M-Audio M-Track 2x2M audio interface (USB-C) Review
30 augustus 2020, laatste update op 30 augustus 2020, 406 views
Rapporteer
Product gekocht
Knoppen zijn perfect, audiokwaliteit is prima, inputs en outputs zijn goed en hebben ene prettige klik bij het aansluiten.
Veel goede functies voor de prijs.
Echter krast de toplaag van de interface snel en is mijn ervaring met Windows apparaten matig (betrouwbaarheid en ruis, zie uitgebreide toelichting).
Pluspunten
- Perfecte draaiknoppen!
- Verfijnde afwerking
- Genoeg in/outputs
Minpunten
- Toplaag lijkt beschermfolie, krast makkelijk
- Windows applicatie is matig op z'n best
Deze USB audio interface is een heel mooi begin voor de beginnende muzikant die opneemt via de pc of iemand die gewoon iets meer uit PC audio wil halen (of in mijn geval een combinatie van het tweede punt en de wens om zo'n prachtige fysieke draaiknop voor het speakervolume te hebben).
De afwerking van de interface is zowel super als matig, ik zal eerst beginnen met de goede punten:
- De draaiknoppen zijn fantastisch, er is echt niets op aan te merken. Het gevoel en de consistentie zijn vrijwel perfect.
- De unit voelt aan alle kanten stevig en er zit geen 'flex', alles zit gewoon goed in elkaar.
- Alle aansluitingen hebben een duurzame afwerking en geven een positieve 'klik' bij het inpluggen.
- LEDs in de interface zijn duidelijk
Dan nu helaas de wat mindere puntjes:
- De toplaag is van acryl/polycarbonaat gemaakt en het lijkt alsof er een beschermende folie op zit. Dit is niet zo, bij het proberen van het verwijderen van deze 'folie' kras je de kleur weg en laat je erg snel krassen achter.
- Bijgeleverde USB-C naar USB-C kabel lijkt goede kwaliteit maar was na 5x gebruik kapot (ik denk doorgebrand oid)
- Gebruik met Widows computers en voornamelijk laptops is niet erg betrouwbaar, het signaal wordt vaak onderbroken of gevuld met ruis. Windows driver herkenning voor 24/192 is ook slecht.
Het laatste punt is niet per se een minpunt voor de unit zelf maar het is zeker iets om op te letten als eventuele koper. Het kan zo zijn dat de pc niet ideaal werkt met de interface waardoor er af en toe ruis ontstaat of dat je veel moeite moet doen om de correcte geluidskwaliteit te selecteren.
Korte samenvatting: Super interface met kleine puntjes waar je als koper op moet letten, zie Plus en Minpunten voor belangrijke punten.