door de haren die achter het steeltje blijven hangen, maar dat heb ik met andere oortjes ook. Het doosje is klein, rond en vooral niet zwaar. Voor mij is dit belangrijk omdat ik ze graag altijd bij de hand heb in mijn tas. Door rug- en nekklachten is gewicht een belangrijke factor voor mij.

De oortjes koppelen vlot, en via de app kan je de klank en de bediening personaliseren. Het tikken op de oortjes voor klank en volgende nummer was de eerste week moeilijk. Ik voelde ik me best oud. Ik heb de bediening gespreid links en rechts met minder tikken en nu gaat het vlot. Een pluspunt dat dit mogelijk is. De klank is goed en de bass kan je personaliseren in de app naargelang het type muziek of de goesting van de dag. Ze zijn uitgerust met een  Ambient Sound-modus waardoor je via de ingebouwde microfoon de omgeving nog kan horen, veilig in het verkeer, maar enorm storend als je rond wandelt. Het geeft een constante ruis en geritsel. Ik persoonlijk zet liever de muziek wat stiller.

Mijn carkit krijg ik niet verbonden met mijn nieuwe smartphone dus heb ik de oortjes gebruikt in de auto. Je kan makkelijk een telefoontje beantwoorden, de spraakassistent leest ontvangen berichten voor en dit is wel makkelijk. De personen die me gebeld hebben zeggen dat ze me duidelijker verstaan en dat de klanken van mijn oude auto niet te horen zijn. Ik had op voorhand er niet aandacht dat ik ze ook hiervoor kon gebruiken. Tijdens een wandeling werd ook het geluid van de wind amper waargenomen door de bellers wat met mijn bedraad oortjes wel een probleem was.

Ik ben tevreden over deze oortjes. Ze voldoen aan alle aspecten die ik belangrijk vind.

Heb jij ook een LG Tone Free FN4 (Wit)?