Logitech Circle 2 met draad Review
30 augustus 2020, laatste update op 30 augustus 2020, 429 views
Rapporteer
Product gekocht
De logi circle 2 camera is mijn inziens een mooie camera voor het bewaken van een stukje tuin waar vooral niet te veel beweegt. Of waar je alleen wilt dat het opgenomen wordt en je terugkijkt als er iets gestolen is.
Pluspunten
- Prima beeld
- Software werkt (geen top software)
Minpunten
- Aan de trage kant van snel
- Mag niet in zon hangen
- Dikke stroomtoevoer moet door muur
- Eigenlijk moet je al snel een abo nemen voor betere werking
De camera is simpel in elkaar te zetten en ondersteund zowel een eigen app als Homekit Secure Video, maar omdat je dan de firmware (officieel) moet flashen heb ik dat nog niet geprobeerd.
Met de eigen software van Logitech kun je gratis een dagje beeld in de logitech cloud bewaren en wat basis-alarmen ontvangen. En daar gaat het dan eigenlijk ook een beetje spaak met deze camera: zodra iets van een wind een plant of boom laat bewegen geeft de camera software meteen een pop-up op je telefoon. Er is geen gratis mogelijkheid voor persoonsdetectie of beperking tot bepaald gebied bij Logitech zelf. Als je betaald wel, maar dat heb ik niet geprobeerd. Meldingen als de camera offline gaan etc. zijn allemaal beschikbaar.
Ontvang je een alarm, dan duurt het best wel een aantal seconden voor je het beeld kunt terugkijken. Het is allemaal niet super super snel. Ook de WiFi verbinding is, ondanks dat de accesspoint op 10 meter direct zicht hangt, niet optimaal volgens de applicatie. Geen WiFi is geen functionaliteit, ook lokaal op je eigen netwerk niet en dus geen beelden beschikbaar achteraf.
De camera mag ook niet direct in de zon hangen, maar een accessoire om dit te voorkomen is niet beschikbaar. Als je online zoekt vindt je van andere merken wel wat spullen, maar een echt goed passend iets heb ik nog niet gevonden.
Wil je hem buiten ophangen, bedenk dan ook dat de USB kabel (ouderwetse dikke USB aansluiting) dan ergens door een muur moet. Er bestaat een weatherproof accessoire, maar dan heb je ook meteen een paar meter kabel erbij en die stekker moet dan alsnog door de muur. Daar had logitech met deze (en de Circle View opvolger) echt beter over kunnen nadenken wat mij betreft.
Let trouwens goed op dat deze camera best breed beeld oppakt. Heb je een kleine tuin, dan heb je snel je buren in beeld.
Ook de ondersteuning bij Logitech is niet optimaal. Hun forum is meer een doorgeefluik en echt antwoorden zijn nog wel eens wat te zoeken.