2. Gebruikersreviews

Nefit Easy connect Review

1 september 2020, laatste update op 1 september 2020, 1.054 views Rapporteer

Betrouwbare module als je een Nefit Easy wilt verbinden met een ketel zonder opentherm.

Pluspunten

• makkelijke installatie
  • betrouwbaar
  • klein

Minpunten

• extra stekker in je wandcontactdoos

Om mijn Nefit ketel aan te kunnen sluiten op de Nefit Easy thermostaat, heb ik deze Nefit Easy Connect nodig. De ketel ondersteunt geen OpenTherm en de Nefit Easy wel. Of andersom... dat ben ik even kwijt.

Reden van aankoop
Mijn Nefit CV-ketel wilt niet praten met de Nefit Easy thermostaat. Deze module vertaalt de signaaltjes voor me. Ik had gehoopt dat deze module niet nodig was, maar Nefit heeft aangegeeven dat deze module nodig is vanwege de OpenTherm standaard.
Een stevige prijs voor een klein stukje elektronica. In de module zit vooral een leeg stuk PCB met slechts enkele componentjes.
In China zouden ze dit voor €2 (re)produceren, zonder garantie uiteraard.

Voorbereiding
Zorg er voor dat er ruimte is om de module op te hangen en dat er een extra wandcontactdoos aanwezig is.
De kabel van de ketel naar de thermostaat moet wat speling hebben om aan deze module te kunnen worden bevestigd, anders moet er een extra stukje kabel worden gemonteerd (niet meegeleverd).

Montage
De draad tussen de oude thermostaat en de ketel heb ik door midden geknipt, gestript en verbonden met de Easy Connect. Op het apparaat staat precies welk eind waarin moet. Vreemd genoeg is de polariteit niet van belang, dat bepaalt de Easy Connect zelf.
Om de module te bevestigen is een schroef met een plug meegeleverd. Volgens mij werkt een tie-wrap ook prima, maar ik heb hem tegen een houten paneel gemonteerd. De locatie is niet heel kritisch, want de module is erg klein.

Werking
Met gekleurde ledjes in rood-groen-blauw vertelt de module of er connectie is met de ketel en thermostaat.
Makkelijker kan het enkel als de module niet nodig is. Deze is nu ca. 3 jaar in gebruik en ik heb er niks van gemerkt. Dat is goed: want dan doet-ie wat-ie moet doen. De ketel en adapter zijn intussen diverse malen uitgeschakeld.

Tevreden?
Ja.

Heb jij ook een Nefit Easy connect?