ASUS Sabertooth X99 Review
4 september 2020, laatste update op 4 september 2020, 169 views
Rapporteer
Product gekocht
We hebben nu 3 jaar twee goed werkende ASUS Sabertooth TUF X99 moederborden en kan nu wel zeggen dat deze zeer stabiel en sterk zijn.
Dit Moederbord word vaak onjuist beschuldigd dat het de CPU kan kapot maken!
Pluspunten
- Goede kwaliteit
- Mooi design
- Werkt perfect
- 3 jaar nooit problemen gehad
Minpunten
- TUF onnodige te omslachtig
We hebben nu 3 jaar twee goed werkende ASUS Sabertooth TUF X99 moederborden en moet zeggen dat deze zeer stabiel en sterk zijn.
Alleen die TUF mogelijkheid is nogal voor een leek wat omslachtig en wel, je moet over een Mobile beschikken met Internet en een software programma (gratis) en dan kan men via de extra uitgang aan de achterzijde PC met een gewone USB kabel het als men opstart meteen de uitslag op het schermpje af lezen . Ik vind dit onnodig en omslachtig want wie heeft dat allemaal!
Ook lees ik in sommige reviews dat dit bord een CPU kan kapot maken door dat men teveel voltage (hoger als1.87) instelt via de jumpers op het bord maar dat geloof ik niet.
Want bij ons ging een Intel 6850K i7 CPU hartstikke kapot door een niet werkende pomp (Fractal design Kelvin S24oude type).
En lieve mensen dat merk je praktisch niet en hoezo:
De CPU ging tijdens het opstarten v/d PC stuk, alle Fans draaiden volop ook v/d waterkoeler
maar het BIOS startte niet door! en nu maar zoeken naar de oorzaak !
Je hebt niet twee moederborden c.q. CPU even ter hand en dan ga je bellen met ASUS (omdat Afuture faiiliet is) resultaat kapot moederbord en geen garantie meer (TUF versie 3 jaar), Intel bellen resultaat geen garantie meer na 3 jaar.
Na dagen mailen en testen kwam ik erachter dat het niet daaraan lag maar aan de waterkoeling.
Alles draaide dus maar dat de pomp niet draaide met voldoende vloeistof kan men nergens zie want er komt geen foutmelding .
Maar ik heb het uiteindelijk toch de oorzaak gevonden en fractal gebeld maar die zeiden dat ik het op eigen kosten moest opsturen want de verkoper was inmiddels failliet verklaart.
Kreeg het een maand later terug uit Zweden maar was kapot en kreeg geen nieuwe aangeboden omdat het ouder als 2 jaar was en in de advertentie stond 5 jaar! Heb gelukkig voor weinig in Duitsland via eBay een nieuwe CPU kunnen kopen en het werkt nu al weer eentijdje perfect.