Xiaomi WOWStick 1F+ Elektrische Schroevendraaier Review

iTouch
31 augustus 2020, laatste update op 1 september 2020, 10.365 views Product gekocht

Xiaomi WOWStick 1F+ Elektrische Schroevendraaier

Niet perse de beste schroevendraaier, maar naar mijn mening zeker wel de mooiste. Verder doet het wat je ervan verwacht echter mis ik een aantal punten. Welke niet perse erg essentieel zijn.

Pluspunten

• Elektrisch
  • Mooi
  • Licht (lamp)

Minpunten

• missende punten
  • geen usb c

3 van 5 sterren (Voldoende)

Xiaomi WOWStick 1F+

De Xiaomi Wowstick 1F+ is een set met daarin een elektrische schroevendraaier, 3 setjes met verschillende bitjes, een magnetische screwpad, een case waarin je de schroevendraaier kunt mee dragen samen met een setje bitjes en een aantal kleinigheidjes.

De schroevendraaier zelf voelt kwalitatief erg goed aan. Het heeft een matte aluminium finish. De kleur past goed bij de donker grijze/space grey rage van huidige gadgets.

Ik gebruik het persoonlijk voor het los schroeven van elektronische apparaten zoals telefoons, tablets, gaming consoles en accessoires. Ik heb geprobeerd hier een kast mee in elkaar te zetten, maar dat ging niet heel erg vloeiend. Deze schroevendraaier heeft namelijk niet genoeg kracht om de schroeven van een robuust voorwerp strak genoeg vast te draaien.

In de case kan je naast de schroevendraaier ook nog een set met bitjes kwijt. De case ziet er net als de schroevendraaier erg fraai uit. Het heeft een matte witte finish. De case sluit zich af met 4 magneetjes welke erg strak blijven kleven aan elkaar.

De stand bestaat uit het zelfde materiaal als de schroevendraaier en heeft genoeg gewicht om de Wowstick in te plaatsen zonder dat deze omvalt.

Wat ik zelf liever anders had gezien is dat de case fungeerde als een soort van een charging case net zoals we tegenwoordig zien in earbuds/earpods. Helaas is dit niet het geval. Ook had ik graag gewild dat de stand als een charging station gebruikt kon worden, maar ook dit is helaas niet het geval.

De Wowstick kan opgeladen worden via een micro usb ingang aan de bovenzijde van het apparaat. Ook dit had ik liever anders. Ik ben namelijk met al mijn gadgets overgestapt naar varianten met usb-c en het was voor mij persoonlijk fijn geweest om ook deze gadget zo te kunne opladen. Dit is echter geen ramp of een reden om het niet aan te schaffen.

Er worden nagenoeg alle mogelijke bitjes in de box bijgeleverd. (zie foto)

Tijdens het gebruik klinkt de Wowstick als de boor van de tandarts. Het heeft aan de onderzijde led verlichting. Deze gaat aan zodra het knopje ingedrukt is. Wat ook nog belangrijk is om te benoemen, wat eigenlijk erg logisch is, maar toch belangrijk om te benoemen. Dat de Wowstick zowel met als tegen de klok kan draaien.Verder heb ik niet veel te melden over deze gadget. Het is een elektrische schroevendraaien met led verlichting. Het ziet er erg mooi uit en staat leuk op mijn bureau.

Ik probeer bij mijn reviews altijd een video te maken, want ben van mening dat de producten op een video meer tot leven komen dan op foto’s.

Mocht je nog specifieke vragen hebben stel ze gerust hier onder.

Edit: Schroevendraaierkopjes veranderd naar bitjes (01.09.2020)

Heb jij ook een Xiaomi WOWStick 1F+ Elektrische Schroevendraaier?

kun je er mee schroeven als hij "leeg"is op niet op de powerknop drukt ? zodat je vaste schroeven vaster of los kunt draaien als de power niet voldoende is
of schiet hij dan "door" / loopt de motor mee
Goede vraag! De Wowstick is te gebruiken zonder batterij alleen durf ik niet met zekerheid te zeggen of dit nadelige gevolgen kan hebben voor het motortje.

Bij het handmatig schroeven van bijvoorbeeld elektronische apparatuur denk ik niet dat het nadelige gevolgen zou kunnen hebben. Echter bij wat robuustere voorwerpen kan het misschien de motor schaden.
Ik heb deze schroevendraaier zelf ook en je kan hem ook gewoon als niet electrische schroevendraaier gebruiken. Kan met wel voorstellen dat het niet al te best is voor de schroevendraaier, al heb ik nog nergens last van na een jaar aan (mis)bruik.
Ja dat kan maar wel met het risico dat je het motortje direct stuk maakt. Het binnenwerkje is best fragiel en zo op het eerste gezicht niet open te maken voor inspectie of reparatie... gelukkig zijn de bitjes best ok en passen prima in de IFixit schroevendraaier (heb een Mako setje aangeschaft nadat ik mijn WowStick onbedoeld stuk gemaakt heb)

Dus wees er zuinig op, als het motortje het niet aan kan (of accu leeg is) pak dan een normale schroevendraaier.
Die intro... tech YOLOGIIEEEE ik ga stuk :+
De lijn kan erg dun zijn tussen cringy en fun. Ik ben blij dat jij er stuk om gaat :D
Interessant, lijkt de uitgebreidere versie van de wowstick die ik al een tijdje gebruik.
Fijn ding, en inderdaad kun je een vastzittende schroef losdraaien of vaster draaien dan de motor aankan. Tenminste ik heb daar geen slechte ervaringen mee.
€ 13,15 19%OFF | Originele Xiaomi Mijia Wowstick Proberen 1P + 19 In 1 Elektrische Schroevendraaier Cordless Power Werk Met Home Smart thuis Kit Product
Ik denk dat het enige verschil de meegeleverde accessoires en de kleur is. Mocht je geen bitjes hebben dan is de 1f wel verstandig om te kopen aangezien daar meer bitjes bij meegeleverd worden. verder is de 1p de helft van de prijs van de 1f.
Als het motortje het niet los krijgt of vast genoeg kan draaien kun je inderdaad doordrukken, dat heeft die van mij echter wel stuk gemaakt...
Leuke review, ben alleen bang dat ik geen geduld heb voor zulke elektrische schroevendraaiers.
Ook nog een beetje opbouwende kritiek, schroefkopjes noemt men ook wel bitjes!
Ook nog een beetje opbouwende kritiek, schroefkopjes noemt men ook wel bitjes!
Dat klopt, en het bitje zet je in de kop van de schroef, oftewel de schroefkop :D
Oh nou heb er nog nooit van gehoord, weer wat geleerd ;) Noem je een bitje die je in een bout(denk aan een inbusbout) zet dan een boutkop? :+
Da's een Haagse aanduiding voor iemand met een minder aantrekkelijk aangezicht: een "bâhtkop" :+
Oh, dat wist ik nog niet. Bedankt voor de feedback!

edit: Heb het even aangepast :D

[Reactie gewijzigd door iTouch op 22 juli 2024 18:08]

Vind het zelf vooral erg jammer dat de bitjes (bij mijn eigen set in ieder geval) een andere maat hebben dan standaard voor bitjes uit de bouwmarkt is. Niet aan de schroefkant maar aan de schroevendraaier-kant. Je eigen bitjes gebruiken kan dus niet. Je kunt er alleen de bijgeleverde bitjes in prikken... Vind ik zelf een groot nadeel.
Die bitjes zijn ook te gebruiken in de IFixit (mako) schroevendraaier en de Xiaomi Mijja Wiha schroevendraaier, het lijkt me dan ergens wel een standaard maat, maar die informatie heb ik niet kunnen vinden maar proefondervindelijk gevonden.