3. Willen (1.931) Hebben (814)

Kingston A2000 500GB Review

30 augustus 2020, laatste update op 25 november 2020, 243 views Rapporteer
Product gekocht 0

werkt prima en prijs is gunstig

Pluspunten

• Betrouwbaar
  • Redelijk geprijsd

Minpunten

• niet merkbaar sneller dan Sata SSD

Ik ben in bezit van Dell Inspiron 3670. Tot nu toe gebruikte ik Samsung EVO 860 500BG als systeemschijf. Computer wordt niet gebruikt als gamecomputer. Puur uit nieuwsgierigheid een Kingston A 2000 500gb gekocht om verschil met de Samsung EVO 860 proberen op te merken, immers de m2 SSD NVME schijfjes zijn toch weer een stuk sneller dan de Sata SSD niet waar? Ik geef hier de waarden weer die ik te zien kreeg op ssd.userbenchmark. Sequential:
Read 1,269, Write 1,253, Mixed 1,010, SusWrite 1,041 Random 4k: 4K Read 46.9, 4K Write 98.1, 4K Mixed 62.5 en als laatste Deep queue 4k: DQ Read 771, DQ Write 660, DQ Mixed 350. Eerlijk gezegd merk ik in de praktijk niet dat dit schijfje sneller is dan de Samsung EVO. Wanneer ik het schijfje belast loopt de temperatuur heel snel op van eind 20 naar begin 50 graden, om in rust weer net zo snel terug te zakken. Prima dus. Ik heb het schijfje enkele weken geleden geïnstalleerd. Dit was geen enkel probleem. Bij het klonen van Samsung naar Kingston maakte ik gebruik van EaseUS, nadat het met bijgeleverde Acronis software niet lukte. Dit ging zonder problemen. Enkele uren na installatie liep mijn systeem tijdens het surfen vast. Opnieuw opgestart, waarna Windows met een herstelprogramma opstartte. Daarna kon ik gewoon mijn werkzaamheden verrichten. Ik ben onvoldoende technisch om aan te geven wat zich heeft voorgedaan. Na een paar dagen nog een keer vastgelopen. Opnieuw opgestart, waarna de PC gewoon opstartte. HIerna geen enkel probleem meer ondervonden. Ondersteuning fabrikant geeft ik als beoordeling goed omdat het programma Kingston SSD manager kan worden geïnstalleerd. Edit: Nu ruim twee weken dagelijks in gebruik. Systeem is stabiel en geeft geen enkele storing. Mocht ik weer een keuze maken dan zou ik op basis van prijs/kwaliteit weer op dit schijfje uitkomen. Edit. Omdat ik inmiddels enkele maanden zonder problemen met dit schijfje werk, heb ik betrouwbaarheid van goed naar uitstekend verplaatst

Heb jij ook een Kingston A2000 500GB?

Is ook niet zo gek dat je tot deze conclusie komt, M.2 NVME is echt bedoelt voor programma's die vaak grote bestanden inladen of moeten bewerken. Op dat moment is je CPU ook echt bezig om de snelheid bij te houden. (Denk aan applicaties zoals video's bewerken, programmeren en gamen)

Voor alle andere applicaties is een Sata SSD meer dan voldoende, 500mb/s is echt bizar snel en enige waar je voor op hoeft te passen is de kwaliteit van de schrijf die je koopt.