Lenovo Tab M7 (ZA570166SE) Zwart Review

4 september 2020, laatste update op 4 september 2020, 1.577 views Rapporteer

Beste keus in deze (ondergesneeuwde) categorie.
Mijn advies: ga voor de 32GB/2GB RAM versie, deze is het best bruikbaar.
Prijs-kwaliteitsverhouding is dik in orde.

Pluspunten

• Klein formaat
  • Dunne schermranden
  • Bouwkwaliteit
  • Prijs
  • Uitbreidbaar geheugen
  • Simkaart

Minpunten

• Niet geschikt voor zwaardere taken
  • Browsen vergt soms geduld
  • Geluid is blikkerig en schel

Ik heb de donkergrijze 32GB/2GB RAM/LTE uitvoering gekocht ter vervanging van mijn Pioneer AVD-W6210 ICE/Navigatiesysteem.
De tablet werd geleverd als 'exclusive Gift pack' pakket, met daarin een screen protector en doorzichtige beschermhoes. Standaard wordt deze geleverd met een oplader + oplaadkabel (micro-USB) en uitdrukpinnetje voor Micro-SD & SIM.

Intended use:
- Navigeren
- Muziek draaien
- Android Auto
- OBD-data uitlezen

Formaat, scherm en uiterlijk

Voordeel van dit apparaat is het formaat; hij past in een 'dubbel-DIN' radioframe.
De tablet heeft erg dunne schermranden en de kijkhoeken zijn goed. Kleuren zijn niet super, maar stukken beter dan een 15+ jaar oud Pioneer-scherm.

De behuizing van deze tablet ziet er goed uit, voelt degelijk aan en ligt fijn in de hand. Ik kan hem comfortabel tussen pink en wijsvinger klemmen of in één hand houden.

Apps en besturingssysteem
Deze Lenovo komt met Android 9. Standaardapps zijn de usual suspects (Google) + een Lenovo kindermodus, Tips & tricks, Wish(?) en enkele spelletjes. De laatste twee van deze reeks zijn te verwijderen.

Tip: maak geen verbinding met internet bij het eerste gebruik, je omzeilt hiermee het Lenovo 'lever-informatie-aan-ons' verzoek.

Prestaties
Ik merkte dat het browsen van drukke websites en het scrollen op de Youtube-homepage soms niet lekker vloeiend gaat. Ook heeft het apparaat bedenktijd nodig bij het overschakelen tussen apps.
Google Maps navigatie en tegelijkertijd Youtube kijken gaat dan weer wel.

Camera
Tja.. niet al te best. Dit geldt voor zowel de voorkant als de achterkant.

Heb jij ook een Lenovo Tab M7 (ZA570166SE) Zwart?

Dank voor de review!

Ik ben op zoek naar een kleine tablet om in te bouwen in m'n auto. Ik vroeg me af wat de opstart tijd is, en of de TomTom Go app hier een beetje soepel op draait?
heb een filmpje gemaakt:

[Reactie gewijzigd door Needitispatrick op 23 juli 2024 00:37]

Top, dankjewel!

Ik twijfel of ik mijn OnePlus 6T ga gebruiken met een kleiner scherm maar betere hardware of die tablet koop met groter scherm..
Inmiddels is de derde generatie (Lenovo TAB M7 Gen 3) gelanceerd. Deze beschikt over een krachtigere processor. De prijs is ongeveer hetzelfde.